dagens ordspråk!


onsdag!!!

folk brukar säga att man inte ska klaga i onödan, inte när man egentligen har det bra & absolut inte om man bara klagar för klagandes skull. det e sant det. men jag klagar oftast för att jag tycker att jag har det jobbigt. jag vet ju inget annat än det jag har. tyvärr, även om andra tycker att jag har det bättre än dem. mina problem e mina & jag kan inte rå för att jag e känslig & brusar fort upp för små ting. det e jag helt enkelt.
jag har länge strävat efter att få acceptera mig själv, att jag e som jag e & att det inte finns så mycket jag kan göra åt än att låta tiden ha sin gång. kanske en vacker dag jag blir bättre på att lyssna på mig & andra för den delen. jag har så många underbara fina vänner som alltid stöttar mig & som alltid hjälper mig tillrätta med saker & ting, vad det än e!

idag fick jag fin besök av en av dem, kamilla! vad det än jag undrar vet hon svaret & jag ser verkligen upp till henne. en stark person med en underbar karisma.
jag hade det så trevligt med henne, det har jag alltid! men speciellt idag...för hon hade köpt goda goda bakelser till oss!


kamilla & noah med sin snygga frilla, he he

annars så har jag typ städat & packat hela kvällen, med undantag klockan nio då det va greys! imorgon bär det av till helsingborg!!! en tripp med familjen.

later!!!


ordspråk att tänka på!


e det någon som vet vart solen tagit vägen????

idag har vi blivit lovade sol & värme. varmt e det väl men jag ser absolut ingen sol just nu. :-(
men jag e glad, utvilad & energisk ändå. barnen vaknade tjugo i nio imorse. det blev lite stress men shit va skönt att få sova så länge. förut ställde jag klockan på sju så jag inte skulle behöva stressa på morgonen då matilda ska till förskolan men nu vill jag inte göra det. bäst att passa på nu när det går, för snart ska jag också börja jobba & då måste vi upp vid halv sex sen. usch & fy...det ser jag inte fram emot!!!!
idag ska jag bara ta det lugnt. inte städa & inte stressa utan bara ta dagen som den e. ska nog vara ute med tjejen sen för hemma e hon bara gnällig. & noah vill nog också vara ute han med!!!
nä nu ska jag passa på & njuta av en kopp kaffe när noah sover. ha en bra dag hör ni!!!


min älskade sessa!

"matilda min underbara fina tjej! va e det med dig? varför har du förändrats så? du som alltid varit så snäll mot alla & som alltid velat väl...varför slår du på dina vänner & din bror? varför biter du folk? varför vill du alltid bråka med mig?"
tänk om hon kunde svara mig! tänk om hon kunde berätta varför hon gör allt hon gör! tänk om vi kunde lösa det hela! va underbart det hade varit!
jag vill inte känna så här, att jag inte kan hantera min egen dotter. jag vet att alla barn har sina trotts perioder men matilda har aldrig varit så här, visst har hon bråkat & så men aldrig bitit andra & inte velat andra illa med flit. men nu känns det som att det e det enda hon vill hela tiden.
gör hon det för att bli hävdad eller bara för att testa hur långt hon kan gå? jag vet inte men jag tycker det e jobbigt. jag vet också att folk inte gillar när andra barn slår ens barn...för jag skulle inte tycka om matilda fick stryk heller.
jag kommer ihåg när jag gick till öppna förskolan förut & alla mammorna pratade om en unge som de verkligen inte tyckte om. han slog alla de andra barnen & föräldrarna verkade inte bry sig. jag vill inte bli som dem, eller jag vill inte att folk ska tro så. att jag inte bryr mig, för det gör jag verkligen. det gör lika ont i mig som i barnens föräldrar. jag skäms för att hon e så.
men jag älskar verkligen min dotter. så mycket så att det gör ont! jag skulle aldrig kunna leva utan henne. jag vill alltid se henne glad & lycklig. jag vill att hon äter & mår bra. att hon e snäll & kommer överrens med sin bror.

jag hoppas verkligen detta e övergående. att hon blir sig själv igen!!! jag önskar inget annat just nu!!!!

min helg!

lördag!

jag & matilda va på stan & träffade syster & en kompis. vi shoppade lite (kunde inte låta bli) & åt på donkan & glassade lite på en vacker dag.
efteråt tog vi bussen till kamilla med familj. staffan & noah kom också dit lite senare. årets första grill hos kamilla!!! mumsilimums va gott det va. hon hade gjort en jätte god potatis sallad & kyckling spett med ingefära. så gott så gott så gott! underbart hela kvällen. jag & kamila njöt av lite vin & som vanligt så gick våra mun i ett...(fast min lite mer, he he)
kom hem nöjd & belåten!


noah, julia & theo peo!


matilda älskade verkligen att vara hos dem. lekte till & med för sig själv ibland.


fina söta julia & matilda helt blå då hon ätit klubba!

söndag!
fick dra mig lite längre på morgonen, fast barnen vaknade klockan nio.
hade tvättid till halv tre.
storhandlade!
grillade med syster, hennes man & farmor. mycket mat blev det & mycket gott va det! tyvärr glömde jag att ta bilder:-(


tur det vänder!

jag har haft några jätte jobbiga dagar med matilda. hon har varit så trottsig, så där så man har slitit & dragit i sitt hår för att inte explodera. jag vet inte hur jag ska vara när hon e sån. hon lyssnar inte på mig & när hon gör något dumt så verkar hon inte ens bry sig. hon får en sån där kylig kall frusen blick.
idag har det varit bättre. hon har haft några stunder då hon velat det, men sen inte det utan det, kanske det men nej inte det, men annars så har hon varit helt ok. vi har varit på en promenad med vagnen & sen så lekte vi ute tills det va dax för mamma att få i sig kaffe. svärmor britten överraskade oss & hon ville så klart också ha kaffe.

