15*09*2009

självkänsla!!! ja va e det egentligen??? e det något som man får den dagen man födds eller e det något man bygger upp under tiden man lever???
man pratar oftast om bara låg självkänsla & förmodligen gör man det för att det inte finns något som kallas för hög självkänsla. man kan helt enkelt aldrig må fööööör bra. lyckliga vill vi alla vara, ha lagom krav på oss själva & ha lagom att göra. så där lagom så att man mår bra. man mår bra att vara den man e & man vill se sig själv med andras ögon. se va de ser & gilla det! men det e inte så enkelt...eller hur????!!!!

varför e vi så rädda för att misslyckas? speciellt vi mammor??? vi jobbar dygnet runt men ändå känner vi inte att vi räcker till! vi vill hela tiden uppnå fler & fler mål & om det nu inte skulle gå så vet vi inte vad vi ska ta oss till. & skulle vi uppnå de mål vi satt upp då e vi iaf inte nöjda. nej då hittar vi på nya mål...& så fortsätter det hela tiden så & det blir en ond cirkel av det hela...
vi har alldeles för höga krav på oss själv!

det är en stor skillnad mellan självkänsla & självförtroende!
ett tips till er alla! läs mia törnbloms böcker! speciellt SJÄLVKÄNSLA NU!

Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når - vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta vad vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik - och i slutändan förlorar vi vår livslust.
Här förklaras den väsentliga skillnaden mellan självförtroende och självkänsla och boken presenterar ett fungerande träningsprogram för självkänslan. Enkelt och humoristiskt visas vad låg självkänsla åstadkommer och hur vi med gott humör och inte alltför mycket grubblerier kan bli medvetna om den egna personlighetens värde.
Självkänsla nu! är som en klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Jag var på hennes föreläsning förra veckan och den var kanon! Hon är en sån himla skön människa med så mycket klokt att komma med :) Heja henne och heja dig och självkänslan! :) Puss!

2009-09-17 @ 16:16:15
URL: http://animenone82.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0