det äckligaste jag vet!

det e så jag ryser i hela kroppen...usch & fy...jag såg 2 st tveskjärtar på min altan...
jag hatar verkligen dem!!!

bort bort bort!!!!


måndag!!!

idag har det varit segt, varmt & klibbigt. staffan tvättade på förmiddagen fram till två & sen så tränade han. jag passade barnen & kokade lite färskpotatis & gjorde en sallad med feta ost. så fort han va klar tog jag bilen in till stan & tränade på friskis. jätte skönt! fick i för sig stressa lite men va gör lite extra stress i mitt liv nu för tiden. det e typ mitt andra namn!

väl hemma va det bara att packa barnen, gubben & maten & bege sig till petra. vi grillade & det va så gott! speciellt efter träningen, för jag va så hungrig. lite kaffe & sen så va det dax att gå hem. i säng med barnen, vattna blommor & här sitter jag nu...tröttare än nånsin men kan inte sova....



tack petra för en underbar kväll...som vanligt!

söndag 28/7!

fikade lite med veronika innan jag åkte hem till min finaste familj. va jag hade saknat dem! gick bara in & ut i princip. tog med barnen & åkte buss till parken badet där jag skulle träffa syster & hennes kille. staffan stannade hemma & vilade en stund innan han skulle iväg på bio men en kompis. det va han värd!

& va kul vi hade då! barnen stormtrivdes! matilda badade massor tillsammans med silvie & bekim, men noah som annars älskar att bada visade sig vara en riktig fegis. min skrutt!

jag satt mest & tittade, passade mig perfekt då jag va lite bakis! underbart med familj som ställer upp, de älskar verkligen mina barn. jag har bilder som bevisar det!







jag vet inte riktigt va noah gjorde med ena benet men roligt såg det ut iaf...


& han hade det roligt med bekim!


matilda på väg hem ville se ut som sin mor!

men hon slår mamma totalt som den skönheten hon e! min vackra underbara!


lördag 27/6!

jag va som sagt hos veronika i lördags. jag fick åka med michaela in till stan så jag slapp bussen i värmen. underbart! innan hade jag bara packat & dragit, va tvungen att komma iväg. efter en dusch hemma hos veronika vaknade jag till liv & kunde börja festa! mmmm...
det va jag, veronika , michaela & nino bara. vi hade tagit med oss plock för teman ost & kex. m köpte kex, v ost & nino med & jag hade tagit med frukt som vindruvor & melon. jäklar va gott! det va verkligen "låt maten tystna mun"! det enda man hörde då & då va "mmmmmm...va gott"
senare på kvällen kom johanna, helené & ica. vi han dricka lite & prata en massa innan vi gick till nybron & dansade häcken av oss. michaela som annars inte dansar skakade loss & det va så kul att se henne. hon kunde verkligen, hon som alltid säger att hon e en sån som inte dansar. hmmm...

efter nybron blev det en kebab tallrik & sömn för hela slanten. vaknade 12 dagen efter att staffan ringer. han skulle fråga va de skulle äta till lunch...man ba..."va???!!!"

här kommer det bilder som vanligt! enjoy!










later!!!

det e väl typiskt!!!


imorse vaknade jag bakis. så kändes det iaf. jag hör nästan inget med ena örat & jag e så tung i huvudet att jag vill gräva ner mig nånstans & inte finnas längre. 
jag som verkligen har sett fram emot denna lördag. men jag skiter att jag e sjuk, jag ska iväg iaf. jag måste få träffa mina vänner.  jag har varit hemma alldeles för länge nu, jag måste få komma iväg & göra något annat. missförstå mig inte nu, jag älskar verkligen att vara med min familj men ni som e mammor förstår att man måste få göra något annat också. det e då man orkar vara en bättre mamma. när man har fått en dos av skratt, vänner & gott dricka så blir man ju ännu gladare, he he...

staffan har precis åkt iväg till sin mammas sommarstuga & ska hjälpa henne med lite grejer. noah sover & matilda leker med sina dockor. än så länge e det tyst & lugnt hemma. hoppas det fortsätter med det!!!

fan va jag längtar efter veronika & michaela!!! "älskar"

man bör inte klaga...

...inte nu när det egentligen e helt underbart väder! sol & värme!, det e ju det jag oftast saknar. men det e sååååå varmt! jag står inte ut!!!
jag hade gjort det om jag hade kunnat tagit mig till sundbyholm, legat på en filt, läst en bok eller två, som jag jämt gjorde förr. men inte nu när jag måste bära & stånka med två barn, mata noah stup i kvarten, orka med matildas trotts, vattna blommor, laga mat, dammsuga, plocka leksaker, bada barnen, byta blöjor & massa massa mer...

veronika va här en stund idag. vi pratade inte så mycket...inte som vi brukar göra. men ingen av oss orkade! jag känner mig så matt! jag vill bada kallt så jag vaknar till liv. ska ta en dusch & jag hoppas det ska hjälpa.

staffan e iväg & stor handlar stackarn. han som har jobbat  hela dagen med att lägga gräsmatta...men det e klart nu & han e så glad. vi har vattnat i timmar nu & gräset har redan rest sig så vi hoppas på att det ska må bra.
men jag förstår inte riktigt hur vi ska kunna använda baksidan om gräset tar 20 dagar till det har satt sig??? då e ju sommarn slut!!! vi kan gå på den lätt men när ska man göra det då det ska vattnas 3 ggr om dagen i flera timmar i sträck???


bilder på matilda, noah & veronika!





ikväll blir det film & godis!!! vad ska ni göra?
hoppas ni får en trevlig kväll iaf!!!
puss puss puss!


blommor e fina....