igår va det en riktig jobbig dag. matilda har gått på mina nerver precis hela dagen. jag har både varit arg, ledsen, besviken men mest av allt rädd. rädd för att hon alltid ska vara så här, fast jag vet att det brukar gå över. men tänk om det inte skulle göra det? tänk om hon alltid skulle trottsa om allt, slå noah & bita andra ungar?
 ja hon bet lill julia igår. jag blev så arg & så va det synd om julia. hon vart så ledsen men som tur va det gick det över efter en stund & hon gav matilda en ny chans. men jag förstår om inte kamilla vill ta med sig sina barn hit igen.
annars va det roligt att ha kamilla här. vi träffas så sällan men när vi gör det så e det så jäkla kul. en kanon brud, det e va hon e! om jag bara hade haft lika bra tålamod som henne....

här e det lite kort från gårdagen!



men noah då, underbara noah. han som bara sitter för det mesta & roar sig själv. han som inte vet att han gör något dumt & får en smäll i huvudet då & då. va härdat han e. ibland gnyr han inte ens, utan bara tittar upp på matilda undrande. usch, det e så tråkigt att det ska behöva vara så här. jag vill bara att de ska komma överrens, eller ja att matilda ska vara snäll mot noah. för noah, han dyrkar sin syster. han blir så glad av att se henne & så vill ha göra allt som hon gör...




nu e det fredag...det e film & godis som gäller!!!
ha en underbar helg allihopa!
puss puss puss

då man ska vara glad e det kanon väder!

underbart att vakna till denna fina väder! allting blir så mycket lättare. jag e fortfarande inte klar med morgon sysslorna men jag e på god väg. jag tror nog jag blir ännu gladare sen.
jag har försökt ha tålamod med matilda hela morgonen & hitills har det gått bra. men hon vet verkligen hur hon ska trycka på mina knappar så jag blir arg. mest när hon e dum mot noah. lilla noah som inte gör något ont men hon e arg på honom för att han finns & för att han tar så mycket plats. det e svårt det här, jag vill inte vara arg på ena ungen & tycka synd om den andra....jag vill att de ska komma överrens & ha kul & jag vill ha kul med dem båda. jag förstår inte vad som har hänt...hon va ju så glad på honom i början...men nu kan jag inte lämna dem ensamma en sec. då vet man att han får en smäll direkt...utan tvekan!

just nu bakar matilda & noah sover. han vaknade halv nio idag men somnade som vanligt iaf. det e så skönt, för man behöver inte göra något. det e bara att lägga honom i hans säng & säga god natt, sen så somnar han själv. så duktig! & så fortsätter han att sova hela nätter...underbart!

nä nu ska jag sätta mig med matilda & ge henne lite egen tid...det behöver hon!

later!!!

natti natti!


damn it!

efter vi ätit middag & jag städat upp i köket & dammsugit så satte jag mig ute på altan med en kopp kaffe & en cigg. det va första gången jag kännt att jag levat idag. ibland e det bara skit med allt! som tur har jag världens bästa man som tar hand om barnen & mig på bästa sätt han kan. min prins! jag hade inte klarat av denna dag utan honom!
just nu läser han saga för matilda & noah sover redan. jag ska titta på tv hela denna kväll, tror jag. iaf klockan nio, då e det greys! missa inte det ni heller!!!!

förresten så mår jag redan bättre efter jag beställt dessa fina grejer från hm!

min älskade hatade pappa!

nyss lyssnade jag på en albansk låt som fick mig att börja tänka på min pappa. det skar i hela mig, både av saknad & av besvikelse. jag e arg på pappa som va tvungen att dö innan han ordnade upp sitt liv. jag e arg att han va tvungen att se till att jag älskade honom när han bara va en skit stövel. en som bara brydde om sig själv & som aldrig förstod hur illa han gjorde sina barn. alla sina 4 barn!
min pappa har varit alkoholist & knarkare i hela mitt liv. en snäll & omtänksam person med svagt hjärta. drogerna tog över hans liv totalt. han kunde inget annat till slut, än att bara ljuga & få ihop pengar till hans älskade knark. jag visste det hela tiden, men nånstans inom mig ville jag att han skulle förändras. vara som en vanlig pappa, krama om mig & säga hur mycket han älskade mig. att han va stolt över mig! jag gav aldrig upp den tanken! även om många sa åt mig att inte ha för höga tankar om det, förmodlingen för att de visste att det aldrig skulle slå in...

jo för han hann dö innan han blev min "pappa". shit va jag älskade honom, shit va jag saknar honom!!! jag behöver min pappa!!!


one step at a time!


kärlek


en mys men stressig dag!

idag har vi varit ute hela eftermiddagen som vanligt. gungat & åkt kana & njutit av solen. petra med sin ronja va med. & efter ett tag kom även stina med sin alice. så skönt det e att vara ute så där, att inte veta va klockan e & att inte se saker som måste göras. man måste inte aktivera barnen hela tiden, eller ja iaf inte matilda som klarar av att gå själv & plocka med sand. det e värre med noah, han som gärna vill göra allt som sin stora syster men måste ha min hjälp till det. icke alltid roligt för mig! kan vara det korta stunder men en hel eftermiddag, skulle inte tro det. efter mycket omoment somnade han en stund men då kom staffan & tog över.
sen så började stresset! jag va först iväg till apoteket & köpte kortisonsalva & miniderm till noah. & sen så va jag iväg till affären för att handla lite mat. trodde det skulle bli lite mat iaf, för jag tog bara en korg med mig in. men halvvägs in fick jag dra den för den va så tung att bära, hade förmodlingen gått sönder också, så jag vågade inte riskera det...
efter det va jag en snabbis förbi baby proffsen & köpte en hjälm till matilda & svängde in mot jysk men det va onödigt för de hade stängt. konstigt...klockan va ju bara halv sex.
väl hemma hade vi fått gäster. patrik & therese satt i köket & tittade på när staffan gav noah mat. jag packade upp maten & satte igång med middagen utan att hälsa på dem ordentligt. usch usch...va stressigt det blev där på slutet. jag klarade ganska så bra det då...men nu e jag helt slut. orkar knappt skriva, det e så mycket som jag måste göra men jag vill bara gå & lägga mig. jag känner mig lite sorgsen & lite lättirriterad. staffan försökte prata med mig men jag vet själv inte va det handlar om...kanske lingonveckan på g. då brukar jag nämligen bli lite konstig...hoppas det & inget annat!

