tisdag!

imorgon e det 1:sta april. det e helt sjukt va tiden gått fort. noah hunnit bli hela 8 månader & jag ska snart börja jobba igen. eller ja...efter sommaren. men fortsätter tiden att rusa iväg så här e jag snart där. usch usch...vill inte. om staffan bara hade ett bra jobb med massa pengar, då hade jag gärna varit hemma fru. en sån där lyx hemma fru. som har massa intressen som träning, shopping, spa & grejer. det hade varit något. vara hemma med barnen e kul också, men kanske inte lika mycket som just nu. nu känns det som att det enda jag gör e att ta hand om barnen. staffan jobbar i stockholm, men som tur kommer han hem relativt tidigt på eftermiddagarna. det va värre när han jobbade i flen. nu har han dilat sig bra, min duktige älskling. det e viktigt att han e hemma med familjen också. speciellt nu när de e små. det e nu de behöver oss som mest!!!
samtidigt som jag e lite trött på att gå hemma så kan jag inte försåt hur jag ska klara av att ha barnen på dagis så där ofta & länge som folk har. det e nästan så jag önskar jag vore arbetslös så de slapp vara där. inte kul när barnen e mer på dagis än hemma. det e klart att de mår bra av att vara på dagis, men med måtta. de mår ju ändå bäst hemma hos sin mamma & pappa. de e med dem de känner sig tryggast.
tyvärr lever vi i en sån där värld där vi måste jobba för att ha råd med mat, kläder & lite nöje. de behöver barnen också. men de e bara så synd att vi ska behöva jobba heltid, man skulle få heltidslön men jobba 75% eller något. det hade nog varit lagom för alla. man skulle inte bli lika trött på/av jobbet & man skulle ha mera tid till sånt som ändå e bäst för en själv, som att umgås med sin familj & ha massa intressen som man tycker e roligt.

ja ja...man kan ju alltid drömma! man skulle vinna på lotto...det hade varit något det!



annars så har jag haft en bra dag, ja förutom där på eftemiddagen efter jag hämtat matilda på dagis. vi va ute & lekte som vanligt med michaela & hennes barn & det gick väl så där. märkte att hon va på dålig humör. men det blev värre sen när vi skulle skiljas åt med de andra, då skrek hon nästan tills vi kom hem. vi satte oss för att äta mellis sen & hon åt en banan men sen så orkade hon knappt hålla upp ögonen. hon va så trött & ville lägga sig. det va ju bara att låta henne...hon va sååååå trött. hon gick självmant & la sig i sin säng & sen så va det bara tyst. efter jag matat noah la jag även honom & somnade själv. klockan va då tre . sent för matilda att sova men va göra när hon e trött & inte orkar sitta uppe?!
vi sov till halv fyra, lagom tills staffan ko hem, mmmm skönt!

matilda nyfödd ligger & gosar med sin pappa

noah har varit ganska så gnällig han med. eller ja mera arg & frustrerad. tror det beror på att han vill börja krypa eller gå. jag vet inte men han blir så arg för han kan inte ta sig nånstans. man ser hur han försöker men sen så händer det inget mera. synd om lill ponken. mamma vill också att han ska lära sig sånt så man slipper bära runt honom överallt.

noah nyfödd får flaska av sin pappa! se så stolt pappa e på båda bilden!


mina bäbisar! "mamma älskar er så oändligt mycket"


jag har börjat titta på lost igen, nu sedan några kvällar tillbaka & helt fast nu igen. har ju fått låna den tredje boxen av mia & jag tror hon har även fjärde boxen om jag inte minns fel. mmmm va spännande. det e helt sjukt va man fastnar. visserligen känner jag redan att det verkar vara en evighets serie men jag blir så kär i alla roller så de känns som mina vänner, he he...sjukt va lite man behöver idag. tv:n har blvit ens bästa vän:-( 

hoppas ni haft en bra dag allihopa! vi hörs av imorgon igen!
puss puss puss


jag & michaela!

idag sitter vi som vanligt & dricker kaffe!!! alltid mysigt att vara med michaela!

bilder på stolta matilda med/på sin häst!












& så fina noah så klart! jag har världens finaste barn!



söndag söndag!

idag vaknade barnen halv nio. jätte skönt! det e sommartid nu & jag saknar bara sommaren så otroligt mycket. ska bli så skönt med ljusare tider & få sitta ute på altan med en kopp kaffe. "längtar"


idag ska vi åka ut till svärmor. matilda saknar sina hästar! hon tjatar om dem hela tiden så det e lika bra vi åker ut så hon får sin dos. det blir nog massa god mat också...& det e ju inte fel på en dag som denna. hemmet e städat & tvätten e gjort, så det e bara att njuta av dagen.


earth hour



jag sitter här i mörkret med min laptop & försöker blogga. den drar inge ström då den går på batterier så ni vet!

jag e djup besviken på mina grannar som inte släckt ner något. jag e så besviken på sverige som inte brytt sig om att införa earth hour på riktigt. det handlar om en timma! en hel timma! kan det vara så svårt att släcka ner lysen & alla apparater man har hemma & bara tänka på miljön i en timma???!  tydligen!!!

vid halv nio när jag höll på & släckte ner här tittade jag ut & såg att många av mina grannar inte gjorde det. jag vart så besviken som sagt. det e väl det minsta man kan göra för sina medmänniskor, för sina barn, för framtiden!!!!!!

det e dax att vi alla vaknar upp. vi måste inse att vi e illa ute! våra barn kräver ett bättre framtid. det e inte så svårt att hjälpa till för att få en bättre miljö. man kan alltid göra sitt bästa, mer krävs det inte. jag säger inte att jag e bäst på att vara miljövänlig men jag försöker iaf. jag sorterar allt här hemma, även de minsta grejerna som folk kan tycka det e jobbigt att skölja. hela familjen använder varsit glas en hel dag så vi slipper diska för ofta. vi använder sällan bilen, jag åker hellre buss. jag köper & får begagnade kläder & leksaker & även andra saker som möbler & sånt. jag byter kläder med min syster så vi slipper köpa allt för mycket nytt även om jag älskar att shoppa. vi försöker köpa ekologiskt. vi gör verkligen vårt bästa. så snälla vänner...om vi tillsammans kämpar får vi en renare miljö! gör det för barnen!!!!

lördag=städdag!

jag har nog aldrig tyckt att det varit roligt att städa nån gång innan idag. staffan tog med barnen ut på förmiddagen & jag satte igång som bara den. kan bero på min lingon vecka, då brukar jag bli lite så här men jag har nog aldrig varit så på hugget som idag. shit va mycket har blivit gjort. jag har diskat, kört 2 maskiner tvätt, strykt gardiner, dammsugit, bäddat rent, badat matilda & lite till. staffan har varit iväg & köpt oss nya fotöljer & så har han fixat & donat så nu har vi ett helt nytt rum här hemma. & hall för den delen. istället för allrum som vi haft innan. de som varit här vet va jag menar...



staffan har precis lagt noah & nu sitter vi i våra nya fotöljer & dricker lite kaffe. snart ska jag lägga matilda & staffan ska åka iväg & köpa oss lite godis. sen så ska vi titta på film. nu kan man verkligen koppla av då man har varit så duktig. hoppas ni alla har en trevlig helg! ta hand om varann!



puss puss puss


min fredag!

igår fredag:

- hade jag båda barnen hemma hela dagen
- vi va bara ute en kort stund då vädret va bara skit
- åt en rejäl lunch
- båda barnen somnade samtidigt så jag kunde fixa massa disk & plock
- kopplade av med en tidning & en kopp kaffe
- lagade middag till våra gäster petra, nicklas & ronja som kom vid fem
- vi åt & prata en massa, mest om renovering
- fikade på övervåningen med glass
- började se på lets dance men satte på scrubs istället så jag vet än inte vem som vann dansen
- kopplade av ännu en gång i sängen med min chic på övervåningen, där sov jag i natt så jag slapp bli störd av barnen. staffan ska få sova där i natt! mmmm..."me happy"


mina gullungar igår. ibland e de bara så söta...eller jag nästan hela tiden. men ibland kommer de överrens så bra, matilda e snäll mot noah menar jag!


matilda leker doctor & lyssnar om noah andning e bra. hon vet att han har astma, min sessa. så söt!


jag såg ut så här igår!!!



noah 8 månader!