...men matilda e vackrast!!!!!


värt varenda steg!

nu har jag kommit hem från min långa promenad. underbart måste jag säga! så skönt att bara gå & gå & rensa tankarna. visserligen hade jag helt fel skor på mig så jag har fått skavsår men det e värt det hela.

nu avslutar jag denna kväll med en dusch &...
 
så dessa!!!!



ser fram emot va morgon dagen har att erbjuda!

puss puss puss


mina vita ben

usch & fy för att jag aldrig hinner sola så jag får lite snyggare ben!


ser nu i efterhand att min gylf e öppen...he he


nä nu ska jag ut på en kvällspromenad!!! vi hörs senare!!!

doftar så underbart!

det e inte en blomma....
inte någon parfym...
eller någe mat...
absolut inte popcorn...
& heller ingen doftljus...

DET E MIN SESSA!

(nykläckt)

MATILDA DEN VACKRASTE I VÄRLDEN!!!

(idag)

tänk att få äran & lägga sig bredvid sin dotter som sover så sött!!! jag e så lyckligt lottad!!! jag älskar mina barn!!!

NOAH & MATILDA!!!!


noah sover i sin säng & matilda vill sova med oss....så god natt på er för nu ska jag krypa ner i sängen bredvid min sessa!!!




hej där alla fina!

dagarna blir bara bättre & bättre. det känns som att det händer massa & det e så himla kul. massa folk träffar man när det e så fint väder. folk kryper ur sina boar verkligen.
igår hade vi petra & döttrarna på morgon fika & strax efter dök staffans pappa upp en kortis. alltid skoj som sagt!!!
sen så kom min syster & va här innan hon skulle till jobbet. vi käka lunch & tog det lugnt. sen så på kvällen målade jag utemöbler igen. nu e jag snart klar...det e så fint. det känns som jag fått ett nytt rum & i like it!!!!! very much!!!

baksidan har vi lagt massa jord på & gräsmattan kommer på fredag. sen så ska vi inviga den hela helgen om vädret tillåter!

idag har vi varit på parken zoo med petra & familj. så trevligt vi hade! & efter det va vi förbi dem en stund & fika. sen så skulle hon ut & köra motorcykel för första gången på länge. hon har ju precis fått lill tuva så det måste ha vart väldigt spännande för henne. vilken jäkla snygg rosa hjälm hon hade...bara så ni vet!

åh va jag njuter!
jag sitter ute på verandan & njuter verkligen. det e så lugnt & tyst & jag hör fåglarna kvittra & då & då en getting eller två...men det e sommar & det e underbart! jag älskar det!
har målat tå & finger naglar & ska läsa lite innan det e dax att hoppa i säng. imorgon får jag sova ut för staffan fick det i morse. mmmm...

hoppas ni haft en underbar dag alla fina! vi hörs av snart igen!

mina fina vänner!

igår hade vi folk här hela dagen. först kom svärmor, staffan faster & kusin. vi grillade fläskfilé & till det åt vi en jätte god pastasallad. synd att vi inte kunde sitta ute & äta för det va så himla varmt på altan & baksidan har vi inte hunnit fixa färdigt än. men det gick det med, vi satt innen medans vi åt & sen så satt vi ute resten av kvällen.






veronika kom lite senare & hade med sig bonnie. petra gick förbi här & skulle med något till våra grannar så jag bjöd med henne också & hon tog med sig sin finaste gudomligaste lill sötis jag någonsin har sett. tuva som e 5 veckor gammal!!!
& sen så ringde jag till min fina michaela så hon också kunde komma & göra oss sällskap. hon ordnade så vi fick 2 flaskor rött vin & kvällen va underbar. gud va vi skrattade & gud va vi pratade. det vart helt spontant men gud så roligt. jag e så glad att jag har så fina vänner! jag älskar dem verkligen!!!


veronika & bonnie! äter glass!


lill tuva!


matilda tittar på bebis tuva!


myspys veronika & matilda!


fina michaela & veronika!


bonnie nykter men glad!!!

tack tjejer för en underbar kväll!!!
& tack min fina familj (staffans familj) för en underbar dag!!!


me feeling good today!

underbart ute med sol & värme. en annan e jätte pigg & glad. ska bara äta lite & sen så ska jag & matilda åka iväg & köpa blommor. ska också handla lite mat till ikväll. vi ska grilla!!! svärmor, staffans faster & kusin & så min kusin kommer!! kul kul! "längtar"




ser ni va jag har på mig??? randigt!!! det mina vänner e första gången för min del typ. jag har alltid tyckt att randiga kläder får en att se tjockare ut  men jag skiter i det idag. ett stort framsteg för mig & jag e stolt!!!

unisex

imorse lekte noah som vanligt med sin bil. han körde runt på den precis som om han vet att det e en bil & att den ska rulla liksom. va konstigt! matilda leker nästan bara med sina dockor fast hon har massor av andra leksaker. men hon dras till det som "tjejer" leker med. & noah dras till sånt som "killar" ska leka med.
jag & staffan har alltid tänkt på det där att det e viktigt att barnen har både tjej & kill grejer att leka med, unisex!

matilda vill nu för tiden bara dricka ur sin rosa mugg.

varför blir det så?


det e visst söndag idag!