har ni haft en bra dag mina vänner???
ta hand om er!

puss puss puss

då va det dax för rutiner igen!

varje måndag e det samma sak. jag har svårt att vakna till & det tar tid för mig att bli klar. tur att matilda inte går på dagis på måndagarna för det hade varit jobbigt! på helgerna slappar man så mycket, man tar dagen som den kommer & så har man staffan som hjälper en om det behövs. på vardagarna kan man inte direkt slappa. jag måste ta hand om båda ungarna, laga mat & helst plocka undan leksaker som flyger runt här hemma titt som tätt, byta 150 st blöjor & så måste man ju vara glad & leka med barnen. annars så e de bara gnälliga, de känner på sig när jag e ledsen & grinig, då blir de det också. för det mesta flyter det på ändå, men när de båda skriker ikapp ibland kan humöret svala & jag säger saker som jag ångrar sekunden efter. så e det varje gång.
jag vill ju inte vara arg på barnen, för det e inte barnen som har fått mig att bli så här. det e jag själv, min höga krav som jag ställer på mig själv. staffan går inte runt & säger att om jag diskar, bäddar, plockar undan leksaker, tar hand om barnen inom en viss tid skulle göra mig till en bättre mamma. tvärtom! det e när jag tar det lugnt & bara umgås med barnen & tar det andra när det finns tid som jag e en bättre mamma. den här tiden med små barn e så kort, det gäller att passa på & se hur barnen utvecklas & hur underbara de egentligen e! de få gånger jag sitter när & bara ger dem tid så kommer jag på mig själv tänka..."va lycklig jag e som har så fina barn, som överhuvudtaget har barn"
om jag bara kunde lyssna på mig själv!!! om jag bara kunde det!!! jag e ju smart, jag vet vad som e problemet men jag klarar inte av att bara ta det lugnt med barnen. när jag sätter mig ner ser jag tusen saker som måste göras, tusen saker jag måste ta tag i, tusen saker som jag egentligen inte vill göra, tusen saker som förväntas av mig, tusen saker jag skulle vilja göra & tusen jag drömmer att få göra.....

hur ska det bli sen när jag börjar jobba igen? jag törs inte ens tänka på det.

barne sover just nu iaf & jag tänkte jag skulle koka mig lite kaffe & hinna bläddra lite i kuriren. måste hänga med på vad som händer i resten av världen utanför min egen!

idag e jag glad!

idag e jag glad. av flera olika anledningar. förutom att det blåst något förskräckligt så har det varit en toppen dag. & nej, det beror inte bara på att vi har varit barn fria. utan för att:

grannarna bjudit oss på våfflor med grädde, sylt & keso & så kaffe!


jag & staffan städat altan & hem i lugn & ro!


jag har tagit en lång dusch!


barnen haft det jätte bra borta, noah med min syster & matilda med sin farmor!



varit på middag hos min farmor! jätte god mat!




fixat en ny duk till bordet som står på altan!


kollat i hm katalogen efter kläder som jag ska beställa till mig & staffan! " me like "


imorgon ska jag försöka att bara ta det lugnt...om det går!!!

puss puss puss & go natt!

söndag= barnfridag!

staffan har precis åkt iväg med barnen. matilda ska vara hos sin farmor & noah hos min syster! vi ska fixa & dona här hemma men också försöka ta det lugnt.
jag ska ta en lång dusch nu mina vänner. hoppas ni får en underbar blåsig dag! vi hörs ikväll!


lördagen dagen efter!

jag hann ju inte blogga något igår. jag & staffan tittade på film, en riktigt bra film. så där så man vart kär i staffan på nytt, he he. vi låg & mös till klockan tolv. så skönt!

vi har haft en bra lördag. på förmiddagen tog vi det bara lugnt & umgicks hela familjen. staffan & matilda låg & läste böcker & jag satt med mina tidningar. noah sov en lång pass så det va aldelles tyst & lugnt här hemma.
vid halv tre tiden kom våra kära vänner tanja & peter med sina barn isabelle & samuel. vi satt först ute på altan & fikade lite. pratade en massa & hade det riktigt trevligt!!!! det va det första staffan sa när de hade gått...va trevligt det va att ha dem här. han hade haft en bra dag med andra ord. det e så kul när man har vänner som förgyller ens vardag.

jag hade förberett två pajdegar på förmiddagen så jag skulle bara gör kasslerfyllning till det. då satt alla inne & fördrev tiden lita granna. grannen stina med sin magnus & deras alice va förbi en stund. kul att de bara kom...de gör det inte så ofta längre så man har saknat det, när de bara dyker upp så där & gör en sällskap med en kopp kaffe. speciellt magnus för stina dricker inte kaffe. men jag vet att de har fullt upp med jobb & allt så det e inte samma sak som när vi va barnlediga. det lär väl bli så för oss också snart...när jag ska börja jobba igen:-(

efter maten satt vi på övervåningen & noah rev ner massa böcker från bokhyllan. då passade de andra barnen att leka med böckerna också. men de e bara kul, så länge barnen e nöjda gör mig ingenting att det ligger böcker överallt. isabelle & matilda lekte så bra ihop, hela tiden. inte en endaste gång bråkade de!
& så e jag så glad på isabelle som åt två portioner av min kasslerpaj...med keso till. så duktig! hon fick en stor kram! matilda åt ingenting men hon fick en kram hon också!