idag e det 8 månader sedan jag höll noah i min famn för första gången. 8 månader sedan jag blev mamma för andra gången. vilken underbar känsla. det finns inget som slår det, absolut inget. det e det finaste jag varit med om, när jag bar mina barn i min kropp & sedan hjälpte dem ut i världen & höll om dem när de va som varmast & goast. sen vilket jäkla jobb det va under förlossningen behöver vi inte prata om, he he...huvudsaken de e här nu & förgyller våra dagar!

noah e som sagt 8 månader nu. så idag tänkte jag att han skulle få börja med lite större bitar i maten. men det gick inge vidare, efter 5-6 skedar fick han upp allt igen, han klarade inte av att svälja helt enkelt. jag vet att matilda hade samma problem så jag fick mosa maten lite extra med en gaffel & det gick bättre. så jag får testa det imorgon, för idag gick det inte sen efter han kräkits. han tappade tålamodet helt.

annars så har matilda varit rätt så gnällig hela eftermiddagen här. vi va ute & lekte efter dagis med michaela & hennes barn & sen så följde de med oss hem. barnen fick äta glass & vi drack kaffe som vanligt. vi fick även smaka lite glass vi med då båda våra barn inte tyckte om kolaglassen, det som e såååå gott!

staffan kom hem tidigt idag så han fick ta med barnen ut igen (kanon väder juh) så jag kunde plocka lite här hemma & laga lite mat (spagetti med köttfärssås). efter det åkte jag iväg till apoteket & coop & svängde även förbi ÖB & köpte en spegel som vi ska ha här nere i vår allrum. fin den e! den kostade bara 250 kr så det va inge pengar det.

nu här på kvällen har jag & staffan tittat på dokumentären om josef fritzl, han som hade sin dotter inlåst i källaren i 19 år. helt sjukt. han våldtog henne & hon blev gravid hela 6 gånger. fast hon hade haft 7 barn om inte ena tvillingen dött efter 3 dagar bara. usch usch...jag mår så dåligt av bara tanken. hur sjukt e inte det? shit...man måste vara bra sjuk!!! tur han fått livstid nu...fast jag tycker han borde hängas...men men...det e vad jag tycker!!!

nu tänkte jag bläddra lite i min nya chic & veckans NU! sen ska jag sova! men först ska ni få se lite bilder från igår & idag!
puss puss puss & go natt!!!!






nån som har lite väl för lång lugg just nu??????




celicia ville inte vara med på bild!

max i snyggaste frillan, he he

matilda kunde vara glad lite här & där...

snälla snälla snälla

jag behöver någon som hjälper mig dammsuga, diska & duscha mig, för jag orkar inte. idag spelar det inge roll att det e sol ute...nej idag e jag trött! jag orkar inge...jag vill bara sova.

va??? någon????


me today!

idag tänker jag inte sminka mig. nä...jag tänker ha mina solglasögon så då gör det ju inget om jag inte sminkat mig...ingen lär se det. fast ni lär ju veta det!



puss puss puss

vill ni få fler läsare till er blogg!

kika in här då. jag lovar...du blir inte besviken! & det kostar inget!

url:http://www.mer-trafik.se/cgi-bin/ref.cgi?r=sweetlikechocola

skulle vilja att min staffan klädde sig så här!


älskade laredoute!


de här sandalerna från tipster har jag beställt som jag tänkt ha i sommar.


även denna väst också tipster.


den här blusen älskar jag. den e också prickig & det gillar ju jag. tipster även denna!


t-shirt från tipster...den e dock inte prickig men har små små stjärnor så det liknar prickar nästan.

hoppas jag får dem denna vecka. det känns som att jag behöver bli glad igen, he he...

tisdag kväll!

jag hade fel angående att det skulle vara tråkigt att staffan skulle på styrelsemöte. det va helt underbart faktiskt. barnen somnade tidigt som vanligt & jag möblerade om här hemma som vanligt & nu sitter jag & tittar på tv:n som vanligt.
den rätte för rosing går just nu. johan åkte ut. det va kanske lika bra, han va väl inge vidare sugen på linda ändå. stackars linda då! hoppas hon hittar den rätte nån gång. hon behöver någon som tar hand om henne!


nu börjar desperates...jag måste titta juh. "älskar"

sen så ska jag titta på christine! åh va jag älskar tisdagar!



staffan ska måla om en spegel. nu börjar det hända saker här hemma igen...så kul! det e alltid skönt att kunna förnya & förändra, om vi bara haft mera pengar. då hade jag verkligen haft min dröm hus vid det här laget. men vem hade inte haft det med massa pengar i plånboken. det e väl allas dröm, eller hur?!

älskade sol!

så skönt att det e sol ute. allt känns så mycket bättre bara. jag e glad & noah e glad. matilda e på dagis, jag ska snart hämta henne. sen ska vi nog vara ute ett tag & njuta av solen, om den e kvar då. hoppas det!




ikväll ska staffan på styrelsemöte, skit tråkigt. det blir en lång dag för mig, men det ska jag nog fixa. ska dammsuga & vika tvätt som vanligt nu för tiden. men men...har man barn så har man arbete. det e tur det...annars hade man haft massa tråkigt. nä nu vaknade lill gubben. hörs ikväll. puss puss puss


"efter regn kommer sol"

skrev ett långt inlägg för en stund sen men min dator loggade ut mig & även fast jag sparade så försvann texten på något sätt. jag vart så klart sur...& nu orkar jag inte skriva någe mera. jag har haft en bra dag, noah varit sig lik mer eller mindre & har ätit jätte bra. det går åt ljusare håll nu, solen börjar titta fram.




snart e det löning. det e bra det...kylskåpet skriker efter föda.


puss puss puss


min helg!

jag har haft en bra helg trotts tröttheten. tack vare min familj & mina vänner. tur att de finns & kan förgylla min vardag när ungarna inte orkar. tack för att ni finns!

i fredags hade vi petra, nicklas & deras dotter här på middag. eller ja, vi bjöd inte på middag. vi köpte american pizza. två olika medium stora som vi fick i oss med god aptit. efter det åt vi glass med chokladsås & kolasås & massa salta pinnar. matilda & ronja åt så klart mest...men shit va kul de hade. kom överrens precis hela tiden, det va bara i början matilda va lite svår att få kontakt med men hon va bara nyvaken efter somnat i staffans famn ute vid lekparken. hon va helt slut!
vi såg också filmen patrik 1,5! riktig bra film måste jag säga, hade inte förväntat det men den va bra. rekomenderar den!


tjejerna busade för fullt, de dansade & sjöng & höll igång hela kvällen!




igår lördag tog jag matilda in till stan efter sovit en riktig dålig natt pga av noah hostat & velat haft nappen typ en gång varje tionde minut, hela natten lång. vi tog bussen in till stan & mötte syster. åt på donkan & shoppade tre par skor till m. ett par vårskor, ett par sommarskor & ett par höst skor! från vincent så klart!


vi köpte tacos grejer på hemköp & tog sedan bussen hem igen. syster följde med. hennes man kom senare också. vi åt tacos & hade det mysigt. både jag & staffan va jätte trötta så vi säkert inge trevliga så där men syster & hennes man va väldigt trötta dem med så de åkte hem skapligt. sedan tittade jag & staffan på scrubs & åt godis, en stund. både matilda & noah vaknade & vi fixade välling till båda, matilda va hur söt som helst. pratade på precis som det va morgon eller något.
jag hade bestämt mig för att sova på övervåningen så jag kunde få sova en hel natt men nu va matilda uppe så jag tog med henne då. vi la oss & jag berättade en saga om en prinsessa som hette matilda & sen så fick hon en kram & en puss & vi sa god natt & sov till tio i sju. tidigt för att vara matilda!



vi hade tänkt att åka till farmor på middag men vi orkade verkligen inte. jag kommer inte ihåg sist vi va så färdiga som idag. både jag & staffan va jätte tjuriga, barnen gnällde, eller ja naoh iaf. men det räckte gott & väl för att få oss att tappa humöret. tur kamilla med barnen kom förbi en stund som man fick fördriva tiden lite. vi drack kaffe & åt glass med barnen. det va så där lagom skönt då jag inte orkade med något stå hej!
 

julia ville inte titta i kameran men jag fick ett leende iaf!

min fina noah. jag fick ett leende till slut...hoppas han blir frisk snart.

strax efter de gått la jag noah & sov sedan själv några timmar!

