Det är bara så jobbig...

Idag åkte vi in med Noah till akuten igen. Han är sämre. Min älskade underbara Noah! Att det aldrig ska ta slut, det här eländet. Jag hatar att han är sjuk & jag hatar att behöva må så här, att vara så här orolig.
Hur som helst så ville läkaren att han skulle ligga kvar under natten för att försäkra sig att han inte fått RS. Jag svimmade nästan när jag hörde det. Inte nog med att vi fick vänta hur många timmar som helst men så får man höra att man ska ligga kvar över natten också. Det va ju inte länge sen sist jag låg på sjukhuset med honom, när han va magsjuk, så jag har fortfarande inte glömt bort hus hemskt det va. Nej, jag bröt ihop bara...det är vad jag brukar göra när jag känner mig maktlös.
Som tur va fanns min kusin Veronika vid min sida hela tiden & hon tog hand om Noah hela tiden också. Älskar henne så, hon ställer alltid upp för oss!!!!!

Men nu kanske ni tycker jag är en dålig mamma men jag kunde inte ligga kvar med honom, fick panik i rummet där han ska ligga. Förresten så är det rummet bredvid den vi låg på förra gången. & i o med att det är en infektion han har så får man inte vistas utanför rummet något alls & det är bara en vis toalett man får använda. Jag får bara ångest av alltihopa. Jag är så klen, så känslig när jag ska vara den perfekta mamma...men varför skulle inte Staffan känna så han också. Förra gången låg jag tre nätter på sjukhuset med Noah, då va han hemma med Matilda. Nu gör vi tvärtom.

Min underbara älskade Noah...JAG ÄLSKAR DIG SÅ! Kommer nog inte sova något i natt för jag saknar dig så j... mycket. Vi har aldrig sovit åtskilda & jag trodde inte vi skulle göra det på det här viset, inte när du är sjuk....men pappa är så mycket lugnare & han älskar dig lika mycket så ni får ta hand om varandra, grabbarna Norberg. Vi syns imorgon bitti, så fort Matilda vaknat!
God natt min prins, sov så gott & dröm vackra drömmar.
Glöm aldrig bort att mamma älskar dig!!!!
Så oändligt mycket mer än bara älskar dig...det finns inga ord i världen som kan beskriva det jag känner för dig & för din stora syster!!!
Puss på nosen min grodda!!!!


Bättre sent än aldrig!

Vet ni...idag har det varit en kanon dag, iaf hittils! & vet ni varför...för att min älsklings kusin Veronika är här. Jag fick hämta henne igår kväll(det va mindre roligt att köra i halkan) men vad gör man inte för dem man älskar) så hon har sovit här i natt. & vet ni vad vi gjorde igår kväll?...vi tittade på Mamma Mia igen. & det va lika roligt & spännande som de två gångerna innan. Den är ju så bra!!! Så ni som inte sett den...HYR EL. KÖP DEN IDAG!!!!!(Värsta reklamen jag gör)

Matilda blev jätte glad när hon vaknade imorse & såg att hennes Kiki va här, hon har lekt med henne hela dagen. Imorse satt de i hennes rum & läste massa böcker. Det tyckte Matilda va jätte kul!


Vid lunch hittade jag pepparkaksdeget som inte hunnit blivit bakad innan jul:-(...men som sagt, bättre sent än aldrig. Så vi tänkte det kunde vara bra att göra det innan nyår iaf. 
Det va kul att baka, Matilda lekte & hade sig & jag & kusinen pratade under tiden. Så kul att hon är här!!!!




& efter allt bakande & ätande så låg kusinen & Matilda & myste under trappan...



Matilda ville inte sova lunch nu när hennes Kiki är här så Staffan har gått ut med båda barnen på en promenad. Vilken underbar man jag har!!!!

Jag passar på & bloggar lite under tiden...


Vilken dag!

Idag har jag haft fullt upp, eller ja...vi har haft fullt upp. Vi har dammsugit både över & undervåningen, vikt tvätt, bäddat rent, varit iväg med Noah hos läkare, lagat mat & tagit hand om två ungar. Men äntligen är den här dagen över & nu har våran kväll börjat, när jag & Staffan får lite egentid till annat som vi tycker är roligt.
Jag fick nya Chic i brevlådan idag så jag tänkte sätta mig med den snart & fantisera om alla kläder jag skulle köpa om jag vann massa pengar...oh, tänk om bara det hände...

Matilda är glad & har fått tillbaka sin aptit!!!

Här äter hon lunch!


Här äter hon middag!

Hej på en stund!


Förkylningsastma...

...det är vad Noah har. Visste inte ens att det fanns något sånt men Noah har det tydligen. Det är kanske inte så konstigt att han andas så tungt & har svårt för att äta, får väl ingen luft, stackars min Noah.
Staffan ringde för en stund sen, han skulle förbi apoteket & hämta ut medicin som vi måste ge honom under tiden han är förkyld. Skönt att det finns hjälp, vi tar emot allt som går, bara min älskade Noah blir bra!!!!!
Men va länge de va borta...
Jag saknar dem så...

Hoppas de kommer snart för jag & Matilda som sitter hos mig just nu är jätte hungriga!!!!!!!!!
Vi har lagat mat tillsammans, spaghetti & köttfärssås & en sallad till så klart...Mums va gott det ska bli!!

Hörs sen!!!!

Min underbara...