jo för vi har tvättat. vi gör det alltid på söndagarna, oavsett väder. det e lite synd för idag har det varit så jäkla fint, man skulle ha gjort det för några dagar sen när det bara regnade. fast andra sidan, det går ganska fort att tvätta. vi har så stora maskiner i vår gemensamma tvättstuga så det går så smidigt. staffan går fram & tillbaka med tvätten. jag hänger, viker & ställer allt i sin ordning. så vi hjälps åt.

barnen mår bättre, fortfarande snoriga & hostiga men inte alls så farligt. matilda har varit glad hela dagen & ätit bra & noah med. han har kunnat lekt för sig själv som han brukar göra & vi har inte alls behövt bära på honom. så bra tecken där!!!

noah somnade i min famn efter lunch. gud så underbart...minns inte sist han gjorde det. medans han låg i mitt bröst la jag mig ner i sängen & vi sov en bra stund. så mysigt det va att känna noah så nära en & höra hans andetag. han va så varm & go & jag rös av tanken på att det va min lill prins. min goa lill pojke som jag älskar så högt!!
när han sedan vaknade & fick syn på mig log han det finaste leende jag nånsin sett!!! jag smälte så klart!

kl sex va jag nere på friskis & jympade medel pass. så så härlig, fast det va så länge sen (3 år) jag va på ett jympa pass men det kändes absolut inte som det. jag hängde med iaf, nästan bättre än andra där som säkert kör varje vecka. många ansikten minns jag från förr & det e så kul att se dem nu, se hur de har förändrats eller om de överhuvudtaget gjort det.
jag kommer ihåg en snubbe som alltid tränade där när jag gjorde det. vi pratade en massa, han e sån där som alltid pratar med alla där & e så omtyckt. & idag råkade vi gå på samma pass igen & det första han sa..."välkommen tillbaka!" he he, vilken go snubbe, kommer ihåg en bara så där. fast jag inte alls e lik mig sen sist. vi pratade en stund & jag berättade att jag fått 2 barn & flyttat & hela kittet...det va roligt. jag lär nog se honom igen...

när jag kom hem grillade vi hamburgare & åt på altan. varmt, skönt & mysigt!!! & så va det så jäkla gott också!!!

det blev visst en bra söndag iaf!!!


lördag...söndag...va e det för dag?

ja det e bra snurrigt just nu. sen staffan började sin semester vet vi inte vilka dagar vi befinner oss i. som idag har det hela tiden kännts som söndag fast det e lördag men det räknas som söndag för att det e midsommardag.
men imorgon då... e det en riktig söndag då? eller? ja men gud va galen man kan bli när man känner sig vilsen. missförstå mig inte, jag älskar att staffan e hemma nu, men det känns bara som att jag gått & blivit lat av mig. jag vet ju att jag alltid kan räkna med honom när det gäller allt & det får mig att slappan av. men staffan e ju inte direkt van med alla rutiner ännu så det e inte konstigt om han glömmer saker & ting.  men vad ska jag skylla på???? varför glömmer jag saker hela tiden? varför ska det vara så svårt att minnas sånt som e viktigt?
det kanske beror på stress eller så beror det på trötthet. jag vet inte...det enda jag vet att jag mår dåligt av att inte komma ihåg saker & ting. det skrämmer mig. om jag glömmer så mycket nu när jag e så ung...hur ska det bli sen när jag e äldre???? lider jag redan av demens??? "biter på naglarna"

från den ena till det andra. det e lite surt att staffan har snyggare ben än mig. jag menar, de e långa & smala & fasta. rumpan e så där perfekt liten stor & fast & jag blir så avundsjuk. vet ni vad han brukar säga när jag påpekar det??? jo att kvinnor ska ha bredare höfter & större lår än män, de e då de kallas kvinnor. men hallå, vem försöker han lura? mig eller sig själv?  jag kan träna hur ofta & hur länge som helst men en snyggare rumpa än staffan lär jag aldrig få..."den jäveln"

vad va det jag bloggade om egentligen?,,,ja jösste...demens!



barnen hostar & snorar en massa fortfarande, det minns jag iaf. matilda har varit ganska glad ändå & orkat lekt en hel del. men noah har varit såååå gnällig. bära bära bära & bära.......

här på kvällen hade vi therese & patrik & deras nyfödde lill prins markus här en stund. jäkla vilken söt liten unge de fått...så liten & så fin. man glömmer bort hur små de e när de kommer till världen de små rackarna.

jag gjorde pannkakor & till det blandade jag lite keso med hallonsylt & mums mums va gott det va!!! tyvärr gick det inte hem med keso hos vännerna eller matilda men jag & staffan fick i oss massor. sen vi började träna äter vi för fler nu känns det som. det lär bli dyrt med maten...det kommer jag ihåg att det va när vi träna förr...innan barnen kom till världen. staffan kunde äta hur mycket som helst, han va konstant hungrig. & jag med för den delen, fast jag va så dum då & ville inte äta. herre gud...inte äta! det som e såååå gott!!! älska, äta & sova...det e livet!!!! jag älskar mina barn, min staffan & min familj & mina vänner & jag älskar att äta & jag älskar att sova!!! jag tror inte jag behöver någe annat?!!!!!!!



"Love never dies a natural death. It dies because we don't know how to replenish its source. It dies of blindness and errors and betrayals. It dies of illness and wounds; it dies of weariness, of witherings, of tarnishings."