barnen sover. jag har precis tagit en dusch & snart tänkte jag börja kolla på lost. får se hur länge jag orkar men som det känns nu lär det nog dröja ett tag innan jag blir trött, man vart pigg efter sovit 2,5 timmar & en lång dusch! staffan dammar som vanligt men han ser rätt trött ut så han ger nog upp snart, min tokige knäppe älskling!

puss puss puss

så trötta, så slitna!

vi e så trötta här hemma. därför har jag inte orkat blogga. så trött som jag e just nu har jag nog aldrig varit, det känns som det iaf. jag skulle lägga noah här strax innan fem & det slutade att jag somnade också. vaknade för en kvart sen & börjar faktiskt bli piggare. noah sover fortfarande, & matilda har sovit sen sex. snacka om att vi allihopa e trötta. får se hur natten blir nu då...man hoppas ju på att alla fortsätter att sova.
ikväll lär jag inte komma i säng tidigt, så jag tänkte börja kolla på lost (har fått låna andra boxen av mia). staffan ska väl pula här hemma som vanligt men först ska vi äta varma mackor...e såååå hungrig.

vi hörs lite senare kanske. annars så bloggar jag nog som vanligt imorgon. ibland behöver man bara få vara! hoppas ni förstår! puss puss puss


hej mina fina vänner!

som ni kanske förstår har jag det lite jobbigt här hemma, eller ja, vi har det jobbigt här hemma. noah e fortfarande väldigt sjuk men matilda e frisk iaf. jag ska ta med henne & åka in till stan. står inte ut att vara hemma någe mer. så vi får höras av ikväll. puss puss puss

här får ni en bild ni kan skratta åt! ha ha ha ha ha....

förkylningsastma!



tio över elva väntade jag samtal från barnkliniken. tio över tolv ringde de istället. tydligen många som e sjuka just nu. som tur va hade de en tid till noah, kl två. så jag ringde svärmor & ordnade så hon kunde hämta matilda på dagis & vara med henne tills jag kom tillbaka.
vid halv två åkte jag med noah. trafiken va precis som klockan fyra, förstår inte varför men jag kom i tid ändå. jag hade tur & hittade parkering precis vid sjukhuset. betalade för en ca 1 timmas parkering då det inte brukar ta så långt tid när vi e där. de brukar oftast bara inhalera honom & sedan får vi åka hem. men idag fick jag inte träffa läkaren försn 45 minuter senare. men det va värt det, för han som va läkare va även verksamhetschefen, en kunnig en. han va så bra & jag fick verkligen sagt det jag hade tänkt att säga här hemma. att noah måste få hjälp, att han inte kan fortsätta ha det så här, att jag inte orkar vara så orolig längre.
läkaren lyssnade på honom & konstaterade som alla andra läkare att han har förkylningsastma. inge lindrig en. efter hans rs-virus lider han mer än någonsin. han tyckte han skulle läggas in men jag frös till & sa att han inte skulle. vi orkar inte ligga på sjukhus någe mera, vi mår bäst här hemma. bad om att få bättre mediciner & jag förklarade att jag skulle ta mitt ansvar & hjälpa noah med det som krävs bara jag inte behöver ligga på sjukhus med honom. nu kanske ni tänker att det e väl ändå hans hälsa som går först...men med tanke på hur många gånger han har legat på sjukhus & hur psykiskt jobbigt det har varit så kan ni åtminstone försöka förstå mig...
det de gör på sjukhuset kan vi göra hemma, jag behövde bara recept på det. & det fick jag. så nu har han alla inhalations sakerna hemma. vi har inhalerat en gång redan & det gick bra. visst det kommer att behövas tränning men det ska vi nog fixa. han kommer att ha astma många år framåt så det e lika bra vi lär oss så vi slipper åka in till akuten stup i kvarten. hatar verkligen det!

när ssk skulle inhalera honom efter läkarbesöket kom jag på att jag bara hade betalat en timmas parkering så jag fick lämna noah hos henne & springa fort som fan & lägga i mera pengar. som tur va hade jag inte fått någon bot.
när jag kom tillbax hade de redan inhalerat honom & menade på att han andades bättre...hmmm tänkte jag...det gjorde han inte alls. läkaren kom sedan in & han tyckte också han lät bättre. sen så knackade det på dörren & en ssk kom in för att bara hämta något & säger:"nä men gud, som han låter!" de andra bara tittade på varann...vem försökte de lura egentligen?! ja ja...jag e glad att jag fått bättre mediciner iaf. det ska nog ordna sig det här. jag måste tänka positivt, annars blir jag bara knäpp. det e bara att gilla läget...

när jag sedan skulle hämta ut receptet på apoteket visade det sig att jag inte hade några pengar på kontot. hur kul va det tror ni? jag blev så klart helt förvånad för jag va säker på att vi hade några hundra kronor kvar, men fel hade jag. va skulle jag göra? jag va ju tvungen att ha grejerna! noah började bli otålig & jag började bli svettig. det va inte alls kul. men som tur va ordnade de så fort & smidigt så jag kunde ta det på avbetalning. noah har nu ett konto hos dem så han aldrig behöver vara utan sina mediciner i framtiden. det känns ganska så tryggt ändå.
men jag ska nog ändå betala in de imorgon, när vi får barnbidraget. det e lika bra, tycker inte om att ha allt för många avbetalningar. det räcker med min shopping! he he...

när vi väl va hemma igen va jag så trött & så hungrig att jag ville strejka. skita i allt & bara gräva ner mig nånstans. men som den mamma som jag e (enligt mig aif) så lagade jag middag & drack en kopp kaffe & jag blev snart mig själv igen. sen va det massa bus med matilda & nu sover dem. jag ska snart lägga mig jag också, imorgon e det fredag. längtar!

hoppas ni alla haft en bra dag idag. har ni varit ute i solen något? jag hann med en promenad med noah imorse, han måste ju ha frisk luft!!!
puss puss puss

vill ha en ny vår väska!


men att det ska vara så dyrt för en märkes. jag skulle vilja äga en iaf! dock tycker inte staffan det:-(

sol sol sol!

vilken underbar morgon, om man bortser från att noah e sjuk då. det e underbart väder & solen får mig verkligen på bra humör. jag sitter vid datorn med il divo på & noah sitter bredvid mig & äter majskrokar & ler. min underbara gubbe! har ringt till rådgivningen så jag väntar samtal från dem vid elva. hoppas jag får en läkartid så de kan lyssna på honom. han låter inte bra alls, han hostar så han kräks. gröten imorse kom upp lika fort som han åt upp det...så tråkigt!


har tagit en morgon promenad med honom så han fick frisk luft nu här på morgonen. det va riktigt skönt även för mig.



igår hade jag ju min syster här nästan hela dagen. hon tog hand om noah så jag kunde städa & plocka. det behövdes verkligen fast det inte va så länge sen jag städade. det e det jäkla gruset, hoppas verkligen de tar bort det nu när det e bättre väder. inge mera snö tack!!!!




efter hämtat matilda på dagis va vi ute i typ två timmar i solen. så underbart. syster tog så klart hand om matilda & noah sov i vagnen så jag satt & njöt på en bänk. det skulle jag kunna göra jämt!

tack silvie för att jag fick sova en timma & du tog hand om noah. älskar dig!!!

noah e sjuk igen!

nu sitter jag här som vanligt nu för tiden & e orolig över noah. han andas tungt & hjärtat slår så snabbt på honom. han har 38,3 i feber & ätit jätte dåligt hela dagen.
nu e det dax för det igen. han fick vara frisk i 2 veckor denna gång, rekord hitills. jag e så ledsen, jag blir inte klok på det här.
sen så ringer man till rådgivningen & det enda de kan ge som råd e att åka in till akuten. shit va jag hatar det. för när man väl e där så e det precis som att jag skulle vara jätte stissig mamma som tror att mitt barn ska dö. det e väl klart att jag kan tänka det, det e mamma oron man har. det värsta som skulle hända mig e att mina barn dog. då vill jag i så fall också dö! näää men usch va jag e hemsk ikväll...


vi får höras imorgon hör ni. nu ska jag sätta mig & lyssna på noahs andning igen...får se hur vi gör med akuten????????

idag då rå!