bilder från lördagen!




det e fredag idag!

kanoners dag! vaknade klockan åtta då matilda ville ha macka. noah sov fortfarande. jag va tvungen att titta till honom för han hade sovit hela natten utan att ens äta vid sex som han brukar. till halv nio sov han, fast vi hade lagt honom sju som vanligt kvällen innan. underbart! han trivs bäst själv tydligen. inte oss emot, bara han sover. men det e så konstigt att han verkar somna om av sig självt & inte behöva nappen helt plötsligt. det har hänt att jag varit uppe med nappen till honom upp till tio gånger ibland...men som sagt, nu verkar det gå så bra utan. när jag tittar till honom på kvällarna innan vi lägger oss då har han ingen napp, men sover som en stock. ja ja...man kanske inte ska fråga sig sånt onödigt. huvudsaken e att han sover & han trivs. & det verkar han göra!!!

vi har varit ute hela eftermiddagen. syster kom strax innan lunch & efter lunch tog hon med sig båda barnen ut. jag fick dammsuga i lugn & ro & så tog jag en lång dusch. man e inte direkt bortskämd med att ta det lugnt så där på en vardag...så tack min underbara syster.
när jag va klar mötte jag upp dem & vi promenerade till fotbollsplanen. där skulle vi även träffa michaela & company. alltid lika trevligt. hade tagit med sig en stor pläd som vi fick sitta på & så kaffe, vaniljbullar & kex. mums mums...så skönt att sitta ute så där. synd bara att barnen va tvugna att bråka om bollen...jag skulle ha tagit med mig matildas:-(...ska tänka på det nästa gång!

vid fyra kom svärmor & hunden filippa förbi. vi köpte hamburgare från donkan & gud va mn åt. hungrig som en häst fast jag hade fikat nån timma innan. det e konstigt att jag inte väger 100 vid det här laget, jag äter verkligen för mycket. men men...jag håller ju igång som en galning också så det kanske jämnar ut sig allt det dära...

här får ni se på bilder som vanligt!

hoppas ni får en riktigt trevlig fredags kväll. jag & älskling ska titta på film, gosa & äta godis. pusselipuss









kan ju inte låta bli!

trodde inte jag skulle orka skriva någe mera idag men jag kan inte låta bli. jag måste skriva av mig lite så jag kan gå & lägga mig sen.
denna morgon började inge bra. jag va trött & grinig & irriterad...you name it! men sen så kom michaela & fick mig genast på bättre humör. jag e fortfarande seg...& känner att en förkylning e på väg...men dagen har varit bra ändå. matilda har faktiskt inte varit gnällig något idag fast hon inte sovit middag. men noah däremot har sett ut så här mestadels idag...

min noah...han blir så arg för han vill så mycket som han inte klarar av än. för det mesta e det bara roligt att han blir så arg men det e också jobbigt. speciellt eftersom han e sjuk också. det blir så mycket på en gång.
jag testade gå vagnen med honom för första gången & gissa vad...han går helt själv med den!!!

det va typ det enda gången han va glad...när han fick gå!

efter dagis följde michaela & barnen hem till oss. tråkigt väder ute så vi ville vara inne idag. barnen hade varit ute på dagis så då slapp man känna att man va tvungen att vara ute. jag brukar försöka gå ut varje dag...minst en gång. speciellt då noah har astma & behöver friskt luft. & matilda, hon skulle kunna bo ute, där borta vid lekparken. en riktig ute tjej e hon...hon trivs bäst på landet. så i framtiden ska vi nog skaffa hus vid nån gård så hon får springa av sig med en egen hund & sina två hästar. min sessa!

de senaste nätterna har matilda sovit mestadels hos oss, så idag flyttade jag in hennes säng till vårat sovrum så kanske hon klarar sig med att ligga där istället för mellan oss. visserligen e det jätte mysigt att ha henne så där nära så man kan sniffa på hennes hår, det e så underbart. men min rygg pallar nog inte det i längden. jag sover inte så jätte bra när jag vet att hon ligger bredvid. vill liksom inte ta för mycket plats & då tänker jag nog på det i sömnen också. det e inte som staffan, han breder ut sig precis som han vore den enda som sov i hela sängen. & så snarkar han också. kanske därför noah sover hela nätterna nu när han sover själv i matildas rum, han blir inte störd av en snarkande gris, he he...

här på kvällen hade vi oss, jag & staffan. jag lekte städerska & han elektriker. 

staffan bytte ut vägg uttag då de gamla va typ gula. min duktige gubbe!


ser ni damm tussarna till höger???

nä då...så illa va det inte. jag har skrapat & klipt & haft mig med några par jeans som jag inte brukar ha på mig. tänkte de kanske skulle va fina om de blev lite modernare...slitna jeans e ju såååå ine nu. "jag älskar" 
& så har jag vikt tvätt & ställt i ordning kläderna från sängen så nu e det städat här uppe också. fast dammsugningen får vänta till imorgon...kan ju inte förstöra hela min kväll...det e då jag lever!!!

så nu efter jag tittat på medium & snart slutat blogga ska jag ner & lägga mig. det ska bli så skönt. & imorgon behöver jag inte stressa för matilda ska inte till dagis. det e konstigt det där, stresset jag känner på kvällen innan & på morgonen matilda ska till dagis...men när hon e väl där så e det så skönt att få vara lite mera ensamen med noah & även lite mera med sig själv. jag förstår inte...
men det e kanske inte så konstigt att det blir lite stressigt...de sover ju oftast till åtta. förut väckte jag dem vid sju men det har jag slutat med. bäst att passa på & sova lite extra innan jag börjar jobba igen...sen måste jag nog väcka dem ännu tidigare, mina små älsklingar!

bilder från idag!