 


god morgon allihopa!

det va länge sen jag va uppe så här tidigt. "suck"
pga hosta har barnen inte kunnat sova så bra i natt & inte en annan heller. mer än små förkylningar har de inte varit så här sjuka på flera månader. & det må ni tro har varit uppskattat här. speciellt då oftast noah blir så himla dålig & måste få sin astma medicin. men som sagt...nu e det dax för det igen.
jag har varit uppe med noah i en timma nu & ska väl snart försöka lägga honom igen om det går. känner att vi båda behöver sova om vi ska fixa denna dag!!! idag ska jag nog inte ha många krav på mig själv, ska ta dagen som den kommer & försöka lösa allt till det bästa. jag kan ju det här nu, att ta hand om barnen även om det e jätte tråkigt att behöva ta hand om sjuka barn. men sånt e livet...."börjar sjunga" ...så mycket falskhet...den man förlorar vinnner en annan...he he...
ja det märks att jag e trött....då blir jag lite så där knäpp...

noah sjunger med nu...han e också väldigt trött men glad ändå. gubben...hur orkar man så där liten som man e???

nu vill jag att solen kommer fram & gör min dag idag!!!

midsommar!!!

jag måste vara ärlig & säga att jag inte sett fram emot midsommaren. jag äter inte sill & sånt & det e det oftast det som bjuds på midsommaren. men som den bästa svärmor som jag har hade hon lagat potatisgratäng & kycklinggryta så denna midsommar va den bästa hitills. vi va ute på landet hela familjen + mormor & vi hade det jätte trevligt. barnen stormtrivdes ute!!!
matilda hälsade på sina två hästar & lekte med filippa. jag fick bläddra i massa tidningar tillsammans med mormor. & staffan fick ta hand om noah he he...
jag fick även smaska på lite vitt vin som fick mig på gott humör! "me like"!!!

bilder!!!!!








lite tråkigt att barnen e förkylda men nu sover de & jag hoppas de sover gott i natt. natten som va har de krånglat jätte mycket & jag tror inte jag orkar med en natt till:-(
matilda mår lite sämre än noah, hon har en hemsk hosta. min stackars sessa! jag hatar att se mina barn vara sjuka. jag skulle vilja att de alltid va friska & glada men det e väl tyvärr inte en möjlig verklighet.

nu ska jag & staffan titta på film & mysa!!! det e vi fan värda!!!
puss puss puss


gnälliga barn + lingonveckan!!!

ja idag har det varit minst sagt en gnällig dag. inte bara barnen dock...även jag & staffan haft våra stunder. inte så roligt med såna dagar men de måste väl finnas de också.
matilda e förkyld & noah tror vi håller på att bli han också. de har båda gnällt till & från hela dagen, men också sovit mer än va de brukar. hade det inte varit för de timmarna de sovit hade vi nog inte orkat med denna dag...även om vi knappt gjort det!
sen så inte nog med det har jag haft ont i magen hela dagen men ändå så jag har plockat, donat, dammsugit, diskat, tvättat & lagat mat. ett tag kunde jag knappt stå på benen men jag klarade det visst!!!

jag vet inte om det beror på att de har varit gnälliga som jag mår som jag mår eller om de varit gnälliga för att jag mår som jag mår???? jag e kanske boven vilket det än e???!!!

solen behövs känner jag! det märkte jag igår...hur gladare jag va när solen sken & jag hade sån ork. men idag har det regnat & regnat...& jag har inte haft någon ork....




en helt underbar dag!

jag skriver nog mer om denna dag imorgon för nu e det lite sent & jag e trött!
men jag tänkte bara berätta om vad vi gjort ikväll...
staffan har fixat barnens sandlåda & jag har plockat bort mossa på vår baksida! det ni...skit under naglarna, det fick jag...men jag e så stolt över mig själv!
imorgon ska vi köpa färdig gräsmatta sen så blir det nog fint!


min sessa matilda hjälpte så klart till! så duktig!!! "älskar"


idag har jag...

-sovit lite längre på morgonen
-fått fin besök av min michaela på morgonen
-varit på parken zoo med min fina underbara familj
-hälsat på kamilla & hennes barn en kortis
-tränat på friskis
-ätit go mat
-tittat på desperates wifes

-kramat mina barn & sagt att jag älskar dem!!!
-pussat på dem & kramat dem!!!
















lata dagen!

idag har jag inte gjort någonting. bara latat mig hela dagen. tillsammans med veronika har vi tittat på tv, druckit kaffe, lagat mat, snackat en massa & haft det toppen. hade tänkt mig att åka in till the city men regnet gjorde att jag bara ville vara hemma ännu en dag. hade först dåligt samvete för att jag inte hade någe lust att göra något men sen så sa veronika att ibland så behöver man såna dagar så efter det kändes det bara bra.

veronika kom hit igår kväll & sov över. alltid lika trevligt fast hon sover inte så bra här. men ibland så pinar hon sig för min skull...hon vet hur mycket jag älskar att hon sover över. överhuvudtaget älskar jag att ha henne här. matilda tycker väldigt mycket om sin kiki också. hon som e bäst på att borsta bort tandtrollen!!! he he

förresten...jag va ju på möte ikväll. på matildas förskola. usch det känns inge bra alls att hon ska börja på avdelningen för större barn till hösten. det ser jag inte alls fram emot. för det första så betyder det att jag ska börja jobba & sen e jag nervös för den stora gården där dem ska vara. det känns inte alls lika säkert som den lilla lekparken de hade på den mindre avdelningen. sen så e jag nervös på hur det blir de dagar jag jobbar kväll & börjar vid tre. när ska jag lämna barnen? & det e inte ens säkert att jag får lämna barnen då! de ska ju dra ner på en massa...& det kanske blir att man får vara hemma om det inte finns tillräckligt med personal. ush ush ush...
de e 3 pedagoger på 20 barn...fatta 20 barn. hur ska de kunna hålla reda på alla? stackarna, det kommer inte att bli lätt för dem!
jag har iaf erbjudit min hjälp de dagar jag e ledig, att jag kan komma in om det e allt för körigt för de verkar inte få in några vikarier.