halv åtta väckte noah mig imorse. strax efter vaknade även matilda. jag gjorde i ordning dem först för en gångs skull & sedan åt vi frukost. det tog sin tid det & vi kom till dagis nån gång efter nio. kl tio va jag på bvc med noah. han väger nu 9800 g & 75 cm lång.
sen så va vi förbi mitt jobb & lämnade några papper. pratade med några arbetskamrater medans de tittade på noah precis som de aldrig sett en bebis förut. så gulligt!
efter det tog jag en vända mot syrrans jobb. hon jobbar i biblioteket på högskolan. blev bjuden på en kopp kaffe & noah fick lite mys med henne medans han knaprade på några majskrokar.


sen så va det dax för att hämta matilda på dagis. solen sken för fullt! michaela & barnen kom förbi på fika. barnen va lite trötta idag så de tog de lugnt. satt mest & tittade på tv. matilda försökte få igång dem men det gick inte så bra.

staffan kom hem kvart i fem. sent sent sent! jag hade så klart hunnit laga maten...(skinksås med pasta). & gott smakade det! sen så va det dax med kvällsysslorna. när det va färdigt satte vi oss i köket & jag & staffan tog en kopp kaffe. tittade ut & såg att veronika & alicia va utanför. & jag blev så glad. hade verkligen saknat min kusin!!!
matilda blev lite blyg för alicia. satt mest & tittade på henne. sen så vart hon trött & sa att hon ville lägga sig. så matilda somnade tjugo över sex & noah några minuter senare. underbart! visserligen gnäller matilda lite mer nu på eftermiddagarna men det e det värt om hon ska somna så här tidigt.


jag har tagit en rejäl dusch med skrubb, hårinpackning & lite annat, he he...så skönt. nu sitter jag & tittar på desperates & sen ska jag lägga mig! trötter idag!!!


hoppas ni alla haft en underbar dag!
puss puss puss

underbara il divo!

vilken kväll jag hade igår. tillsammans med sofie & nina! shit va jag e glad att jag fick sitta på globen & lyssna på underbara il divo. det va något det...jag rös i hela kroppen. så nice!

sofie & nina kom & hämtade mig strax innan sex. de skulle egentligen ha kommit vid fem men i o med att sofie e som hon e så blev det inte så. när nina hade kommit för att hämta henne hade hon legat i badet. det e sofie i en nötskal, he he.
men men... nina körde fort & jäkligt bra i sin något äldre peugeot utan avgasrör & vi kom precis i tid. stannade till i nån statoil först & frågade efter vägen till globen & vi passade på & kissade. sen va det inge fara, det va ju inte bara vi som kom så där sent...

sen så blev jag riktigt glad när jag såg var vi skulle sitta. typ precis vid scenen...typ skit nära...typ så man kunde ta tag i dem. shit va häftigt det va!!!! jag låter som en fjortis nu när jag skriver men jag e bara så glad för det...det e inte mycket som händer i mitt liv just nu så det lilla betyder jäkligt mycket!!!!

här har ni iaf massa bilder på gårdagens kväll med il divo! enjoy!






















tack sofie & nina för en underbar kväll!!! puss puss puss på dig bruden!

il divo!

ikväll ska jag på il divo med sofie & hennes vännina. hade så klart glömt bort det men sofie ringde & påminde mig. tur det! men nu iaf har något att se fram emot. ska bli kul att åka iväg. jag slipper köra så det blir skönt att bara sitta i bilen & prata. & sen då...lyssna på underbara il divo. det blir nog rätt spännande att se dem & höra dem live...



nu ska jag drick lite kaffe. vi har ätit lunch & noah sover. matilda kör runt i sin bil & babblar hela tiden...så sött!

puss puss puss

min fina familj!

jag har världens bästa familj. jag har världens bästa sambo & världens bästa barn. vi har haft det så mysigt idag, helt underbart. även fast både jag & staffan varit jätte trötta & hängiga så har det varit en bra dag. det har vi nog det vackra vädret att tacka för. hörde att det kanske ska regna imorgon. jag som verkligen hoppades på fortsatt bra väder...men men det e bara att ta det. det finns inte så mycket man kan göra än att klä sig efter det & hoppas på en bra dag iaf.

vi har ätit tacos ikväll. mumsilimums! matilda gjorde sin egen tortilla...det blev som det blev...

men hon e så söt som försökte. hon hade också varit väldigt duktig om hon nu hade ätit upp det också...men men...


min fina naoh med rivmärken på ansiktet "fy skäms matilda"

efter maten gjorde jag i ordning köket medans staffan fyllde på med vatten i badkaret. sen va det dax för ungarna att bada. men jag vart så sugen jag också...så vi hamnade allihopa i vår lilla badkar. jag, staffan, matilda & noah. shit va kul vi hade...jag hade noah sittandes hos mig så jag & matilda plaska vatten på staffan hela tiden, men han kunde ju inte göra det på oss då noah va på våran sida, he he...


hoppas ni alla haft en bra vecka. imorgon e det måndag då tar vi nya tag! puss puss puss & go natt på er alla!

vårkänsla

idag har vi städat, rensat massa skit & tvättat massa kläder. jag e helt slut. när jag skulle lägga noah förut somnade jag innan han gjorde det. jag kunde inte hålla emot, tröttheten tog över totalt. men nu så tror jag att jag börjar piggna till. jag har lite tvätt att vika & sen så ska jag dammsuga övervåningen. shit va jobbigt det e med städdagar...hatar söndagar. sen så känner jag mig sjuk, tung i huvudet & ont i halsen. hoppas jag inte åkt på någe skit nu bara. noah e också rosslig, vi har varit tvugna att ge honom ventoline igen. det gick ju så bra utan några dagar men hans förkylningsastma vägrar ge sig. stackars min plutt, om han bara kunde vara frisk!!! jämt & hela tiden!!

matilda har haft det bra idag. busat som vanligt & slagit noah några gånger. så fort man vänder bort blicken e hon där på honom, så synd om lill killen. men men...han ska nog visa henne snart, he he...

ute e det underbart väder. det e varmt & ljust så underbart. va jag längtat efter det här. nu hoppas jag bara det håller i sig, jag vill verkligen ha vår!!! kunna sitta ute & fika & se massa folk. det e så dött här på vintrarna...:-(



min sessa imorse när vi åt hennes låtsasglass!


här busas det för fullt. staffan vart helt slut...

...& så varm att han va tvungen att ta av sig lite...

nä nu e det nog bäst att jag sätter igång med städningen igen. vi hörs ikväll! puss puss puss

14-timmars sömn.

matilda vaknade prick klockan sju imorse. helt fantastiskt...hon har alltså sovit i 14 timmar i streck. ja förutom den kvarten då jag bytte blöja på henne & om till pyjamas & gav henne en välling & sen så fick hon sova med mig i våran säng. hon va så go...somnade om nästan på en gång, jag låg & tittade på henne hela tiden. min sessa...


he he...fångade denna bild på matilda när hon bara va nån vecka gammal. klockrent eller hur?! he he

nu ska jag dricka lite kaffe medans barnen springer runt här omkring mig. matilda sitter i sin bil & kör & noah i sin gåstol. shit va de e snabba...
staffan, han sover han....

melodifestivalvinnare


marlena ernman med låten la voix!

herre gud hon sover fortfarande...

matilda sover som en stock...trotts att hennes dörr står öppen & jag tittar på melodifestivalen med hög volym. jag har tittat till henne några gånger då jag e lite nervös om hon kanske inte mår så bra men hon verkar inte vara varm...& hon andas lugnt. jag kanske inte ska vara orolig...hon e säkert bara trött. det har hon varit hela veckan...men somna fem har hon aldrig gjort...inte sen hon va bebis iaf.


matilda nyfödd! min sessa så liten så fin hon va!

undrar vem som vinner melodifestivalen????