max fick leka modell för mig idag. han e så söt & så gullig. vilken snäll liten unge han e!



idag får ni bara se mina fötter då jag varit lite halv död hela dagen. & så har ni michaela i bakgrunden. ibland får jag med henne när hon inte vet om...he he


nä men...du kom med igen michaela... sorry gumz. puss

& puss puss puss till er alla andra!

torsdag!

jag tror jag håller på att bli sjuk jag med så idag orkar jag inte blogga!
men här får ni se några bilder från igår. hade syster & hennes man, kusin & hunden selma här hela dagen. underbart med sällskap! vi åt gott & skrattade en massa. älskar min underbara familj!


syster tog hand om barnen som vanligt!


matilda hittade den perfekta platsen att läsa på!


syster & matilda äter glass!

hello hello!

idag e det en bra dag. har kusin & syster här & de e just nu ute med barnen så jag får gå runt här hemma & städa lite. jag har hunnit sätta fart på en tvättis & så har jag dammsugit. ska snart ta övervåningen också. men jag va tvungen att blogga lite först, he he...

noah e rosslig & ganska så glad ändå. har ringt barnkliniken & de ska snart ringa till mig igen. tyckte jag hade fått för pluttigt astma medicin till honom då han har kidit sen många månader tillbaka av astma. visst, jag förstår att de vill va försiktiga & prova de enklaste först men det e noah som lider här.

han va lika otröstlig igår, min plutt. mammas hjärta brister i tusen bitar!


vill att han ska va så här glad jämt!!!

igår hade vi grannarna på besök. stina & alice! vi pratade lite om varför vi aldrig träffas men vi bor väl för nära, he he...


matilda & alice bakade med trolldeg, då va de nöjda:-)


vi va ute en stund med michaela & barnen men de blåste & det va kallt så vi gick hem...


då va det dax igen!

noah har feber & har kräkits efter hostat en del. då va det som sagt dax för det igen. ska ringa barnkliniken imorgon & försöka få läkartid. vi misstänker öroninflammation!:-(

hoppas ni alla haft en bra dag idag!
puss puss puss

vad händer?

jag hatar känslan när jag e rädd & orolig. när jag inte vet vad som e fel på barnen när de e ledsna & gråter. noah e alltid glad eller så e han arg. men han e sällan ledsen. idag har han gråtit i flera timmar i sträck. vi vet inte vad det beror på. jag har aldrig sett honom så ledsen & det va länge sen jag själv va så ledsen. kommer ihåg när matilda va liten & hade kolik, då kunde hon också gråta i flera timmar...fast det va mera skrik. noah har gråtit så där snällt & tyst & det e nästan värre. vad e det han gråter för???
jag har smort honom utifall det beror på eksemet!
han har fått inhalera utifall det beror på astman!
jag har tagit tempen men han hade ingen så därför fick han ingen alvedon!
jag har masserat honom, både medsols på magen & resten av kroppen!
inget har hjälpt!
inte ens gå stolen som han älskar!
JAG HAR VERKLIGEN ALDRIG SETT HONOM SÅ HÄR LEDSEN!


noah igår...glad som bara den!

annars så har vi ju varit & firat svärmor på hennes födelsedag. vi fick god mat & tårta till efterrätt. man åt för mycket som vanligt...:-(
matilda har suttit på sin häst & varit ute & gungat & haft sig. hon älskar verkligen att vara hos sin farmor. även fast hon haft feber har hon varit pigg & glad. skönt!
när vi kom hem ville hon inte in så då skrek hon ikapp med noah i nån timma typ...så man blev galen här hemma. det blir så intensivt så där & när man väl fått tyst på dem så deckar man bara ihop.
sen så e jag lite ledsen att staffan måste jobba imorgon igen...man har gått & vant sig att ha honom till hands så det ska bli så tråkigt att strosa hemma imorgon ensam med barnen. hoppas nån dyker upp & dricker kaffe med mig så tiden fördrivs lite!!!!









noah har sovit 10 h i sträck!

ja det va ett tag sen sist han gjorde det. sen han började få tänder har han strulat i princip varje natt. man hade gått & vant sig att få sova för han va så himla duktig i början.
i förgår ställde vi spjälsängen i matildas rum. vi tänkte han skulle få dela rum med henne ett tag tills de e dax att fixa i ordning matildas rum på övervåningen. & det har gått jätte bra, alltså att barnen sover i samma rum. visserligen kommer matilda över till oss på nätterna men det hade hon gjort iaf så det beror inte på noah.
igår natt va jag inne 4 gånger & gav honom nappen. i natt behövde jag aldrig göra det. inte försn vid halv sex när det va dax för mat. sedan somnade han om & sov till nån gång efter sju. jätte skönt!

matilda har 38.graders feber idag. vad e på g? hoppas det bara e en förkylning. hon verkar pigg ändå & orkar busa för fullt. får se hur det blir längre fram i dagen. hon sov också hela natten...fast hon somnade halv sex igår. kanske beror det på att hon e sjuk...ja man vet ju inte.

idag fyller svärmor år. höll nästan på att glömma det...men det e typiskt mig. om ingen påminner mig om saker & ting skulle jag nog glömma vad jag själv heter. som tur har jag staffan som försöker hålla ordningen här hemma & det behövs som sagt!


ha den äran min fina svärmor britten!

söndag!

idag har vi varit hos staffans faster & firat hennes födelsedag. hon hade båda sina barn på besök. liv som bor i london & ola som bor i stockholm annars. alltid lika kul att se dem, vi ses så sällan.
vi fikade, drack vin & rökte en massa...men idag va det ju fest kan man säga så det gjorde inte så mycket. jag vart inte direkt påverkad av ett glas rött vin. det va ju så gott, sitta där på deras balkong & njuta av solen.
barnen va jätte snälla, noah satt & log för det mesta & matilda va nyfiken på deras böcker. anita, staffans faster jobbar på biblioteket (kaffeterian) & hon älskar verkligen att läsa. nämn en bok & hon har läst den!