...Noah! Gud vad jag hatar att han är sjuk. Min lille underbare prins!!!
Imorse kl 5, vaknade jag av att han fick en hostanfall & det va det värsta jag har varit med om hitills. Han hostade så han kräktes & jag har aldrig sett så mycket slem som han fick ut. Jag grät tillsammans med honom, det värkte i hjärtat på mig att se honom så dålig. Han andas jätte tungt & så har han feber...
Nu åkte Staffan till barnkliniken med honom, för jag orkar inte det. Jag blir så stressad så det känner Noah & jag vill inte göra honom värre än vad han är redan. Hoppas verkligen läkarna ska hjälpa honom nu, min lilla älskling.

Jag saknar honom redan så det gör ont....

Matilda är bättre iaf, penicilen hade verkan på en gång. Skönt!!! Just nu sover hon & jag tänkte passa på & bädda rent i våran säng. Måste göra något, kan inte sitta & vänta bara...


Mamma Mia va bra jag mår...

Jag mår så bra efter sett Mamma Mia igen. Jag går bara runt & sjunger & dansar & Staffan skrattar åt mig. Det va väl inge favvo film för honom men han såg den med mig & jag är glad för det. Vilken bra film, man blir på så bra humör!!!!

Hoppas jag får sova i natt för barnen, i så fall lär jag må helt toppen imorgon!!!!!!!!!!!!!!

God natt på er alla!!!!

Hej hej...

Är bara inne en kort stund, har massor att göra. Jag ska diska & plocka undan grejer, hänga tvätt & duscha....Staffan tvättar idag men jag måste hjälpa till...:-(
Barnen är sjuka fortfarande & sover just nu. Matilda känns lite bättre idag men Noah är värre. Han fick sitt första alvedon här ikväll, min lille prins! Så synd om honom.

Ikväll blir det film igen, vi har så många filmer som vi vill & måste se. Oftast väljer Staffan vad vi ska titta för jag har sån beslutångest men ikväll väljer jag...& det blir Mama Mia. Jag har sett den på bio men den va så bra, en riktig må bra film, så jag måste se den igen. Hoppas bara Staffan ska tycka den är bra också...?!


Vill att Noah ska bli så här glad igen!!!!!


& Matilda så här!!!!

Jag vill inte ha sjuka barn, jag vill att de ska må bra & vara friska. Jag vill att de ska vara nöjda!!!!! Jag är verkligen inte världens bästa mamma men jag försöker...jag vill ju bara ta hand om dem & älska dem så mycket som jag bara kan...


Piggare idag...

Ja man är lite piggare idag. Barnen sov i natt, eller jag nästan hela natten. Matilda va uppe & åt lite men annars har det varit lugnt. Men de är fortfarande sjuka. Noah har också feber & hostar som bara den. Vill inte äta alls, så jag försöker tvinga i honom lite i taget, typ hela tiden. Igår åt han bara 300 ml ersättning mot 1300 som han brukar. Men men...är man sjuk så vill man ju inte äta...
Staffan har varit hos läkare med Matilda & det visade sig att hon hade inflammerad hals & på väg öroninflammation så hon ska få penicilin & Revaxör mot hennes vax som hon verkar ha i öronen. Ätnligen ska hon få hjälp...hon har ju haft feber hur länge som helst.

Undra va man ska hitta på idag??? Vi blir nog bara hemma, det är riktigt kallt ute & jag tror inte någon av oss orkar med någe stohej. Jag vill bara barnen blir friska fort så vi hinner göra någe kul innan Staffan ska börja jobba igen!!!!!

Idag ska Staffan hjälpa en kompis flytta så jag blir ensam med barnen några timmar...jippiie...va kul!!! NOT!!!!

Fortfarande sjuka...

Ja barnen är fortfarande sjuka. Det är så jobbigt & så tråkigt & återigen jobbigt. Man vill bara det ska gå över så vi får njuta av att vara en familj, speciellt nu när Staffan är ledig i två veckor. Men men...det är typiskt, bara för att man vill något så får man inte det...

Men jag ska inte klaga så mycket, jag som knappt varit något med dem idag. Nä idag fick jag chansen att gå ner på stan & titta lite på rean. Det blev mest till barnen som vanligt, men jag hittade lite till mig själv också. Jessica va med & gick runt en stund med mig men det va så mycket folk så det va inte ens roligt. Vi satte oss & tog en kaffe på Åhlens & svischhhhh, så va klockan jätte mycket. Vi satt & pratade massor, både om gamla tider & det som händer nu. Det va riktigt roligt att träffa henne, som vanligt!!!!

Sedan va jag förbi Mia en stund. Hon fyller år imorgon men firade med vännerna idag så jag är ju hennes vän så jag blev också bjuden....va kul!!! De bodde så fint så...& hon va så snygg så...

Nu sover barnen & jag hoppas på att de ska göra det hela natten. Efter natten som varit är jag så slut så jag tror inte jag orkar en natt till....nä nu behöver jag sova!!!!!



Staffan föreslår att vi tittar på en film & äter godis & myser...
& jag tycker det låter som en bra ide!!!!!!

God natt på er alla!

Vilken natt...

Ja det va inte mycket sömn någon av oss fick i natt. Det är det värsta det här, när båda barnen är sjuka samtidigt.
Matilda har fortfarande hög feber, jätte hosta, snuvig & vi misstänker även öroninflammation. Stackars min sessa. Det är ju mera synd om barnen för de lider så av att vara sjuka. Än så länge är jag & Staffan friska så vi saknar bara sömn.
Noah har hostat hela natten, så mycket så han kräkits två gånger. Ena gången hände i våran säng så vi va tvugna att byta sängkläder kl 5 på morgonen. Oh va kul!!!!!
Gud, va jobbigt det är att ha två barn. Trodde aldrig det skulle kännas så här men jag fixar inte det...jag orkar inte mer....