I`m back!

hej där mina kära läsare. ursäkta att det dröjt några dagar med nya inlägg men jag har verkligen inte hunnit. det har verkligen varit fullt upp, fast på ett bra sätt.

i torsdags hade jag michaela med barnen här på eftermiddagen & vi hade det såååå kul. barnen lekte så bra tillsammans & jag fick sällskap så jag slapp ha det tråkigt en eftermiddag. alltid uppskattat. jag & michaela försökte bläddra lite i hm`s nya katalog & nya chik men det gick si så där med det. barnen gör allt för att få sin dos av uppmärksamhet, det e däremot inte alltid uppskattat, ha ha...

både max & celicia ville sitta brevid matilda så vi fick möblera om lite så alla vart nöjd. fina matilda blev så klart stolt!

vi misstänker lite kärlek mellan max & matilda, he he...shit va gullida de e!!!!!

min fina michaela!!! puss puss


på kvällen va therese & patrik förbi en stund. de väntar barn i början av sommaren så hon hade så fin mage så jag vart nästan sugen på en till...men nej nej nej...absolut inte en till!!!!!! jag måste påminna mig själv att jag inte vill ha ett barn till...hur mysigt det än e med rund mage & små bebbe. åh de doftar så gott....nej nej nej..."skärpa till mig"

fina magen! & så staffan, therese & patrik i soffan!


igår fredag hade jag tänkt att ta med barnen in till stan & hälsa på syster men hon ringde & berättade att de va sjuka. jag vågade inte riskera att ta med naoh dit. han ska ju alltid gå & bli så himla sjuk så då bestämde jag mig för att stanna hemma. fast det blev ganska tråkigt efter ett tag så jag hörde av mig till kamilla om hon kunde tänka sig att ta hand om oss en stund. & det gick så bra så... alltid lika kul att vara där. kaffe & massa trevligt prat. & så barnen som leker ihop. matilda trivs verkligen hemma hos dem...

min kamilshi!

kamilla & noah i en stor soffa!

julia & matilda ritade, bakade & fikade tillsammans!

det enda tråkiga i det här va nog promenaden fram & tillbaka till henne. att köra ca 30 kg i vagn e inte så skönt för min rygg. uppförsbacken här i hällby e hemsk....jag flåsade mig upp & när jag väl kom upp så blev det precis svart för mina ögon, så där som det blir precis innan man ska svimma. men jag tog djupa andetag & kom tillbaka till verkligheten...man e ju så illa tvungen. även om det hade varit skönt att få decka ihop bara så där, he he...


min underbara sessa!

jag e såååå lycklig! jag har världens underbaraste barn!


väl hemma stekte jag några fiskbullar & till det åt vi pulvermos...ser ni va jag skriver...pulvermos. jag tror det va år sist jag åt det men jag blev bara så sugen när jag pratade om det hemma hos kamilla för de skulle också äta fiskpinnar. mumsilimums va gott det va iaf.


efter maten tog jag en cigg "fy skäms" & så fick jag bara för mig att jag & matilda skulle in till stan. jag hämtade hennes vagn i förrådet & tog bussen, bara så där. shit va kul det va att göra något spontant, utan att tänka så mycket.
ringde kusin när vi kom framm & vi fikade på waynes. alicia & nino va också med. matilda blev helt kär i alicia! så sött!


på kvällen tittade jag & älskling på scrubs. hade fått hem en box på posten så vi såg några avsnitt innan vi somnade. det har blivit lite våran grej...scrubs & godis & så massa skratt!


idag lördag ställde jag klockan på sju så jag skulle få lite tid på mig att göra i ordning mig. klockan nio skulle jag vara på slottskolan & packa upp alla kläder som jag skulle sälja. det va rätt många som sålde...nästan så jag tyckte att de va fler som sålde än va det va som köpte. segt gick det men jag fick iaf några hundralappar som jag sedan spenderade lika fort på polarn & pyret. kunde inte låta bli!

matilda somnade klockan fem ikväll...& sover ännu. noah la vi klockan sju som vanligt men matilda orkade inte vänta till dess. hon höll nästan på att somna vid matbordet. helt slut va hon. vi va ju ute nån timma här innan för staffan hade inte varit ute med dem & så tyckte jag att hon såg trött ut redan då...men det hjälpte inte tydligen. hon vart bara ännu tröttare. vi får väl se när hon vaknar...kanske hon vill sitta uppe & se melodifestivalen med mig. det skulle vara mysigt. bara hon & jag! staffan e på fest...inflytningsfest hos danne. men han skulle ta bilen så det blir lugnt för hans del & det gör mig absolut ingenting om ni förstår va jag menar!!!;-)

hoppas ni har en underbar lördag!!! ta hand om er! puss puss puss

att släppa loss!

läste på en annans blogg att om man vill mår bra helt plötsligt "inte e omöjligt". det finns ett sätt att både må bra & skratta & släppa loss...
dansa framför en kamera! det funkar...shit va jag dansade & skrattade ikapp!!

här har ni resultatet!







testa du också vet jag!

torsdag!

i natt fick jag inge vidare sömn. naoh har strulat i princip hela natten. vet inte vad det beror på men jag misstänker tänder. hur som helst så e det lite jobbigt...jag behöver verkligen få sova en hel natt om jag ska orka med en hel dag. jag ångrar att jag inte gick & la mig tidigare igår kväll. men jag kunde ju inte missa greys. så jag får väl skylla mig själv!

imorse följde jag med michaela hem för en gångs skull. gud va fint de bodde. & så fick jag kaffe, lyxigt för en som mig. jag slapp dricka själv...istället hade jag både henne & hennes man som sällskap. men synd om dem som fick se min pyjamas tröja bara. jag bytte bara om till byxor imorse när jag skulle med matilda till dagis. då jag har min jacka på så brydde jag mig inte om att ta av på överkroppen...det händer rätt ofta nu för tiden...hehe. roligt roligt!

de kommer iaf hit i eftermiddag så ska vi ta igen där vi slutade...

nu ska jag busa med noah en stund innan han ska sova & sen så ska jag passa på & duscha. "det behövs"!!!!!!!!!

andra rutiner nu!

vi har börjat med lite andra rutiner på matilda. i söndags sov hon inge middag & somnade klockan sex på kvällen. sen så sov hon hela natten fram till åtta. & sedan dess har hon inte sovit middag & somnat tidigare varje kväll. klockan e inte ens sju & hon sover redan. det gör även noah. jag & staffan vet inte ens va vi ska göra nu. vi brukar ju ha fullt upp men nu e vi klara med allt. underbart! dem här stunderna lever man på...bara jag & gubben!

matilda verkar behöva sova mycket...hon kanske växer "hoppas" hon skulle behöva gå upp några kilo min sparris, he he. & noah har alltid velat somna tidigt...redan vid sex. lite tråkigt e det ju...man vill umgås med dem. fast jag får ju hela dagarna ihop med dem...det e mera synd om staffan. men men...snart ska han också vara hemma...då får han känna på hur det e...he he!

för er som inte läser kuriren!

jag vill att den skyldige för mordbranden på statt ska tas fast. jag bryr mig inte om vem det e...bara han får sin straff. det känns inte tryggt att han fortfarande går fritt på våra gator. det kan ju vara vem som helst...

jag läser kuriren varje dag för att följa polisens utredning men än har det inte hänt något. de ska alltid vara så hemliga. kanske bra med tanke på att de tagit fel person en gång. nästa gång får vi hoppas de kan sin sak & griper den skyldige.

i tisdags hade poliser, politiker & brandmän ett möte på teatern där folk kunde gå & ställa frågor runt mordbranden. under frågestunden hade en man ställt sig upp & sagt:
"det va jag som satt anhållen för branden. & jag tycker det va mycket svagt av polisen att gå ut med uppgiften att den vitklädda mannen som fångades av en övervakningskamera var jag, 37-åringen"

jag vill inte vara i hans skor just nu....

me today!




svart/vitt!!!

just nu blir det bara bilder i min blogg! enjoy!





pop kläder på blocket!

barnkläder strl 62, 68 & 86! original pop kläder! ska försöka sälja på blocket innan jag lägger ut dem på tradera.


url:http://www.blocket.se/vi/20626939.htm?ca=12_s

ikväll börjar jag på en ny bok!


en sann berättelse om en mor & dotter!

men först ska jag  titta på desperate house wifes som börjar kl 21:00!

skön skön eftermiddag!





det finns inge härligare än när barnen äter & mår bra!


har ni lagt märke till min nya hårfärg???



nu får det vara nog!

nu får det f'n vara nog. inge mera snö!!!! ok det e ju ganska fint runt jul & så...men nu ser jag bara fram emot våren! vill vill vill ha vår! jag behöver våren. jag behöver bli pigg & glad. jag behöver slänga min vinter jacka. jag behöver komma ut mera. jag behöver ljusare dagar. so please...inge mera snö!!! nu räcker det!


matilda vägrar ställa upp på bild!


det e svårt att få ta kort på matilda ibland...

bättre sent än aldrig!

vissa morgnar vaknar man med en inställning "shit va trött jag e! idag orkar jag ingenting"...andra morgnar vaknar man med denna inställning "shit va utvilad jag känner mig. idag ska jag röja undan här hemma. mmmm...vilka fina barn jag har!"
imorse vaknade jag med den andra inställningen. visserligen va jag lite trött ändå men när jag väl kom igång då gick det undan...