matilda somnade på vägen hem. vi tog bussen idag. miljövänligt!!! det gick inte att hålla henne vaken så hon somnade sittandes. väl hemma trodde jag hon skulle vakna medans jag bytte på henne men icke. så hon har sovit sen halv sex. får se om hon vaknar snart...hoppas inte! jag & staffan ska mysa, vi får ju aldrig någon tid till något sånt längre. det e ju bara när barnen sover som man får lite egentid.
ikväll ska vi nog se på film & äta godis.


ola, noah & liv!


fina liv & noah!


min matilda!




födelsedagsbarnet anita!


anita & jag!







lördag!

lördagen spenderade vi med veronika & staffans familj.

först så va jag & matilda på stan & träffade veronika. & sen va vi hos staffans mormor & åt påskmiddag. kom hem lagom till det va dax att lägga barnen. sen mådde jag illa hela kvällen men det ska vi inte prata om. istället får ni se bilder från lördagen!!! enjoy!!!


my one and only veronika!




jag & svärmor vid rinmans parken


pappa staffan gungar barnen




noah min noah


min fina svärmor. hon e bäst!!!


jag fick gunga jag med lite!


& staffan fick åka rutshikanainen!


mina fina grabbar!







jag saknar lost redan!

tittade just slut på lost boxen & jag e så ledsen för det slutade inge bra. inte för att det nånsin gör det men ikväll va det nog det värsta slutet av alla. usch usch...jag blir så ledsen för jag har ingen aning hur länge jag får vänta tills jag ser resten av serien. beror på om mia vill låna mig box nr 4 sen.???

annars har vi haft en bra dag idag. donat lite hemma som vanligt. staffan har bytt till sommardäck & varit iväg & handlat. matilda sov nästan 3 timmar på dan så hon ville inte sova försn nio ikväll men det hade vi räknat med. det blir alltid så när hon sover middag. noah somnade klockan sex han, helt kört att hålla honom vaken. får se när han vaknar imorgon, imorse vakna han klockan sju. tidigt för att vara honom & för mig också, he he...
svärfar va förbi en stund. hade med sig tulpaner till oss & en leksaks mobil från fisher price så matilda lär sig alfabetet & räkna. noah fick också lite smått & gott. det e bättre än godis iaf. det lär vara kört imorgon, då lär nog matilda få av sin farmor, men jag e stolt att vi har klarat oss hitills. inge godis hemma just nu!!!
jag har istället ätit popcorn, en hel skål, helt själv, utan några problem.!!!


noah i julias/matilda "i love mum" pyjamas


staffan  "påsk" bakar med matilda.


påsk-tema!


min sessa matilda!


titta va duktig matilda e!

he he...skojar bara...det e staffan som visar sina talanger!!!

go natt på er alla!


kan man sova hur länge som helst???

igår la jag mig klockan sju på kvällen. hade inte noah vaknat klockan sju imorse hade jag nog fortsatt sovit. det e sjukt va jag e trött nu för tiden. spelar väl tydligen inge roll hur mycket jag sover, jag e trött iaf. men att jag kunde sova så länge som i natt trodde inte jag kunde.

ska hälla mig i några koppar kaffe så kommer jag nog igång snart!!!

igår va vi hos syster hela dagen typ. tills de va dax att åka hem & lägga ungarna & mig själv tydligen. he he...
som vanligt va det nästan hela familjen där & vi fick god mat, väldigt god mat!!!
älskar dig syster!!!









min stora feta albanska familj!

vilken dag. hur underbar som helst. efter hämtat matilda på dagis tog vi bussen in till stan för att träffa syster. sen så fikade vi på hurtigs & jag fick i mig en hel stor bulle. mums!
promenerade till farmor som bor i nyfors. faster lea e på besök från helsingborg så vi skulle samlas där hela familjen, nästan hela familjen. allan, bekim & elin med magen(gravid) saknades. men annars så...
åh va trevligt vi hade! så kul att få vara med min fina familj!
jag älskar er alla!


matilda e påskfin!


adrian, veronika & matilda


adrian, kusin xhemi, faster lea, kusin veronika, matilda, farmor ajmone, staffan, syster silvie & sist men inte minst noah!


mina underbara gubbar!


go natt go natt

då har denna tisdag snart nått sin slut!

dagarna blir bara bättre & bättre. det e ljusare på kvällarna & man har sån energi. visserligen har jag haft ont i huvudet idag, spänningshuvudvärk. men det ska ju alltid vara något, annars hade det varit konstigt i denna familj, he he.
vi har haft det jätte bra annars. barnen har varit glada nästan hela tiden & vi la dem kvart i sju & de somnade innan man ens hade lagt dem i princip. de blir trötta av att vara ute tror jag. det e bara bra, så ska det va!

vi va ju hos michaela efter dagis. vi satt i deras trädgård & hon bjöd på kaffe, fruktsallad & kex. jätte mysigt juh, att sitta ute så där med en kopp kaffe & god sällskap. & så hade vi barnen där inom räckhåll. tills de vart trötta på att bara vara där & ville utforska andra lekparker. det e så...barnen bestämmer.
tack min goa vän michaela. jag har det så trevligt med er!


så här ser matilda ut för jämnan...tungan vilande på hakan




kramkalas!


nån som inte vill vara med på bild...


noah satt i vagnen en stund...men tröttnade snart...


han ville hellre gå...


klämde in noah i samma gunga som matilda. inte lika lätt att få honom ur den bara he he...


kolla in magen!!!

jag vet att jag har tjatat om lost men jag e sjukt beroende. jag har snart titta klart boxen...sen får det bli att läsa böcker för min del. inge tv-tittande på ett tag...
hoppas ni alla haft en bra dag!
puss puss puss & go natt!

min noah!




tisdag tisdag!