hur ska allting gå runt när de drar in allt?

dessa hemska kriser! jag e orolig för hur det ska gå för mina barn.

min efterlängtade lördag!

barnen sover & staffan åkte precis till sin kompis eric, där han ska även sova i natt. jag sitter med min laptop i matildas sackosäck & äter godis. underbart! hela kvällen för mig själv...
ska titta på film eller kanske börja på en ny bok eller bara vara!!!! vad som faller mig in!!!!


va surt!

jag packade träningsväskan, bytte om, va riktigt laddad & tog bilen till friskis. men när jag kom fram va dörren låst. jag hade helt glömt bort att de stänger klockan sex på fredagarna under sommaren. jäklar va arg jag vart. så arg att jag köpte hamburgare på vägen hem & åt utan minsta dåligt samvete...

nu ska jag & staffan titta på film & äta glass...för jag e fortfarande sur!

jiiipppie!

idag e jag glad trots att det regnar. jo för min lilla sessa har ätit 3 st tallrikar med youghurt till frukost & två korvar med pasta till lunch & så en banan till mellis. underbart! hon som har ätit så dåligt de senaste dagarna fyller på ordentligt nu iaf. hon har alltid varit sån...äter periodvis. men huvudsaken hon e pigg & glad & orkar leka, då ska det inte vara någe fel med henne. & det e hon...som hon orkar springa med det lilla maten hon äter e en gåta!!!

jag har också ätit bra om ni skulle vara intresserad. har fyllt på jag med då jag ska träna ikväll. ikväll tänkte jag köra överkroppen bara & vila benen inför imorgon när vi ska till vilsta. vi funderar att gå dit eller så cyklar vi.
staffan jobbar sin sista dag på jobbet. underbart! nu ska han vara hemma i 3 månader. underbart! men för att vi inte ska gå varann på nerverna så har vi planerat att vi ska ta varsit barn & hitta på saker. jag tror barnen behöver det också, speciellt matilda som inte känner att det räcker med uppmärksamhet sedan noah kom till våran familj.

igår blev vi bjudna på grillat hos grannarna stina & magnus. underbart med fläskfile & jag hade gjort en pasta sallad med feta ost. alice & matilda lekte bättre än någonsin. noah va inte med...han låg & sov hemma. det e bra när man bor så här nära vänner, då kan man lägga noah & så e man nära till hands om det skulle behövas. men för säkerhets skull hade vi även babyvakten med oss.

här kommer iaf lite bilder från kvällen!







efter ätit mat & så frågade stina om vi ville ha kaffe & glass. först tackade jag nej (jag ville vara duktig för en gångs skull) men sen när jag fick se vad för sorts glass de hade kunde jag helt enkelt inte motstå!!!


kvällens kärlekspar!



tack för en jätte trevlig kväll våra fina vänner!!!


en kamp om överlevnad!

jag har under två kvällar läst två böcker om ett barns kamp om överlevnad. böckerna pojken som kallades det & pojken som inte fanns e skrivna av överlevanden själv, dave pelzer. riktigt hemska böcker men så jäkla super bra. jag grät många gånger & jag mådde illa många gånger. att det har hänt på riktigt också fick mig att se bilder framför mig, såg den där lilla pojken bli slagen, torterad av sin egen mamma. MAMMA! jag e mamma...aldrig att jag skulle kunna göra så hemska saker mot mina barn. då måste man vara riktigt sjuk i huvudet om man klarar av sånt.


visst, det e kanske hemskt att läsa om såna hemskheter men det fick mig att tänka om. jag har själv blivit slagen som barn, en gång när jag inte gjorde som min pappa ville så piskade han mig med radiosladden. när jag sjöng i en kör fast jag inte fick så kom han till skolan & hämtade mig & sparkade på mig ända tills vi kom hem. det e sånt som jag aldrig kommer att kunna glömma, fast jag skulle vilja. men andra sidan så va det också dem gångerna, ja förutom nån handflata här & där. men jag blev aldrig torterad, jag behövde aldrig svälta, jag fick gå i skola, jag fick ha vänner & leka med min syster osv osv. alltså hade jag det ändå ganska så bra...iaf om man jämför med dave. 

aga! sånt va så vanligt i mitt hemland, det förekommer ännu. föräldrarna agar sina barn, det handlar om att uppfostra...på både gott & ont.