Man är trött!

Äntligen sover barnen. Det tog sin lilla stund. Båda är sjuka & själv är man jätte trött. Det är jag hela tiden men idag är jag så där extra trött så det är svårt att hålla ögonen öppna. Jag vill bara sova!!!!! Oh tänk om jag fick sova ända till jag kände för att vakna...va underbart det skulle va!!!!

Imorgon ska jag in till stan & köpa barnen kläder. Matilda behöver väl egentligen inget men Noah behöver massor. Han växer så fort så han ruinerar oss. Han kräks också väldigt ofta så det behövs många ombyten om dan.

Hoppas barnen blir bättre imorgon så jag kommer iväg en stund. Ska träffa Jessica & Jossan på en fika & svänga förbi Mia som fyller år!

Nä nu vakna Matilda för 3:dje gången sen vi la henne. Hon mår inte bra, gumzis:-(

Hej hej

Julen...

Julafton

Som varje år så firade vi även i år jul hos min sambos pappa & hans fru. De bor i ett jätte stort hus nära stan så där brukar vi samlas & ha det gött. & så får vi plats förståss...
De älskar verkligen julen. Det märks på all julpynt & det goda maten de gör. De har små ljus som de tänder lite överallt i huset & det blir så varmt & mysigt så där så det pirrar i hela kroppen. Jag älskar verkligen julen, längtar redan efter nästa...
& så va jag duktig på att inte äta för mycket, jag menar...jag har ätit mycket men inte så där mycket så att man får ont i magen & aldrig mer vill ha julmat igen.
Men godis däremot, det har jag ätit otroligt jätte mycket av, men det är jag så van vid så jag får inte ont i magen längre. Min kropp har lärt sig hantera socker i överflöd.

Matilda hade 39, 8 i feber så hon va inte så road. Inte ens av alla julklappar hon fick. Hon gnällde för det mesta så man fick inte så mycket lugn & ro. Förra året va hon sjuk också. Men då va hon mindre krävande än va hon är idag. Synd om min tjej, ville så gärna hon skulle njuta av julen med sin farmor & farfar. Typiskt att hon skulle bli sjuk till jul när hon varit frisk så länge.
När jag hämtade henne på dagis i fredags så sa hennes lärare att de tyckte va häftigt att Matilda hållit sig frisk längst av alla barnen med tanke på att det brukar vara hon som är sjuk för jämnan. Men hon är väl härdat nu, har byggt upp sitt immunförsvar. Ja man hoppas det...men va hon tvungen att bli sjuk nu? Vi som bara ville njuta av att vara med familjen...
Noah är frisk än så länge men håller förmodlingen på att få tänder(vill tro det iaf) så han kan vara gnällig han med. Vill hela tiden bli buren & gå runt, runt, runt, runt i huset...tungt för ryggen. Han väger snart 9 kg...
Men min underbara sambo är så söt, han har funnits där hela tiden. Jag har kunnat räkna med honom till 100%. Han har tagit hand om Matilda nu när hon är sjuk samtidigt som han försökt hjälpa till här hemma. Jag är så lycklig att jag har han...inatt sov han med Matilda på övervåningen för att hon hostade så mycket & ville ha sällskap. Jag märkte inge av det försn imorse. Han hade stängt dörren till vårt sovrum så vi inte skulle bli störda & jag hade sån tur så Noah sov till kl 8.

Hur som helst...även fast Matilda mådde dåligt & Noah va lite gnällig så har jag haft en riktig underbar jul. Som vanligt!!! Jag är så glad att jag har en sån fin familj & att jag har nånstans att fira jul.

Det blev många julklappar i år!!
Gud va klappar vi fick. Jag tror aldrig vi fått så här många paket förut. Vi hade så dåligt samvete över att vi inte köpt någe märkvärdigt till dem, men vi har ju sån dålig ekonomi & det är väl lite tanken som räknas, eller hur???!!! Ja, våra julklappar som vi hade till dem känns helt fjutiga...:-(


Fina granen! & alla julklapparna!

Vi fick bla kamera inklusive minneskort, skyddsväska & extra batteri, riktigt bra köksknivar(än de Ikea vi har), varsin film & bok, pressentkort på duka, jag fick smink (mascara & läppglans), pläd, dukar, ljusstakar, stenar, 10 nr av Allt om mat, godis, pressent kort på Clas olsson, tårtspade osv.
& barnen fick massa leksaker, kläder & pressent kort på Polarn & Pyret.
& så fick dem 2000 kr var av sin farbror & hans tjej. De har öppnat två bankkonton till dem. Gud så glada vi blev, vi kan nog aldrig tacka dem ordentligt!


Sweet Kisses Mini Muffins Läppglans! Så söta!

Hörs imorgon!
Kram:-)

God Jul förresten...


God Jul från mig till alla er som läser min blogg!!!



God Jul önskar även Noah, min prins!!!



Också Matilda, den fina förståss. ( Se massa hår hon fått)



Staffan har fullt upp just nu...han får återkomma!!!

Vilken underbar dag med Tildis!

Imorse gick vi alla upp samtidigt för en gångs skull. Det va ett tag sen sist det hände. Staffan låter mig oftast sova ut och ibland låter jag honom, bara ibland. Jag brukar köra med att det gjorde ont att föda fram hans älsklingar och då får han så dåligt samvete så han gör som jag säger, he he...