idag vaknade vi fem i åtta. trodde det skulle bli jätte stressigt för mig men det flöt på odentligt bra måste jag säga. fick i dem frukost, bytte på dem & iväg till dagis. underbart ute som vanligt!
hade michaela på två koppar kaffe innan hon skulle hem & fixa med frukost på sängen till sin stefan som fyller år idag. grattis stefan!



noah e sig lik mer & mer nu, han e glad & han äter jätte bra. fick i honom 3-4 dl gröt imorse. snart ska han få lite mat. hoppas det går lika bra. va & handlade lite mat igår på coop. strosa runt där i min takt & det va så skönt. köpte potatis till noah, tänkte jag skulle testa laga egen mat till honom. vi andra äter inte potatis, sällan iaf. bjuds det så klart vi äter men inget vi föredrar hemma själva. vi e nog mera pasta människor. & ris.

igår hade jag min kusin här hela dagen. alltid lika trevligt. älskar min kusin.
medans hon va här ringde hennes kollega & frågade om hon skulle med & hälsa på en annan kollega som nyligen fått barn. vi har köpt lite kläder till hennes oliver så det skulle fram. & då frågade hon matilda om hon ville följa med. det e klart matilda ville det. hon vart så glad & jag hjälpte henne med påklädning & iväg åkte de. skulle med bussen. & jag tyckte det va mysigt att bara vara med noah nu när han e så glad & så va det bra för matilda, som kom iväg & gjorde något kul. hon va så dryg så när hon kom hem sen, he he min sessa. tyckte väl hon hade varit med om det värsta grejen...
" mamma så stolt"




snart ska jag hämta matilda & sen ska vi till michaela & leka i deras trädgård. kanske man får lite färg på ansiktet också. skulle behövas. då måste jag komma ihåg att ta av mina solglasögon bara...

vad ska ni göra idag då????

bilder från helgen!


vi hade ju staffans kollega andre här med sin flickvän & hennes dotter michaela i lördags. matilda tyckte det va kul att vara med en som va lite äldre he he. skulle härmas hela tiden.






på söndagen hade vi kj & maria här. alltid lika trevligt & alltid lika roligt. kj kan ju verkligen få mig att skratta.





för er som inte ser va det e kj ritat så ska det föreställa en tax (hund)








varning för gnäll!

imorse sa jag till staffan att jag kommit på en ny slogan till min header. istället för den jag har nu skulle det stå istället "välkommen till min vardag som får din att se perfekt ut". men då sa han "så illa kan det väl inte vara"....jo idag e det så illa. men då undrade han hur jag skulle förklara de bra dagarna jag skriver om. som de senaste typ när det ha varit så fint väder & allt...ja det e en annan femma...

anledningen till att jag e tjurig idag beror på att jag inte fått någe vidare sömn i natt. båda barnen har strulat hela jäkla natten. just nu känner jag bara för att ta bussen in till min kusin & sova i några dagar. ja skita i allt & bara sova. åh va skönt det skulle vara...


kanske ska börja skriva lite om fredagen så kanske ni förstår lättare varför jag e så trött. förmiddagen gick bra. staffan tog med barnen ut så jag kunde städa här hemma & det blev ordentligt gjort. men vid tolv kom han hem med en skrikande unge. matilda hade åkt rutchkana & hamnat snet med en foten så hon kunde inte gå. min stackars tjej, skrek som bara den. lugnade henne efter en stund & vi sov tillsammans i hennes lilla säng. efter det gnällde hon hela tiden att foten gjorde ont. men jag tyckte inte det va svullet eller något & hon kunde gå på den fast han haltade.
vid två tiden kom staffans kollega med hans tjej & hennes dotter på fika. & vi hade det jätte trevligt. fast matilda haltade bara mer & mer & till slut ville hon inte ens gå. hon kröp istället.
vid fem tiden tyckte jag att hon bara blev värre & värre så jag ringde rådgivningen. som vanligt tyckte de att jag skulle åka till akuten med henne. otippat!
så det var bara att packa väskan & åka in med henne. inget henne emot, hon älskar att åka till doktorn.
ringde syrran & frågade om hon hade lust att följa med som sällskap & det ville hon. tog med sig lite mat till oss då vi inte hade hunnit äta. gulligt av henne. matilda åt som bara den. på något sätt tyckte jag hon trivdes att vara på akuten. när vi kom fram sa hon "hemma". he he...
hon tyckte väl det va trevligt att vara själv med mig & få en stor dos av uppmärksamhet. vi läste böcker, vi la pussel & vi ritade. vi sjöng & vi pratade en massa. så mysigt vi hade det ändå.
hur som helst så va vi på akuten i hela sex timmar. vi träffade läkaren två gånger, första gången i 35 sec. & den andra gången i 12 sec. de röntgade hennes fot & det tog ca: 2 min. hon hade inget fraktur, som tur hade hon bara stukat foten. det får gå över av sig självt & vi fick åka hem. vilken lördag kväll. jag va helt slut. tur jag hade det mysigt med matilda, hon va så duktig hela tiden. inte ett enda ljud gjorde hon ifrån sig. min stora tjej.
hemma satt staffan & va orolig för hur det gick för oss. han hade dåligt samvete därför att han hade varit med henne när det hände. min fina gubbe, det kunde lika gärna ha hänt när hon va med mig. sånt vet man aldrig & det lär säkert hända igen.
på måndag ska det kolla hennes röntgen bilder på ronden. så att de inte missat något. & om en vecka ska hon på återbesök. vi hoppas att hon e bra tills dess. just nu har hon fortfarande ont...men hon kan stödja sig på den. så bättre e det iaf.