att-göra-listan för idag!

se till att bli klar med morgonsysslorna innan kl 12:00!  check
ta hand om disken!  check
dammsug hela huset!  check
vik tvätten & ställ det där det ska vara!  check
ta en promenad med barnen!  check
låt bli att röka! 
ät frukt!  check
ät inge godis!  check
vila minst en halv timme!  check
laga en god middag!  check
krama om familjen!  check

imorse vid kl nio va jossan förbi en stund. vi pratade lite & bl. a om barnsaksloppisen vi ska ha på lördag. det e på slottsskolans matsal kl 10 -14! kom gärna dit, tänk på att det e miljövänligt att köpa begagnat!!!

här på kvällen hade jag hela min familj (nästan) på middag. det va trevligt. jag lagade en köttfärsgryta!mumsilimums!

men det absolut roligaste som hände idag va när matilda & bekim satt & leket ihop. matilda la undan sin blyghet & välkomnade bekim i sitt liv. så roligt att se dem leka ihop. när de sedan skulle hem gav matilda honom en kram...he he...min sessa. & bekim blev så klart jätte glad. bekim e min systers man för er som inte vet det!



som sagt...bättre sent än aldrig!!!

jag har förresten läst ut boken tusen strålande solar. rekomenderar den om ni vill få ert liv att se perfekt ut! den e sorglig, hemsk men underbar! läs den vet jag!





vilken kalas dag!

söndag e inte min favorit dag! nä absolut inte. det e oftast på söndagarna vi tvättar, städar & har oss. men idag...det har varit bästa söndagen hitills.
städade gjorde jag i torsdag så vi slapp det i helgen. & tvättade gjorde staffan imorse så vi blev klara lagom till det va dax att gå iväg på kalas. & så har vi haft kusin veronika idag, skrattat & pratat & haft det helt alldeles underbart!
både matilda & noah har varit på jätte bra humör hela dagen.

veronika & matilda i pippi toffsar!


vid halv tre tog vi bilen in till stan. lämnade av veronika & sen så åkte vi till mia med familj. liam 2-års kalas! så kul vi hade där...matilda va jätte glad & hon lekte hela tiden. speciellt när hennes kompis julia kom. vi åt massa gott som bullar, kakor & marängtårta...mumsilimums...va gott det va!
noah va vaken hela tiden vi va där...han som oftast inte orkar mer en någon timma va vaken hela tre timmar. & han va nöjd den busungen. pruttade massor med munnen & hoppade i stolen. han tittade sig omkring & undersökte allt. min prins. på slutet ville han bli buren men va gjorde det när han hade varit så snäll annars?!!!


liam som fyllt 2 år!!! grattis ännu en gång pruttunge!!!


mammorna med barnen satt i soffan medans männen satt i köket & pratade bilar.


kolla in matilda...snacka om att hon gillar salta pinnar. & va snygg kamilla e i sin prickiga klänning "me like"


jag pussar på min prins!


jag e inte nöjd med hur jag ser ut på denna bild men noah e så jäkla söt så jag va tvungen att med den.


mina älsklingar!


barnen hade jätte roligt! här har vi alex, julia & matilda!

matilda somnade i bilen vid kl sex & har sovit sen dess. hon sov inge middag så trött måste hon ha varit. noah la vi vid sju så nu e det lugnt & skönt här hemma. staffan e iväg & handlar lite för kommande veckan & jag sitter som vanligt & bloggar. men jag e såååå trött så så fort jag e klar ska jag borsta tänderna (& jippiiee, tvätta mitt ansikte med massa olika krämer, he he mia) & lägga mig. tror jag....



go morgon söndag!

vaknade imorse av att matilda sa "mamma det e jag"...& jag brast nästan av glädje. det finns inget underbarare än att vakna brevid min lilla sessa! staffan som låg bredvid vaknade han med & vi va lyckliga över vår lilla familj. vilket jäkla fin familj vi e! jag, staffan, matilda & noah. man kan inte få det bättre. jag e så glad att jag har dem...att jag lever i sverige...att jag har friska barn...att jag har ett jobb...att vi har ett sånt fint hus...
tänk om jag hade bott kvar i kosova...undrar hur jag hade haft det???


(nån som e sur)

jag har snart läst ut boken (tusen strålande solar) & den har fått mig att verkligen uppskatta mitt liv. boken e egentligen hemsk...det handlar om kvinnomisshandel & kvinnoförtryck, om talibaner & deras sätt att leva, om krig & hemskheter...allt som jag e glad över att slippa. men ibland behöver man läsa hemska böcker för att verkligen fatta vilket jäkla tur man har!

jag hann ju aldrig blogga igår kväll. hade en riktig bra lördag...med familj & vänner. veronika kom några timmar innan vi skulle till kamilla på smink party & det va tur det för jag hade saknat henne så mycket. vid halv två åkte staffan med barnen till hans mamma ute på landet & vi tog en promenad till kamilshi. halt som det va så tog det sin lilla tid men vi kom fram precis lagom i tid.

det va mary kay produkter det handlade om. jätte fina grejer...kanske lite dyrt för min ekonomi just nu. men gud va skönt det va att smörja sina händer & ansikte med riktigt fina krämer. veronika köpte en kit hon...

kamilla & veronika


mia!!!


vadå inte fin utan smink...kolla in skönheten! "du e så fin mia" puss

nu ska jag sminka mig lite & klä på mig. äta lunch & lite senare ska vi till mia. liam, hennes son fyller 2 år! det ska bli kul!
puss puss puss så länge!

va glömsk man e!

imorse fick jag ingen sovmorgon. hade tänkt att sova åtminstone till nio men matilda kom in & pratade & klappade mig på kinderna & ropade mamma, mamma, mamma....jag blev inge arg, det va bara kul att se min sessa. hon blev så glad när jag tittade upp & log mot henne. min underbara!

när jag väl kom upp blev jag pigg ganska så fort. iaf när jag såg röran. jag kan ju inte bara sitta & se röran så jag satte igång ganska direkt & plockade undan, städade & diskade. sedan åt jag frukost & drack min kaffe.

kamilla ringde & påminde mig om smink partyn idag. tur hon gjorde det för jag hade glömt bort det helt. jag fick även ringa & påminna kusin som också följer med. nu e det kul att se fram emot något så roligt. ska också bli roligt att träffa kamilla & mia...mina älsklingar!

syster e här & leker med barnen...därför passar jag på & bloggar lite. staffan har satt sig i fotöljen & tittar på tv. det e kul när syster e här, vi e väldigt sociala av oss, he he...hoppas hon förstår hur skönt vi tycker det e när hon kommer & passar barnen en stund så vi kan koppla av med något annat.

staffan ska iväg med barnen till svärmor lite senare idag...halv fyra ska jag vara hos kamilla....innan dess ska jag läsa ut boken...duscha...sminka mig...äta lunch...listan e oändlig...

vi får höras senare...kanske....

puss puss puss


det blev inge party för min del...

nä jag kände inte för det. det hade säkert varit roligt om jag väl kommit dit & jag velade fram & tillbaka länge innan jag bestämde mig för att stanna hemma. ni behöver inte veta orsaken till varför jag inte gick...det enda som ändå spelar roll e det att jag har det bra just nu. sitter bredvid min älskling & vi ska titta på film. "me like"

hoppas inte kusin & johanna e sura på mig!!! "älskar er tjejer"

båda ungarna sover!!!

det e så lugnt & tyst hos mig just nu. fick båda ungarna att sova samtidigt. "stolt". jag passade på & tog en dusch. nu e jag pigg & fräsch. längtar tills staffan kommer hem...längtar efter att helgen ska börja!!!

nu ska jag läsa! hoppas ni har en trevlig början på fredagen!!! puss puss

lässugen!!!!

barnen sover, hemmet e städat, disken e gjort & jag e redo för att öppna min bok. ikväll ska jag läsa hela kvällen...tills jag somnar. jag har till & med borstat tänderna så jag inte behöver göra det sen när jag e jätte trött!



hade tänkt att färga håret ikväll men det orkar jag inte med...jag gör det imorgon istället. hoppas staffan kommer hem från jobbet lite tidigare för sen på kvällen ska jag på fest. johanna min fina ska ha en leka kväll med vänner. kusin ska nog med dit hon också. ska bli jätte kul. behöver göra någe roligt..."längtar"




god natt på er alla underbara!!!

svårt val!

ska jag sluta röka eller ska jag sluta äta godis????

slutar jag röka äter jag mera godis....

slutar jag äta godis röker jag mera....


eller???

hej där torsdag!

idag har jag haft fin besök av tanja & hennes bäbis samuel. vi hade det riktigt mysigt. pratade en massa (vi kom fram att vi båda gillar att läsa böcker & helst verklighetsbaserade) & så åt vi tonfisksallad till lunch. enkelt & gott! de åkte för en stund sen...hon ska hämta sin stora tjej på dagis. tråkigt att man måste passa tider så här...annars hade hon nog stannat lite till. vi som precis hade börjat på riktigt smaskiga samtalsämnen...men men..."tanja vi får ta & träffas snart igen".


tanjas bäbis, samuel! va söt han e!!!