Efter morgonsysslorna åkte jag ännu en sväng till Tunapark för att köpa de sista julklapparna. Igår kunde jag inte sova för jag låg och funderade på vad jag skulle köpa så idag visste jag så det va ganska enkelt att bara plocka och sedan åka hem igen. Det va sjukt mycket folk där ute...:-(
Oh vilken tur jag hade...jag hittade precis det jag va ute efter! Min svärfars nya är svår att köpa julklapp till, hon har typ allt. Och Staffans mormor, hon önskar sig allt möjligt istället. Hans mamma vill ha grejer till hennes nya badrum och hans pappa önskar sig ett paraply och boxer, för att nämna några...

Matilda har varit på toppen humör hela dagen, hur go och rolig som helst. Vi har busat, bakat, ritat, gungat, ätit glass, tittat på film...
Och så har Staffan städat som vanligt...:-)

Noah har typ sovit hela dagen och ätit dåligt så han är nog fortfarande lite sjuk. Synd om han! Min underbara lilla prins. Han är så go, men så sällskapssjuk så det är jobbigt. Han ska aktiveras hela tiden han är vaken, och det bästa han vet är att hålla någon i handen och titta på den tills han somnar. Och har man tid så är det här väldigt gulligt men inte om man har en annan unge som drar och sliter i andra handen...

Nu sover båda barnen och Staffan har åkt iväg en stund och jag tänker duscha!!!
Det är väldigt tyst här...HALLÅ....NÅGON?

När jag har det tråkigt...

....då brukar jag låna Matilda rittavla och ha mig!








Ja så här illa e det...


Måndag!

Idag har jag varit två vändor i Tunapark och letat julklappar men har fortfarande inte hittat till alla. Det börjar bli riktigt stressigt nu alltså. Jag har bara imorgon på mig och sen är det kört. :-(
Men jag hann iaf fönstershoppa och planera lite på vad jag ska köpa när det blir rea snart. Oh va jag längtar. Staffan har lovat att jag får gå ner på stan ensam och shoppa loss för det tycker han jag är värd. Och jag kan ju inte mer än att hålla med. Han vet hur viktigt det är för mig! Det brukade va det jag levde för förr. Jag jobbade hårt för att kunna shoppa hur mycket jag ville. Jag åt knappt så alla mina pengar gick till kläder, skor, väskor, hattar och smink. Och så festade jag en hel del och hade massa annat för mig. Det va tider det!

Det är inte det att jag tycker att jag har det dåligt nu men jag saknar mitt gamla liv ändå. När jag inte behövde oroa mig för morgondagen, hade jag inte råd till mat så åt jag det som fanns hemma. Men idag går det inte att göra så...barnen behöver så mycket mer än så. Det är inte bara mat som ska handlas, det är blöjor, tvättlappar, miniderm, kortisonsalva, bepapten, kläder, skor, leksaker, nappflaskor, nappar, snuttefiltar osv osv....listan tar aldrig slut....

Hur som helst...min svärmor kom förbi idag. Vi hade det så trevligt, som vanligt. Lagade lite mat, om man kan kalla det för att laga mat, det blev fiskpinnar, kokt potatis och en sallad med riven morötter och keso. Till det hade vi även dressing. Men alla tyckte det va så gott så...jag ibland hinner man inte med så mycket mer än så...det fick duga.
Britten, svärmor alltså, följde med andra gången till Tunapark. Jag hjälpte henne hitta jätten fina kläder som hon ska ha på julafton. Hon vågade köpa det jag föreslog, så det blev en tunika och leggings, från Gina förståss. Och så hittade hon ett par jätte fina sockor som hon matchade och jag va så stolt. Tycker hon är så häftig så.
Och så blev jag glad att hon ville härma mig, he he...legging och tunika är det enda jag har på  just nu...det enda jag får på mig vill säga:-(

Hörs hörs

Söndag

Jag kom precis hem från farmor. Vi hade det jätte bra och Matilda va på toppen humör hela tiden. Riktigt skönt att få koppla av för en gångs skull. Staffan hade haft det mindre bra, Noah hade varit gnällig och skrikig så han hade inte ens hunnit äta mat. He he...då fick han känna på hur det är att vara med barnen om de är sjuka och man måste gå runt och bära på dem hela tiden.
Nu ska han ge sig iväg på cykeln och köpa sig en pizza iaf. Matilda vill inte sova, hon vill hellre titta på Robotar. Och jag är godissugen!

Förresten så fick jag två pak. cigaretter av min faster...det kommer att gå mindre bra att sluta nu...

Söndag!

Ja då är det fjärde advent idag. Om bara några dagar är det jul! Det här året har gått så fort, det är nästan skrämmande. :-(
Va ute på en promenad med Matilda idag. Det va jätte skönt att komma ut, iaf när jag väl kom ut. Jag va så trött innan så jag höll på att somna i fotöljen med min kaffekopp i handen. Då är det illa.
Matildas feber har gått ner, har bara 37,4. Jag tror inte ens att det räknas som feber. Så skönt!
Men Noah däremot, nu är det han som har feber istället. Hoppas det ger sig lika fort som det gjorde för Matilda!!!!

Väntar på att Matilda ska vakna, hon sover ute i vagnen på altan. Ska ta med henne och åka iväg en stund. Min faster från Helsingborg är på besök hos farmor så jag ska förbi och säga hej! Det blir nog mat där också. Mycket mat! Som alltid!
Jag äter som aldrig förr, usch...det är så illa så jag mår dåligt. Hoppas jag kan hålla mitt nya löfte om att börja träna och vara hälsosam nästa år. Jag ska försöka sluta röka också...kanske...om jag kan...:-(

Nä nu vakna tjejen...tittar in senare igen!!!