uppfostran! hur ska man uppfostra sina barn? vad e rätt & fel?
jag hör ofta mammor berätta om sitt, om hur de uppfostrar sina barn. & visst många gånger kan jag hålla med. men det e verkligen inte lätt att vara så perfekt, göra precis som det står i boken "barnens uppfostran".  många gånger vet mammor vad som e bäst för sina egna barn...det ena som funkar för ett barn kanske inte funkar för ett annat. det som gäller här e nog att försöka vara så förnuftig som möjligt...inte tänka att man borde vara mer som den där mamman som ser ut att fixa allt. för det finns ingen som fixar allt! ingen! alla har sina svagheter, varken man vill eller ej! det e så vi människor funkar. vi e bra på olika saker...& tur e väl det.
jag kanske e dålig på att hålla mig lugn men jag älskar verkligen mina barn & jag försöker verkligen att tänka på att i den stunden när jag ska precis till att bli arg att andas några djupa andetag & tänka att det snart går över. gud vet va jag försöker. men många gånger kan jag inte hålla mig lugn. då ber jag alltid om ursäkt efteråt, till matilda för noah blir man inte direkt arg på.
jag får sån ångest för det sista jag vill vara e arg på mina barn. dem som jag älskar mer än själva livet. mina underbara små änglar.
jag har alltid varit lite för ivrig för mitt bästa. jag vill alltid att allt bara ska flyta på, att allt ska vara så perfekt som möjligt...gå efter listan jag har skrivit, så att jag bara kan bocka av sen...men jag lär mig. varje dag lär jag mig. för jag har upptäckt att det e omöjligt att inte ha fel & brister. ju mer jag tilltalar mig själv om det ju lyckligare blir jag. för det betyder att jag accepterar mig själv, respekterar mig själv. jag e som jag e! jag e stissig, ivrig, jätte pratig, högljud, lättpåverkad, känslig, allvarlig, orolig, nervös men jag e också glad, utåtriktad, ambitiös, smart, effektiv & lycklig!!!
lycklig över min fina familj, mitt hem, min familj, mina vänner...ja...MIN FRIHET!


wisdom!!!


onsdag!!!

idag regnar det. idag e en tråkig dag men tur jag har vänner som kan göra mig glad. michaela har varit här hela morgonen & vi har pratat & druckit kaffe...tills jag fastnade framför våra bästa år & hon inte fick någon kontakt med mig längre. he he...men jag menade inget illa...jag e bara så inne i serien...det e inte klokt men sant!

noah har varit lite gnällig i några dagar nu. man känner på sig att något e på g...tänder? men jag tror nog mer att han e frustrerad för att han precis lärt sig ställa sig upp mot möbler & vill säkert kunna ännu mer som att gå...& just nu vill inte benen riktigt & då blir han bara så arg. jag skulle tippa att det e det & inget annat. hoppas att det e det & inget annat...som sjukdom! han har varit så frisk så länge nu & det har gått så bra med hans astma!

matilda har avslutning på förskolan idag. fast hon ska dit imorgon också. sen ska hon vara hemma hela sommaren då staffan ska vara hemma. men det blir nog bra, vi får hitta på aktiviteter som park, bad & så vidare. man får ju inte tröttna annars lär det bli en låååång sommar.

jag ska börja jobba efter sommaren. det ser jag inte alls fram emot. så jag har kollat upp lite & jag tror jag ska börja plugga. så fort som det e bara möjligt. men det lär säkert bli att jag måste jobba ett tag...kanske till våren. man får se...som sagt jag har precis börjat intressera mig för det.

snart kommer min syster hit. hon e ledig idag så då passar hon på & gör en visit hos oss. sen hon började jobba heltid så hinns det inte så ofta med träffs men man får som sagt passa på när man kan!

lite bilder som vanligt!

så här ser noah ut när han vill vara rolig!


& så här när han e sig själv!


min fina noah!


bara bara jag!

igår va jag, matilda & veronika på ikea. det va jätte rolitg. jag älskar verkligen att åka iväg med kusin...vi har alltid så mycket att prata om & skulle vi inte ha det så sitter vi bara i bilen & lyssnar på musik. det e så bekvämt!
matilda va så snäll under hela tiden vi va på ikea. skötte sig exemplarisk. det va bara när vi skulle åka hem & hon råkade slå sig själv med en leksak som jag köpte henne där & hon grät i hela 20 min. det va inte så kul må ni tro...inte när jag satt & körde. jag som annars e aggresiv i trafiken...ja ni kan ju undra hur jag mådde....
men snart slutade hon & vart sig glada igen! skönt!
annars blev det inte så mycket shopping på ikea. jag slösade bara 1200 kr & det e jäkligt bra gjort för att vara mig. jag börjar nog kunna det hära...att inte köpa saker i onödan. det har vi inte råd med helt enkelt!


matilda åker kana på ikea...ser ni veronika i bakgrunden???



later mina vänner!!!


helgen & lite till!

dåligt av mig att inte uppdatera bloggen men det hinns inte ibland. jag prioriterar annat & då blir det så här.

i fredgas va jag hos min kusin på kvällen. michaela & johanna va också där & gjorde min kväll. så kul att umgås med mina fina vänner. det kom även några andra till men huvudsaken veronika, michaela & johanna va där!!! vi drack lite gott & smaskade på godis & chips. precis som man ska göra en fredag. hade bestämt mig för att sova över hos kusin så jag slappnade verkligen av...underbart!
senare när vi skulle ut möte jag karla utanför grappa & hon följde med till nybron...där vi dansade häcken av oss!!! ända tills det va dax att gå till veronika & sova. karla & jag låg på varsin resårmadrass på golvet men gott sov vi iaf!!!


fula jag!

fina veronika!

roliga johanna!

törstiga michaela!

trötta karla!

jag fortsätter på då nu när jag har tid & barnen sover. noah vaknade när jag höll på att blogga förut så...