under natten sen strulade matilda pga magen. hon va så hård i magen att det gick inte att få ut. hon fick sitta en bra stund på toa men hon va så trött så hon orkade inte ens att ta i. jag masserade hennes mage en stund men hon ville bara sova. så till slut somnade hon & imorse va hon sig själv igen.
noah däremot har hållt på i princip hela natten. nappen har inte dugit, välling har inte dugit...inget har dugit. jag va helt frustrerad...ville bara sova. trodde aldrig natten skulle ta slut men nu så sitter jag här & har en ungspannkaka i ugnen så visst klarade jag av denna natt också. även om det va knappt!

staffan bror kj med sin maria kommer hit snart. det ska bli trevligt med lite sällskap på denna dag. fika & prata & ha oss som vi brukar. synd bara att jag e så jäkla trött:-(


bilder!

kanon dag även idag. vi har varit ute hela dagen i princip. helt underbart. nu sover barnen & jag ska titta på lost & äta massa godis. det e ju fredag!!!! puss till er alla!


my one and only madame matilda!


michaela trivs i solen!


min fina syster!


michaela & jag myspys


älskade syster tar hand om noah


matilda & celicia


matilda min sessa


fredag & det e sol!

underbart! det kan inte bli bättre. det e varmt ute & solen skiner för fullt. det ska bli så skönt att vara ute idag med. väntar först michaela med barnen hit på lunch & min fina syster som lär dyka upp när som helst.


det blev sent igår med. jag fastnade framför lost igen & vi har ingen klocka där uppe så jag visste inte va klockan va. blev rätt förvånad att klockan va kvart i tolv när jag väl kunde slita mig från tv:n. tiden går fort när man har roligt, så e det bara. natten va väl inge vidare heller, noah strulade från & till hela natten. matilda sov iaf gott, hela natten som vanligt mellan oss två. kvart över åtta kom hon upp. då hade jag hunnit byta på noah & ätit frukost redan. skönt, det gick lite bättre då.

va ska ni göra på en vacker dag som denna???? ta & njut av det fina vädret vet jag!!!!

bättre & bättre

idag har vi varit ute hela eftermiddagen igen. det tackar vi det fina vädret för. så underbart att kunna sitta ute & leka med barnen & fika & ha sig. träffa massa folk & fördriva tiden som sagt. visserligen har det inte gått på rullband hela tiden, barnens humör har dalat igenom ganska så bra måste jag säga. men som tur e man på ganska så bra humör så man kan ta det. det e bara så...man får ta dem som de e! annars fixar man inte det!
trodde jag skulle få sätta mig lite tidigare ikväll & titta på lost men icke sa nicke. även fast matilda inte sov någe på dagen så har hon orkat terrorisera sig ända till klockan åtta. min busunge. fast det va ganska så mysigt. man får lite egentid med henne när noah sover. det behöver hon, min lilla sessa!


matilda ville hjälpa till & sätta fart lite på noahs gunga....


men det gick inte så bra...


...som sagt! he he he...


min fina noah tycker om att gunga!


matilda & en av hennes bästisar, filippa!

nu tänkte jag gå upp på övervåningen, bytta om & lägga mig i soffan, under en filt & titta på lost tills jag deckar. jag e helt fast beroende måste se lost!
puss puss puss


torsdag!

ska snart hämta matilda på dagis. vi ska nog vara ute idag med, hela eftermiddagen. om matilda inte e trött vill säga. annars så e det rätt gnälligt här hemma. noah e så grinig hela tiden & jag kan fortfarande inte sätta ord på vad det kan vara. tror det e tänderna för han vägrar till & med nappen. usch för alla dem här perioderna, hatar dem. de skulle vara glada jämt, va kul det hade varit att ha barn då!!!!


men de e så jäkla söta så man kan inget annat än älska dem! mina bäbisar!


jag & min griniga noah idag!


me!


vi igen!

stilikon nr 1!


rachel bilson e så snygg. hon klär sig så jordnära & sånt som jag tycker e snyggt. lätt & lagom! åh va jag längtar till sommaren!!!!

underbara vår!

välkommen! du e inte en dag för tidig!




vilken härlig dag! haft michaela här en stund på förmiddagen & hon tog hand om noah medans jag tog en dusch. sen så träffades vi igen när vi skulle hämta barnen på dagis. jag hade kokat lite kaffe till oss & så tog vi barnen till konsum & köpte glass. jag passade på & hämtade ut mitt paket från laredoute. tyvärr fick jag inte sandalerna jag hade beställt, de va tydligen slutsålt. jätte tråkigt...jag som verkligen ville ha just dem. det e verkligen min tur...ingen tur alls med andra ord.
ja ja...jag får leta vidare!

det va kul att se hur många som kröp ut från alla hål. shit mycket folk ute idag. härligt härligt! nu börjar det hända grejer, det brukar annars vara bara vi som e ute. nu hade man massa folk att prata med & det e kul! tiden går fortare & man slipper ha tråkigt. barnen mår ju bäst att vara ute. de brukar vara lite dålig på dagis med att vara ute med matilda så det e bra om jag e ute med henne så mycket som möjligt. visserligen va hon rätt grinig men det beror nog mycket på det här att hon inte vill sova lunch. hon har inte vant sig riktigt ännu. hon kanske skulle behöva sova lite på dagen...eller ja jag vet att hon behöver det. men hon somnar oftast allt för sent & sen så blir hon så himla pigg & kan hålla igång till tio på kvällen. inte så bra, varken för henne eller för oss. hon måste helt enkelt vänja sig vid det här nya.

nu sover barnen sedan länge tillbaka. matilda ville sova i våran säng & noah ligger bredvid i sin spjälsäng. tittade till dem nyss & gud va underbart det va att se dem. så fina så söta så underbara. ligger där i varsin ände av rummet & sover så sött.

jag tänkte titta på ett avsnitt av lost...fast det lär säkert bli flera. jag kan ju inte låta bli. hoppas ni haft en kanon dag. nu hoppas vi på att våren e här för att stanna. då mår vi nog bra allihopa!
puss puss puss

RSS 2.0