Kram kram jätte kram:-)

Oj vilken lördag!

Jag trodde verkligen jag skulle ha mera tid till att blogga men det verkar inte som det. Jag ska iaf försöka så ofta jag bara kan för det är så himla skönt att skriva av sig lite.
Vi va som sagt hos min syster igår på middag. Hon hade lagat jätte god pite, en rätt som vi gör mycket och ofta av i Kosova där jag kommer ifrån. Min syster gör det regelbundet men jag är dålig på det. Tycker det tar så långt tid och det är inte så speciellt nyttigt. Men men, ibland så är det ju inte så farligt att äta...eller hur?!
Matilda min stora tjej började gnälla vid matbordet. Hon ville hem! Hon bad och bönade men vi gav oss inte. Till slut började hon gallskrika och det gick inte att få tyst på henne. Jag blev så jätte arg förståss för det va jobbigt att höra henne sån, det va ett tag sen hon lät så. Och Noah kände av det så han började skrika han med. Jätte kul! Gud va svetten rann...det hjälpte ju inte att min syster har det så himla varmt hemma hos sig heller. Jag tar alltid av kläderna på barnen så fort vi kommer innanför dörren för de blir alltid så svettiga när de är där. Och Noah lider pga sitt eksem.
Till slut tog min syster henne och gick ut en stund så hon fick lugna ner sig och det funkade väl, en stund iaf. Sen så började hon igen så det va bara att packa och åka hem för oss.
När vi kom hem så tog jag tempen på henne för jag tyckte hon va varm, men i och med det är så himla varmt hos min syster så tänkte jag att det kunde bero på det. Men det är alltid bättre att vara helt säker. Så jag tog tempen och hon hade 39,4. Då var det kanske inte så konstigt att hon ville hem och att hon skrek som hon gjorde. Och jag fick så dåligt samvete för att jag hade varit så arg på henne, gud va ont det gjorde i hela mig när jag tänkte på hur jag röt åt henne, när hon bara va sjuk. Hon kan ju inte prata, hon kan inte sätta ord på det hon känner...Jag är så ledsen! Förlåt min underbara sessa!!!

Så idag, lördagen den 20:nde december har det varit en jobbig dag. Matilda har varit hängig och velat ligga hos oss hela tiden. Hon har haft jätte hög feber och alvedonen har hjälpt bara korta timmar. Hon har velat allt och ingenting, hon har varit hungrig ena stunden och nästa inte. Hon ville bada men när jag tappade upp så ville hon inte.
Oj oj, vad sånt är jobbigt. Men jag är riktigt stolt över mig själv!!!! Jag har inte blivit arg eller tappat humöret en enda gång. Jag har tänkt på att hon är sjuk hela tiden och att hon egentligen inte brukar vara sån annars. Så här kommer det alltid att vara, det kommer alltid finnas dåliga dagar då man blir helt slut men så kommer det en sån där underbar dag igen och man fylls med så mycket kärlek och hopp så det räcker ett tag till nästa gång. Det är ju det som gör att vi orkar leva överhuvudtaget, hoppet om att det kommer att bli bra igen. Man tror och hoppas, för har man tappat tron då har man tappat sig själv!!!!

Det har varit en jobbig lördag. Men nu ska det vända. För vi har precis ätit från Corner och barnen sover så jag och Staffan ska lägga oss i soffan med massa godis och titta på film. Det måste bli en bra lördag iaf, vi måste se till att det blir det iaf.

Fredag...mmm...

Ja äntligen är det fredag. Vad jag har längtat till just den här fredagen. Det är sista gången min Staffan ska jobba under de närmaste två veckorna. Det ska bli så skönt att bli lite avlastad här hemma. Få sova ut några morgon och ha lite mera tid till att träffa vänner och sånt skoj.
Har precis lämnat Matilda på dagis och Noah sover och jag dricker kaffe.
Noah vaknade tidigt imorse, redan vid halv sex. Men han va så nöjd så han fick ligga kvar i sängen och sen när jag vaknade vid halv åtta märkte jag att han hade somnat om utan att jag märkte något. Skönt, så skönt!

Det blev ingen dusch för mig igår kväll som planerat, jag fastnade här liksom. Tänkte jag skulle duscha när Noah har vaknat, då får han vara med, det brukar han tycka är roligt. Jag sjunger för honom och han försöker hänga med. Ibland är han så hungrig så då får jag skynda mig och det har hänt att jag ställt mig naken och fixat mat till honom. Det är en hungrig pojk jag har!

Ikväll ska vi på middag hos min syster. Det ska bli så gott, hon är så duktig på att laga mat. Det är rena julbordet där varje gång. Hon är så mån om att alla ska ha det bra så man blir riktigt bortskämd. Min älskade syster, som ställer upp för mig i vått och torrt. Hon är det enda barnvakt jag har och hon har aldrig svikit mig än.
Det är bara så synd om henne. Hon och hennes man vill ha barn, så otroligt mycket. Hon blev med barn för några månader sen och var så lycklig. Men tyvärr fick hon missfall och efter det blir hon så ledsen varje gång jag säger någe dumt om mina barn. Hon tycker att jag ska vara lycklig för att jag har fått två friska jätte fina barn. Ja hon älskar verkligen mina barn...när vi träffas skulle man kunna tro att det är hon som är mamma till dem. Hon kan gå runt och bära på båda för att hon har svårt att välja vem hon ska vara med just då, he he...jag har det bra när hon är med!!!
Undra vad för spännande mat hon ska göra ikväll????