jag hade iaf jätte kul i fredags. drack lagom men trött va jag. sov gott hela natten & vaknade utan baksmälla...underbart! tog en fika med veronika innan jag tog bussen hem till familjen.
va jag hade saknat dem...blev helt tårögd när jag gick innanför dörren & alla kom & kramade mig. min underbara fina familj!


lördagen va seg...vi gjorde inget. tog det bara lugnt, åt från donkan & massa godis som vanligt, he he.

söndagen!
söndagen va nästan sämre när det gällde min trötthet. jag va så seg hela dagen, ville bara sova. vi skulle förbi staffans pappa på fika men jag orkade verkligen inte så jag blev hemma med noah. det va lika bra det för noah va så gnällig...han ville bara bli buren.
men matilda hade haft jätte kul med sin farfar, de hade varit ute & lekt vid någon lekpark & jag vet att sånt verkligen går hem hos min sessa. de ses så sällan, matilda & hennes farfar & jag tycker det e jätte synd. men men...alla har sitt & det får man bara respektera. det e tur hon har sin farmor...eller båda barnen. men det e matilda som e medveten om saker & ting just nu. noah e fortfarande liten för att förstå vem som e vad...men matilda vill verkligen träffa sin familj. hon dyrkar sin farmor & sin teta (min syster) & sin kiki (min kusin)...frågar efter dem varje dag!!!

på kvällen började jag läsa på en ny bok. pojken som kallades DET av dave pelzer! den läste jag ut på 2,5 h! så bra men så hemsk. kunde inte slita mig från den...inte ens för att röka.
började läsa på nästa bok i serien...pojken som inte fanns & läste ut halva & grät & grät. aldrig har jag gråtit så mycket av att läsa en bok...den berörde mig så mycket. hade inte matilda vaknat & ropat efter mig hade jag nog suttit uppe & läst hela natten. men efter kramats & gosats med matilda så bestämde jag mig för att sova...

måndagen!
ja idag har jag då haft barnen hemma & vi har gjort massa skoj. först hemma bakade vi med trolldeg på morgonen & sen så lekte vi med duplo. efter det somnade noah så jag & matilda la oss i soffan på övervåningen & tittade på emil i lönneberga (hennes favvo film just nu). det va så mysigt att ligga skavfötters med min sessa & vila innan man skulle hitta på andra saker. när noah vaknade åt vi lunch & sedan va vi ute & lekte en stund vid sandlådan. & som vanligt gungade de en massa.


tog en promenad vid michaela men de va precis på väg ut så det vart inge fika hos dem idag...men som tur kommer hon hit imorgon...måste få min dos av hennes sällskap, he he.

väl hemma satte jag igång med middagen. & då ringde det på dörren...& staffans mormor stod utanför. blev överraskad, hade ingen aning att de skulle komma. svärmor britten kom efter hon parkerat sin bil. men kul va det iaf...& som tur va så räckte maten. jag gjorde lasagne! mmmmmmm "gott gott"




efter lite kaffe tog jag cykeln in till stan & körde ett hårt pass på gymmet.
hemma sedan blev det 3 st tonfiskmackor & en lång varm dusch.
nu ni mina fina vänner så ska jag fortsätta läsa & sedan sova gott...hela natten! hoppas jag!

puss puss puss


hej katarina "ina"!

jag skriver här därför att jag har svårt att komma in till din blogg. varje gång jag ska in så dyker det upp en religiös sida...skit konstigt. men bara så du vet att det e därför jag inte hört av mig till dig!!!
hoppas du har det bra iaf & trevlig helg på dig!!!
kram kram

vilken fredag!!!

denna fredag har varit helt toppen hitills. barnen vaknade vid åtta, glada & pigga. det flöt på ordentligt så jag hunnit dammsuga på både nedre & övre våningen. underbart!!!
gjorde lunch i lugn & ro & barnen åt med god aptit. vi har varit ute & lekt i sandlådan & nu ligger matilda i sin sackosäck & noah sover i sin säng & det e helt underbart tyst...ja förutom bolibompa som matilda tittar på....

har precis satt igång diskmaskinen & ska tvätta en tvättis & sen blir det e lång dusch så fort staffan kommer hem.
sen bär det av till veronika! det känns bra idag...känner att jag gjort mitt & jag e nöjd med mig själv för en gångs skull. behöver inte ha ångest för att det e så mycket som jag borde göra än att roa mig...men andra sidan, det e inte direkt så att jag e bortskämd när det gäller att roa mig. jag gör sällan något på egen hand & det e nog dax att barnen, ja iaf matilda vänjer sig vid att mamma inte alltid kan finnas till hands...pappa duger lika bra...om inte bättre, he he...

vi hörs väl imorgon då!!! puss puss puss

jag vågar må ni tro!

morgon!
vaknade vid kvart i åtta av att matilda ville ha "välinn" (välling). men jag gick istället upp & gjorde henne en macka & en skål med flingor. det e inte ofta bara hon & jag e uppe så vi satt där tillsammans & åt våran frukost i lugn & ro. hon babblade som bara den...hälften förstod jag inte ens...men det va så härligt att höra henne prata.
väckte noah när det va dax att gå med matilda till förskolan...runt klockan tjugo över åtta. han hade nog sovit till nio annars. min lilla sjusovare!:-)

förmiddag!
vid halv tio dök veronika upp. hon fick ta hand om noah under tiden jag va hos tandläkaren.
halv elva va jag på eskilshem & hör & häpna...jag fick ett hål lagat...utan bedövning!!! strongt av mig...tandläkaren sa att det e inte många som vågar det men jag gjorde det & jag e stolt över mig själv.