& så min bäbis, noah!!!

annars så mår jag väl så där...fortfarande lite deppig men det börjar gå åt rätt håll nu. det e ju helg snart...åh va jag längtar. det ska bli så skönt att umgås med familj & vänner...behöver det mer än någonsin!!!!!!
nä nu måste jag snart hämta matilda på dagis. lite att göra hemma innan dess...

kram på er så länge!


det va nice på tuna park!


det va riktigt trevligt på tuna park ikväll. det va typ inge folk & det va så skönt att gå där i lugn & ro. jag, michaela & kusin. ja hon följde också med. jag shoppa lite...men bara lite. hade tyvärr inte så mycket pengar så jag kunde köpa allt fint jag såg. åh gud va det va fina grejer...speciellt på mq. jag hittade en prickig vår jacka som jag vill ha...vill ha!!! men men...

sen så va vi & handlade på coop. jag skulle köpa keso till staffan (som michaela fick påminna mig, he he) & bananer till barnen & så köpte jag en bok på rean till mig. kan inte låta bli!
i kiosken passade jag på & hämtade två nya triss (vann 25 gånger 2 för ett tag sen) & så satt jag & skrapade dem & fick 25 kr på ena & 25 gånger 2 på den andra. jag va dum som inte tog pengarna då men istället köpte fler triss. då fick jag bara 25 kr på ena...& sen så tog det slut. det va tydligen inte min tur att bli rik idag "sur"  "ledsen"  "besviken"

detta köpte jag idag!


skjortklänning från mq!


tunika & kjol från gina!


väska från hm!


& så denna bok!

när jag kom hem hade staffan lagt båda barnen & det hade gått jätte bra. han va så stolt över det! sen så berättade han att matilda kissat på pottan...helt alldeles själv. shit va jag e stolt. jag har pratat om det med henne hela dagen...att hon nu e stor att kanske försöka göra det. hon måste ha lyssnat...för kissat i pottan har hon gjort. idag! min älskade lill sessa! va mamma e stolt!

ni som inte har barn förstår nog inte varför det betyder så mycket för mig men jag kan bara säga så här..."det blir mera pengar över till något annat (än blöjor)"...då kanske ni förstår??!!!!!

såg ni förresten greys ikväll??? visst e den bra...bästa serien som någonsin gjorts...

god natt på er alla underbara! puss puss puss

längtar tills staffan kommer hem!

då ska jag nämligen iväg en stund till tuna park med michaela. det ska bli riktigt nice!

annars så sitter jag just nu & dricker kaffe. barnen leker för fullt men de har så kul så. jag får slänga ögonen åt deras håll då & då men matilda e på bra humör så hon verkar inte vilja honom illa just nu.
vi har varit ute & lekt en stund efter dagis. solen sken så jag hade verkligen lust att vara ute. tyvärr så molnade det på efter ett tag men jag njöt av de få minuterna. jag älskar solen, jag älskar sommaren & jag älskar glass...shit va jag längtar efter sommaren!!!


god morgon onsdag!

inatt sov noah hela natten utan att äta en enda gång. "lycklig". jag ska försöka få till det nu, att han endast får vatten om han skulle vakna. jag förstår inte varför han överhuvudtaget börjat med att vilja äta på nätterna när han varit så himla duktig med att inte göra det & sova hela natten. det e kanske för att han somnar så tidigt...men han blir ju så jäkla trött. det går inte att hålla honom uppe. vi lyckas till högst tio i sju sen deckar han själv.

nu sover han. han vaknade strax efter sju sen har jag hållit honom uppe tills nu...jag ska få rutiner på honom. han blir så trött på en gång...han kan sova upp mot sex gånger om dagen...mellan en kvart till en halv timma åt gången. jobbigt, skulle vilja att han sov längre & färre gånger. men det verkar vara en sån typ, som äter & sover typ hela tiden!!!

matilda e på dagis som vanligt. hon trivs så bra där & det e så kul så jag inte behöver ha dåligt samvete över att hon inte trivs. jag kan koppla av med mig själv lite...det behövs ibland. jag håller på att läsa tusen strålande solar & den e såååå bra. jag e helt inne i den nu...så hej på en stund...jag måste passa på att läsa lite nu när noah sover....


2008-02-02 en dikt till matilda!

Du är så vacker, du är så go,
du är så härlig och underbar.
Du är mitt ljus och mörker,
min dag och min natt.

Du ger mig värme och närhet,
trygghet och massor av kärlek.
Jag kan se det i dina ögon
då när du tittar på mig.

Jag älskar att hålla om dig,
krama dig och pussa dig.
Att sjunga och leka med dig,
det är det bästa jag vet.

Varje dag ser jag hur du utvecklas,
och blir bara härligare underbar.
När du  hoppar och jollrar
visar du bara hur kul du har.

Matilda, min vackraste tjej,
DEN BÄSTA I VÄRLDEN ÄR.
Jag älskar dig så oändligt mycket,
mycket mer än vad någon annan kan.

Du stärker min kärlek och självförtroende,
då du är så otroligt söt.
Men mest för att jag är så stolt
över att du är min lilla tös.

MATILDA; DET FINNS INGEN SOM DU: DU ÄR HELT ENKELT BÄST!!!
Kram Mamma

ja ni...funderar en del!

efter att ha läst lite i min blogg på familjeliv så slog mig tanken att jag va lite gladare då när jag bara hade matilda än va jag e nu. kanske beror det på att jag inte va lika trött men jag tror det beror mest på att jag hade det så lugnt med bara matilda. jag sov när hon sov & vi hittade på massor på dagarna. idag sover jag aldrig på dagarna & jag hittar aldrig på något så där. jag hinner inte...med två barn så hinns det inte med något. det e jäkligt synd. för jag älskar verkligen båda mina barn & de e de bästa som hänt i mitt liv men jag önskar jag kunde vara lika glad som jag va när jag bara hade matilda....

åh när jag tänker på det...va ledsen jag blir. varför orkar jag ingenting längre??? vad kan jag göra för att det ska bli bättre???

blogg till min sessa 2007-05-10

God natt min älskade Matilda

Vilken underbar dag vi haft, som vanligt nuförtiden. Du e så snäll och så go så jag vill bara krama ihjäl dig. Jag älskar dig så otroligt mycket.
Vi va på stan och fikade med moster Veronika. Du låg så sööt där i din vagn och tittade nyfiket omkring dig. Moster Veronika va så gullig och bjöd mamma på kaffe och smörgås. Mums, va gott!
Sedan va vi förbi mitt jobb och hälsade på. Alla omringade dig men du såg så nöjd ut så. Du bara stirrade tillbaka och ibland fick du några fingrar här och där att smaka på. Vi va där länge och du va hur snäll som helst...

Idag skulle jag bara testa ifall du kunde sitta i din matstol och det kunde du juh...helt fantastiskt. GeneradDu trivdes som fisken i vattnet. Du bara skrattade högt av glädje. Efter ett tag blev du trött och då passade jag på och höll om dig hårt så du somnade i min famn.
Däremot tyckte du inte så myckte om hoppgungan idag. Men du va nog bara väldigt trött...vi testar igen imorgon!
Ikväll ville du bara mysa och trivdes sådant i min famn. Det va så underbart att jag nästan inte ville att du skulle somna för natten.Gråter Jag tyckte du va så söt när du pratade med mig och när du log när jag svarade dig.
Det va så underbart att titta på dig när du sedan låg där i din korg och snuttade på din filt och tittade hela tiden på mig. Som att du va rädd att jag skulle sticka om du tittade bort.
Det behöver du inte vara rädd för min sessa. Jag kommer aldrig att lämna dig. Jag kommer alltid att finnas där för dig. Jag kommer alltid att älska dig och vilja ditt bästa. Du e det absolut underbaraste dotter man kan ha, du e min lilla tjej. Min älskling, som jag lever för. Du gav mig en mening med mitt liv.