Nämen, nu vaknade Noah. Nu måste jag sluta, så jag får gosa med min bäbis!
Kram så länge:-)


En bra dag!

Hej igen!
Den här gången tänkte jag skriva om hur det ser ut om jag har en bra dag. Tur att jag har fler bra dagar än dåliga för annars hade jag nog inte orkat...

En bra dag!
Jag vaknar oftast själv av att jag känner att jag sovit för länge. Klockan brukar vara runt halv 8. Noah har sovit hela natten och Matilda med för den delen. Väcker Noah försiktigt och sätter honom i sin babysitter. Sätter på tv.n som gör honom sällskap. Sedan går jag in till Matilda och sjunger för henne. Då vaknar hon glad och pigg.
Noah blir jätte glad av att se sin stora syster och Matilda ger honom en blöt puss på pannan. Hur gulligt som helst!
Jag fixar en flaska välling till Matilda och sätter mig med henne och gosar med Noah.

Innan han hinner bli hungrig så byter jag på honom, tvättar och smörjer hela kroppen. Under tiden tittar Matilda på Bolibompa och dricker sin välling.

Sen är det dax för Noah att äta lite. Då sätter jag lite vatten på kokning så det finns att ta när det behövs. Han äter och är nöjd en bra stund. Då kan jag ge Matilda den tiden hon behöver.
Har hon bajsat byter jag på henne på en gång annars väntar jag tills hon har gjort det. Då brukar jag passa på att äta lite frukost. Det gör mig så mycket gladare...
Jag bäddar sängarna och plockar lite undan i köket. Förbereder kaffemaskinen så det är att bara klicka när man kommer hem efter lämnat av Matilda på förskolan. Så skönt...

Då och då busar jag lite med Noah så han inte känner sig ensammen men är han mätt så är han glad också. Min lilla knubbis, han är såååå söt!

När det är dax för att gå till förskolan så gör det absolut ingenting att Matilda vill hellre gå än åka vagn, för vi har god tid på oss. Jag stressar inte och jag känner mig glad...
Noah sover gott i sin vagn och Matilda trallar på sitt sätt...då och då ber jag henne gå lite fortare men är absolut inte arg.

Väl framme på förskolan springer hon bara in och vinkar inte ens till mig. Hon älskar verkligen att vara där, hon trivs så bra med sina vänner och hon älskar verkligen sina lärarinor. Det är så kul så...

Noah sover så gott så så jag lämnar honom i vagnen på altan så han får sova friskt. Kokar mig kaffe och sätter på tv.n. Oh, det här skulle jag kunna göra jämt. Bara slappa och njuta av det är så lugnt och tyst...Fast hade man det så här jämt så hade man nog inte uppskatat det lika mycket, eller hur?!

På en bra dag sover Noah upp mot tre timmar så här på förmiddagen. Och jag passar på att sminka mig, surfa lite på internet eller bara tittar på tv.
Förra inlägget om en dålig dag skrev jag på en bra dag om ni förstår vad jag menar. Då sov Noah så länge att jag hade tid med det...

När Noah har vaknat brukar jag lägga honom på mage så han får träna nacke lite och när han blir trött lägger jag honom i hans babygym. Det älskar han, att titta på fjärilarna som hänger och då och då slå på mobilen så den gör ljud ifrån sig. Han får också prova på hoppgungan en stund och sen är det dags att äta sig lite. Han äter ofta och mycket, det har han gjort sen han föddes. Just nu har jag börjat ge honom lite smakisar och det går jätte bra. Han mumsar på så jag får hejda mig för jag vet ju egentligen inte hur mycket man kan ge dem små.

Våra bästa år börjar kl 12:50. Det brukar jag inte missa. Vid det här laget är Noah så trött så jag lägger honom i vagnen så han är klar och redo när vi ska hämta Matilda. Jag passar på och äter lite lunch, som för det mesta blir mackor...
Ingenting spännande händer i Våra bästa år men jag tycker om att titta iaf. Sen så går det inge annat bättre heller just då. Men jag har sett på Våra båsta år i så många år att det är synd att sluta nu...he he...

Hämtar Matilda halv två och hon är glad. Vi går ner till lekparken och gungar lite. Det tycker hon om. Sen vill hon gå en runda runt vårat hus här och peka på massa bilar och folk. Det är skoj tycker hon!

Skönt att komma hem efter varit ute en stund. Man är lite frusen och kaffesugen och klockan är helt plötsligt tre på eftermiddagen. Nu är det inte så jätte många timmar kvar till Staffan kommer hem.
Matilda vill ha vatten och äpple och kex. Noah får ersättning och sen så sitter vi och njuter av en bra dag. Matilda fastklistrad vid tv:n, Noah liggandes på en filt och jag med min kaffekopp i handen. Det är dem här stunden som får mig att vilja leva, som får mig att le, som får mig att vilja och som får mig att orka. Det är nästan så att jag önskar mig ett barn till...men gud nej...absolut inte nu. Men tanken är god!
Jag älskar mina barn och jag älskar min man. Jag älskar att de finns där för mig. Jag älskar tanken på att jag är mamma, även om jag oftast känner mig som en dålig en.