efter det va jag förbi hos min vännina tanja på två koppar kaffe. det va riktigt nice faktiskt. det e inte ofta vi ses & absolut inte så här utan barn & så...eller ja, hennes lille son va där men han sov halva tiden jag va där & den andra halvan satt han typ hos mig så det va lugnt & skönt. det e konstigt att det alltid känns så här bra efter man träffat vänner & så men sen så e det så jäkla svårt att komma iväg andra gånger. jag tror jag borde ha tandläkartider varje vecka så att jag kunde komma in till stan & göra saker. för det blir aldrig av annars...inte sen jag flyttade ut till hällby iaf. det e egentligen inte så långt ifrån stan & det går bussar 3 ggr i timman minst...men för det mesta vill jag bara stanna hemma & ta det lungt.

det ändras nog när staffan har semester...kanske jag orkar hitta på mera saker då...kan ta bara ena barnet & göra något på egenhand...ja, det borde jag nog göra...!!!

eftermiddag!
efter hämtat matilda på förskolan så fikade vi hemma hos oss & sedan tog vi bilen in till min syster. min farmor åker till kosova imorgon & ska vara där i 6 månader så hon va där så vi kunde ses en sista gång. vi va ju på middag hos henne i tisdags så det va inte länge sen sist vi sågs...men nu lär det alltså dröja 6 månader innan vi ses igen!
vi åt mat där & som vanligt för mycket...iaf jag! men hon gjorde så god panerad fisk med klyft potatis & dillsås så jag va bara så tvungen att äta mig riktigt mätt. mmmm..."me like"

jag & barnen kom hem vid sju...lagom till att lägga dem båda. staffan väntade på oss med öppna armar...& matilda hade saknat honom så. min fina familj!!! min underbara älskade fina familj!

kväll!
här på kvällen hade jag petra här. jag klippte henne, vi drack kaffe, kollade på tv & pratade. en skön avslutning på denna dag.


veronika & noah hade kul tillsammans...



matilda min sessa hos syster!


syster tillsammans med barnen!

noah e lite små rädd för farmor...eller ja, jätte rädd!!!


imorgon e det fredag...jipppiiieee!!! då ska jag till min kusin & ha det trevligt. kanske till & med går ut!!! får se!!! men go natt & ha det bra då så hörs vi när vi hörs!!!


onsdag & jag e färdig!!!

imorse vaknade barnen lite tidigare än va de brukar. men det va ganska skönt ändå, behövde inte stressa till förskolan. jag hann även ge noah gröt innan jag väckte matilda så det va lugn & skön morgon.
hade sedan michaela här på kaffe & massa babbel & det e alltid lika trevligt...
efter att hon gått rev jag ut massa kläder från garderoberna & skulle sortera & oh hoj va skoj...näpp. tröttnade på det ganska snart men gjorde färdigt iaf för jag vet att det skulle dröja massa månader innan jag tog tag i det igen...sån e jag!

efter hämtat matilda på förskolan fortsatte jag lite till & fixade det sista. sen fick vi besök av petra & ronja. tjejerna ronja & matilda hade sååå roligt ihop, som vanligt!


när staffan kom hem åt vi lite & sen så började kvällsysslorna...ni vet disk, blöjbyte, leksaksplock & massa annat. alltid finns det något att göra...här e det minsam inge kris, gott om arbete!!!
men vi hann också ha skoj...speciellt staffan & matilda. mina busisar!





sedan bar det in till stan för min del...tränade på friskis & kom hem helt slut. har ätit 3 st ägg mackor men e fortfarande hungrig. ska nog ta mig en frukt också...

imorgon ska jag till tandläkaren. halv elva ska jag laga ett hål...eller ja, tandläkaren ska göra det...usch usch...
det va lite synd att de va tvugna att skicka en påminelse sms till mig för jag hade nog glömt bort det annars...va skönt. nej men det e kanske lika bra jag får det gjort...usch usch....

nää...en frukt & så go natt!!!


syster 25 år idag!

idag har vi firat syster hemma hos farmor. det blev mycket god mat & tårta...nu e man så där slö...men härligt härligt!
det blev tyvärr inga bilder...glömde bort helt! jag e inte riktigt på topp längre...minnet sviktar...den e bra men kort som man brukar säga...

kanske orkar blogga mera imorgon för nu vill jag bara sova..."gäsp"

puss puss puss

mors dag!!!

igår va det ju mors dag. inte så pjåkigt. en dag då man kan skylla ifrån sig jobb & sånt. fast det funkar inte så bra när man har två barn tyvärr.
på förmiddagen tog jag med matilda in till stan där jag skulle möta syster. hon skulle till parken med henne! & jag passade på & tränade på friskis. det va riktigt nice!
hemma sen va det lite plock här hemma som vanligt & passade även på att vila lite innan gästerna skulle komma fram mot eftermiddagen. kusin, staffans mamma & mormor!!!
tyvärr kom aldrig staffans mamma men mormor va här & kusin & det va jätte trevligt.

hela dagen har varit varmt & klibbigt!

fram mot kvällen när barnen hade somnat så fortsatte jag måla utemöblerna & staffan oljade altan. jag tror vi kom till sängs vid halv ett...som vanligt alldeles för sent. tur barnen sover länge på morgonen för annars hade det aldrig funkat. imorse vaknade de kvart i nio, respektive nio. det kallar jag lyx för de somnade ändå så tidigt igår kväll!

här får ni se på lite bilder från igår!







RSS 2.0