Sov så gott min älskling och dröm dom vackraste drömmarna och sov den skönaste sömnen!!!!

Jag längtar redan efter att få hålla om dig! Och lukta på dig min sötnos. För du doftar så gott, så tryggt och varmt. Så helt underbart!

me=princess!!!


missa inte Desperate Housewifes ikväll!!!



idag har det varit en bra dag. förutom att jag varit så trött & så sliten så har det varit bra. barnen har busat en massa & de har haft det jätte roligt. en annan har gått i pyjamas hela dagen men ibland e det rätt skönt. jag kände för att bara vara idag...igår hade jag verkligen lust att göra något men idag ville jag som sagt bara lata mig.
jag har fortfarande mens så jag e inte på topp än...men jag kommer nog igång om några dagar.
ikväll skulle jag vilja färga håret (svart ska det bli)...det hade nog fått mig på humör. men jag vet inte om jag orkar. jag skulle faktiskt kunna lägga mig redan nu för natten men jag kan inte missa desperate housewifes...nä nä det går inte! jag måste få min dos!!!

staffan har varit så gullig som vanligt & fixat massa här hemma. han såg på mig att jag inte va så pigg när han kom hem så han har badat barnen & lagt dem. så skönt...jag orkar verkligen inte. inte idag. imorgon e det en ny dag...då tar jag nya tag. det ska nog gå bra....
men jag orkade iaf laga lite mat till oss...tacos! mumsilimums va gott det va! det e nästan så jag funderar om jag e gravid igen så hungrig som jag e hela tiden. jag tycker jag äter hela tiden & jag tycker jag äter mycket men ändå blir jag hungrig bara en stund efter. konstigt! hoppas verkligen inte att jag e gravid...
he he...inte en till. det fixar inte jag!!!!! nä det räcker gott & väl med två. man vill ju kunna ge dem den tid & uppmärksamhet de behöver & jag tycker inte riktigt att jag räcker till båda. iaf inte när det gäller matilda...jag ser på henne att hon tycker det e tråkigt att behöva dela min uppmärksamhet med noah...det e därför hon slår på honom hela tiden. det e samma sak när staffan e med henne. "min mamma" & "min pappa"...det säger hon hela tiden till noah. precis som han skulle förstå...hon vill ju så gärna det! stackars min tös & stackars min prins...jag älskar dem båda. så fruktansvärd mycket!!!!!!!

mina älskade älskade pluttisar!


matilda min sessa!


de finaste jag har!!!





vi hörs kanske efter desperates igen!!! puss puss puss


god morgon tisdag!

idag e matilda på dagis. det e så skönt att få koppla av lite själv så här på morgonen. noah sover & jag dricker kaffe som vanligt vid denna tidpunkt.
det går tydligen magsjuka på dagis igen...man ba...shit! hoppas verkligen mina barn klarar sig den här gången. för annars tror jag skriver ut matilda från dagis...jag orkar fan inte mer med sjuka barn. stackars noah...han får aldrig vara frisk.
jag vet att det e viktigt för matilda att vara på dagis, hon lär sig så himla mycket där...men det känns inte som det e värt alla sjukdomar hon får med sig hem därifråm. de e för många barn...19 barn på en liten avdelning. det borde inte vara tillåtet att vistas så många på en sån liten avdelning. de måste ju ha en vis yta allihopa...så de kan röra sig fritt & känna att de får tillräckligt med uppmärksamhet från lärarna. & stackars lärarna...de kan inte ha det enkelt. jag som har nog med två...tänk hur dem har det?!

nu kommer michaela hit. vi ska dricka kaffe & prata shit som vanligt. hörs sen vi andra! puss puss puss

bättre sent än aldrig!

vi åkte in till the city idag, jag & barnen. vi tog bussen & det gick hur bra som helst. det va riktigt nice att våga göra något med dem båda för en gångs skull. man har gått & blivit bekväm av sig...som man brukar säga borta bra men hemma bäst....fast ibland kan det vara så att hemma bra men borta bäst. jag behövde verkligen komma iväg idag...träffa folk & få tiden att gå.



vi va på öppna förskolan i kloster & där träffade vi tanja med barnen isabelle & samuel. & så massa andra som man känner igen. innan jag fick noah va jag jämt på öfsk...men nu med två barn blir det inte lika ofta. men det ska ändras...

när vi kom hem blev det kassler till mat. & jag som va så hungrig...åt hur mycket som helst! riktigt gott va det!

vek massa tvätt & plockade undan massa!

21:00 tittade jag på CITYAKUTEN. åh va jag älskar serien...

nu ska jag fortsätta läsa min bok! "längtar"

höres imorgon!


min småprickiga skjorta!



kommer så klart från gina!

idag ska jag ge mig iväg med barnen!

e trött på att bara vara hemma. idag tar jag barnen & ger mig iväg till stan. hoppas bara det går bra!!!! "nervös"



sen så har jag skrivit en liten lapp till staffan...han ska nämligen laga middagen idag. när vi kommer hem ska det vara dukad också så det e bara att sätta sig & äta!!! det ni!!!

deppis men glad!

idag har det varit en bra konstig dag för mig. jag har skrikit, gråtit & skrattat i kapp. det e lite kaotiskt i mitt huvud just nu. jag tänker för mycket & jag blir bara besviken på mig själv. jag vet att det beror på alla hormoner som e på besök  just nu (mens) men det känns ändå som att det finns så mycket som jag egentligen borde göra & borde ta tag i men jag har bara inte kommit underfund med va det e...än!
jag tycker inte om att vara deppig. det e väl ingen som gör men när jag blir deppig så blir jag deeeeeeeeeeeepppppppppppiiiiiiiiiiiiggggggggggg!!!! jag låser in mig i mig själv & förstår mig inte på omgivningen. det e precis som att jag e där men ändå inte där...förstår ni va jag menar?????

som tur så fick jag vara med min fina familj idag så jag inte behövde tänka på vad jag borde & inte borde göra, iaf inte hela tiden!
först va vi hos min syster. farmor, kusin veronika & allan va också där. det va ett tag sen vi träffa allan så det va på tiden. han & noah hade inte träffats tidigare men det gick hur bra som helst för dem att umgås ändå!


matilda va väldigt blyg för allan ballan så hon hamnade i famnet på veronika där hon också somnade & sov under hela besöket!


efter syster va vi hos staffans mormor där vi fick söndags stek, kokt potatis, brun sås, grönsaker, plommon & äppelmos. mmm...riktig fin middag. till förrät fick vi pajskal med fyllning av svamp & skinka. det smälte i munnen på mig. jag som va så hungrig också!
svärmor va på lika bra humör & fick mig att må bra. det behövdes just idag!

nu e vi hemma igen, barnen sover sedan länge, jag har duschat, betalat massa räkningar & ätit massa choklad. "fy skäms". men det e ju så gott..

förresten så har jag börjat läsa igen, för första gången sedan noah föddes. jag älskar att läsa böcker, älskar att gå in i själva handlingen & bara försvinna in i det för en stund. en riktig avkoppling i mitt jäktiga liv! 
 

söndag=trött!

förstår inte varför jag alltid e så trött på söndagarna. inte nog med det så har jag sprängande huvudvärk & mensvärk. det kan inte bli värre. som tur har jag massa att se fram emot. första ska vi till min syster där hela familjen ska samlas & sen så ska vi på middag till staffans mormor där även svärmor kommer. det blir en riktig familjedag idag!

matilda strulade i natt så det slutade med att jag sov hos henne i hennes växasäng halva natten. jag låg inte riktigt bekvämt men va gör man inte för sina barn??!! hon ville bara hålla om mig & det räckte gott & väl för mig. visserligen får jag lida lite för det idag men jag har iaf fått min sessa att må bra. just nu trolldegar hon...så söt! noah sover & staffan ska precis till tvättstugan...det e söndag idag. vi tvättar alltid på söndagarna "skita tråkigt"!!!!!

nu ska jag göra i ordning mig! så vi hörs om en stund igen! pussen

RSS 2.0