När Noah somnat passar jag på att laga lite mat. Det brukar bli vanlig husmankost.
Staffan kommer hem och vi blir jätte glada över att se honom. Han busar med barnen och jag lagar maten. Vi äter och är nöjda. Jag städar undan i köket och sitter en stund med barnen.

De somnar runt sju tiden så kvällarna är sköna nu för tiden. Men man är oftast så trött så man orkar inge mer än titta på tv eller kanske surfa lite...på vardagarna iaf...
Men på helgerna träffar vi gärna vänner eller tittar på film ihop. Med massa godis och massa fanta, förståss.




En dålig dag!

Hej allihopa!
Jag har precis blivit medlem på blogg och jag tänkte jag skulle testa att skriva lite...och då tänkte jag att ni kanske är intresserade av hur en dålig dag ser ut för mig. Jag ska vara så ärlig jag bara kan, det är trots allt därför jag skaffat mig en blogg, så jag kan berätta allt som händer mig...både bra och dåligt!...
Jag tycker de flesta vill att deras liv ska se så perfekt ut som möjligt att de aldrig skulle erkänna hur dåligt de egentligen har det. Speciellt mammor! Det ställs så höga krav på mammor idag, tro mig jag vet. Jag ställer själv för många krav på mig och när jag inte fixar det så går jag under. Bokstavligt! Det händer att jag inte ens vill gå utanför dörren om jag har en dålig dag, vill inte att folk ska se mig för det kan hända att de tycker jag är en dålig mamma. Jag bryr mig för mycket av vad folk tycker och tänker samtidigt som jag är en öppen person som inte kan låta bli att berätta om hur jag har det...vill nog att folk ska tycka synd om mig. Så där är jag lite självisk!:-(
Hur som helst...jag tror nog det hjälper mig att våga prata om det dåliga också. Kanske finns det fler därute som har det som mig...men jag hoppas det inte. Skulle inte vilja att någon (inte ens min värsta fiende) har det som mig...det kan inte vara kul!

En dålig dag!
Jag vaknar av att min minsta, Noah gallskriker kl 7. Han skulle ha fått mat för 10 min sedan. Men jag är så trött denna morgon så jag kommer inte upp försn jag måste. Det vill säga när han gallskriker så jag blir rädd.
Nu hade det varit jätte enkelt om jag hade ammat, för då hade jag bara kunnat ta upp honom och lägga honom i min säng och gett honom mitt bröst. Men istället måste jag ut till köket och fixa fram en flaska. Och försöka pricka ersättningen i den. Inte alltid så lätt när man precis har vaknat.
Matilda, min stora tjej, vaknar samtidigt. Hon ligger tyvärr fortfarande i själsäng så jag måste gå in till henne och hjälpa henne över. Då ska hon titta på "pompa" och ha välling, och Noah bara fortsätter skrika. 
Försöker förklara för Matilda att jag måste ge Naoh mat först men det duger inte, hon är själv jätte hungrig. Så Noah får fortsätta skrika lite till. Jag fixar fram välling!
När jag väl tar upp Noah är han helt slut. Äntligen! Jag sätter mig ner och ger honom flaskan!
"MER", säger Matilda som precis druckit upp en flaska välling. Och som precis alla andra gånger så säger hon så men menar det inte. För när jag fixar fram en flaska till så vill hon inte ha. Det har bara blivit en grej tror jag...
Försöker förklara återigen att jag måste ge Noah mat först men det duger inte...
Jag går bara ut till köket och låtsas fixa fram välling, så Matilda blir nöjd. Man orkar inte med skrik, så för det mesta är jag feg och gör som hon vill.
Under tiden bajsar Naoh, han tar i som bara den! 
Och en kort stund efter bajsar även Matilda! Jipppiiiie!
"BAJS", säger Matilda. "Byta"!
Då är det bara att sätta igång. 

Naoh är sällan nöjd om han inte fått äta upp hela flaskan så han sitter i sin babysitter och gnäller en massa, medans jag byter och tvättar och borstar tänderna på Matilda. Klockan tickar! 
Byter även på Noah! Och så ska han smörjas, ÖVERALLT. Han lider av eksem så varje morgon och kväll måste jag smörja honom för annars lider han fruktansvärt. 
Efter det så får han fortsätta äta!

Matilda går runt och stökar till...jag är såååå pedant så jag går bara runt och plockar efter henne. Och så måste jag bädda! Helst på en gång men i och med att jag känner till kvalsterna så får det vänta en stund...
Vatten ska kokas till Noah. Flaskor ska diskas. Jag vill ha allt klart innan jag ska till förskolan med Matilda.
Varför? Jag skulle lika gärna kunna göra det efteråt...
Men det skulle jag aldrig klara av...jag skulle tänka på det...på allt som måste göras...kan inte slappna av!
Det har hänt att jag lämnat Matilda på dagis och kommit hem utan att ha någe minne av det. Då blir jag rädd och ringer till förskolan för att kolla hur det är med henne. De känner mig vid det här laget så de hjälper mig gärna.

Och i och med att det är en dålig dag så vill inte Matilda åka vagn utan hon vill hellre gå till förskolan. Men hon går såååååååååå sakta så jag tappar tålamodet. Dumt säkert, men efter allt svett och slit så vill jag bara lämna av henne så jag kan gå hem och koka mig en kopp kaffe. Jag måste ha kaffe, annars klarar jag inte dagen.
Det är också efter jag lämnat ev henne som jag får lite egentid, tvättar mig lite, sminkar mig ev. och äter frukost. Om Noah sover vill säga. Men är han vaken, glöm det!
Då ska han aktiveras med hoppgungan, babygymmet, kånkas runt i famnen och äta en massa. Jag är ju en sån person också att jag prioriterar mina barns behov först, även om man inte behöver det alla gånger. Är man kissnödig så är man, men jag håller mig. Typ...
Efter någon timme sover Noah en stund. En pytte lite stund. Så jag hinner oftast bara sätta mig på toa så vaknar han...
Och så börjar allt om...

Vid lunch ringer bvc sköterskan. Hon vill veta varför vi inte dök upp på bokad tid.
Jag kan inge mer än att berätta sanningen, att jag glömt bort det helt enkelt. TYPISKT!
Det är inte första gången. Fast jag skriver lite lappar överallt så glömmer jag det. Speciellt om jag har stressiga dagar, dagar som inte riktigt fungerar för mig.

Snart måste jag hämta min stora tjej och vad har jag hunnit med? Ingenting! Är så frustrerad så...

Och på en dålig dag som denna så händer det absolut värsta som kan hända. När jag ska hämta Matilda på förskolan så sover hon. Hon tycker inte om att bli väckt så jag får sätta mig ner en stund och vänta på att hon ska vakna. Men hennes vännina som ligger bredvid henne vaknar och väcker henne också. Hade jag nu inte varit där hade det inte varit så farligt, hon gnäller aldrig för sina lärare. Men nu är hennes mamma där så då måste hon bara...och så kommer trotsen och jag får gå hem med en skrikig unge. PERFEKT!
Hinner knappt innanför dörren när Noah vaknar som ligger i vagnen. Oj oj...nu ska man ha sån där tålamod som jag aldrig har haft...vet inte...känner inte till det...kommer nog aldrig göra det heller...

Klockan är bara två. Många timmar kvar till min sambo kommer hem. Vad ska man hitta på? Det brukar bli tv för det mesta. Jag får så dåligt samvete men vad göra annars? Matilda vill inte ut, hon känner inte för något...oftast vill hon bara titta på tv. På Robotar, henne favvoritfilm. Och inte ska man väl neka henne det?!

Noah är hungrig. Matilda vill upp och titta på tv. Jag behöver kissa. Telefonen ringer.
Jag svarar och samtidigt fixar en flaska till Noah, skalar ett äpple till Matilda och kissar. Sen går vi upp och sätter oss en stund.
Men på en dålig dag så duger det inte så länge. Snart vill Matilda ner och ska ha och inte ha någonting...Man frågar henne vad hon vill, men hon vet inte själv, är bara tjurig, har en dålig dag hon med...

När sambon väl är hemma måste jag sätta igång med maten. Han kan inte laga mat så det blir alltid jag som får stressa fram en måltid. För det mesta så duger all mat för Matilda men på en dålig dag vill hon inte  ha. Och man som förälder så försöker man lirka med henne. Men hon blir bara arg och middagen blir förstörd.

Efteråt ska båda badas. Staffan tar hand om Matilda och jag tar hand om Noah. Som tur så älskar han att bada, men han får inte göra det så ofta för sitt eksem.
Han blir arg när jag tar upp honom från badet och jag får smörja honom ännu en gång.  Tar på honom pyjamasen och fixar en flaska ersättnig. Kl är då halv 7 på kvällen.
Nu ska han sova.

Matilda badar fortfarande. När det blir dax för schamponering blir hon arg. Vill inte, vill inte. Men man måste. Och det vet hon. Sen så smörjes hon också och Staffan lägger henne.
På en bra dag så hade jag fått i ordning köket innan barnens läggdax men på en dålig dag så har jag inte hunnit det, så jag måste ställa mig och plocka undan det och diska och ha mig...
Staffan går ut med soporna och hoppar i duschen.
Jag blir jätte godissugen!
Måste ha måste ha!
Letar i skåpen men hittar oftast inget!
Blir sur!
Blir så jätte trött och så går jag och lägger mig.
Ibland med kläderna på, för jag är så slut!

Men som sagt...det här en dålig dag...
Jag har även bra dagar...


Äntligen!

Nu har jag skaffat mig en blogg, äntligen...så länge som jag har velat det men aldrig hunnit....Men efter gått in här på sidan och kikat på min söta vän Mia så många gånger så känner jag att jag också skulle behöva skriva av mig lite...
Kanske ska börja med att presentera mig kort...

Mitt namn är Leonora och jag är 25 år gammal. Jag har två helt underbara barn, Matilda som nyss fyllt 2 år och Noah som just nu är 4 månader. Barnen fick jag tillsammans med min bästa vän och själsfrände Staffan. Han är det bästa som hänt mig, efter mina barn förståss. Vi har varit tillsammans i 10 år. Tyvärr är vi inte gifta, inte ännu iaf...men snart...hoppas jag!

Just nu är jag mammaledig med min minsta och allt kretsar runt det. Jag hinner knappt med mig själv längre och om det nu skulle finnas tid till det så sover jag hellre. Jag är kostant trött och sliten, oavsett om barnen sover hela natten. Det är väl vintern, jag vill tro det iaf...

Livet som två barnsmamma är underbart men också jätte jobbigt. Det ställer höga krav på en, man ska finnas där oavsett hur man mår och känner sig och man ska visa barnen tillrätta, visa vad som är rätt och fel, vara ett gott exempel och samtidigt vara så där flitig och proffesionell som man bara kan...
Det är inte alltid så lätt må ni tro...


Jag hoppas verkligen det ska hjälpa mig att blogga lite....kanske ser jag vad jag gör fel...även rätt för den delen...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0