*lyx*

staffan & matilda e hos svärmor. jag & noah myser & har det skoj. jag e dålig fortfarande men shit va lyx det e att bara behöva ta hand om ett barn. jag vet att man inte ska använda ordet lyx för ofta men idag gör jag det. det e LYX att bara vara med Noah. fast jag e dålig så har jag tagit mig ork & dammsugit. för det e så lugnt & tyst här hemma, noah e såååå lugn!!!! & jag har det såååå lyxigt...
det e tufft att ta hand om två små barn....mycket tuffare än att ta hand om ett barn. nu får ni tycka va fan ni vill men det e verkligen stor skillnad. ni som har ett barn kan fortfarande fortsätta leva era liv si så där men med två barn e det nästan omöjligt. det skulle vara om man har snälla föräldrar som ställer upp & avlastar en då & då...men staffan & jag har det inte så där lyxigt. vi har hand om barnen hela tiden....så hela tiden att vi e utmattade båda två!
staffan som alltid varit så lugn e inte det längre...för han orkar inte han heller, det e tufft! barnen kräver hela tiden, matilda e trottsig & noah e så liten. vi jobbar & när vi väl e hemma så e det inte vila som gäller, det e bara att ta tag i verkligheten. barnen behöver mat, stimulans, omhändertagning, pussar & kramar & där emellan ska jag & staffan hinna umgås med varann...vilket vi sällan hinner längre:-( det ska städas & diskas & tvättas & badas & plockas...det e så man blir tokig! jag har ständig huvudvärk men jag lyssnar inte på det längre. kan inte & har inte tid med det...då blir det bara kaos av alltihopa....jag måste vara stark & jag får inte ge upp. tillsammans fixar vi nog det!!! tillsammans e vi starka!!! eller????

nu ska jag fortsätta mysa med min prins...det e sällan det e sån här lyx!!! "me like"


*väntar*

jag har skickat iväg staffan på storhandling. det e bra det! men lite ångra jag det nu när jag har suttit i snart 2 timmar & väntat på min godis påse. han e den segaste människan jag nånsin kännt!!!!

annars så e jag fortfarande sjuk. nu hör jag absolut ingenting med vänster öra, huvudet håller på att sprängas & jag e så utmattad. så uttråkad med för den delen! vill komma igång med mitt liv igen, jag orkar inte vara sjuk mera!
jag som annars älskar att krypa ner i sängen fasar för denna kväll. det e då det e som värst med öronen. usch & fy men snart e det en ny vecka då tar vi nya tag!!! 

men just nu mår jag inte bra! "synd om mig"


noah & matilda <3


*sjuk*

jag har då inget roligt att blogga om. jag e sjuk sjuk sjuk. ont i halsen & jätte trött. försöker vila så mycket jag kan men som ni redan vet om så har man ju två små barn att ta hand om också...
jag jobbar helgen också...tills dess måste jag bli frisk!!!! måste måste! man har inte råd att vara hemma:-(
sen så trivs jag så jäkla bra på jobbet, saknar att vara där!!!

te, halstabletter & vila is the shit!!!


inte så farligt....

igår hade vi jonna & eric på middag & lite vin. mmmm det va riktigt nice. alltid så kul & man skrattar tills man nästan kissar på sig he he...synd att vi inte träffas så ofta men det kan vi nog ändra på. vi får ligga i & tjata eller något...
fick i mig lite vin som sagt men som tur e  så känner jag mig inte bakis idag. jag e bara trött men det e jag alltid nu för tiden så det e inget nytt. men just idag e det värt då jag hade så himla kul igår!!!!!
idag ska vi på kalas & sen så har vi grannarna på middag. kul kul! vad ska ni hitta på???


*de bästa jag har!!!*




det finns inget bättre...

...än känslan att allt kommer att bli bra!!! jag ska ge det lite tid men till slut så ska allt bli jätte bra!!! jag ser hopp!!! jag e på väg!!! jag kan!!! jag vill!!!


16*09*2009

jag kunde inte låta bli! jag kunde inte låta bli godiset! i två dagar stod jag emot men sen va det kört! suget va så enormt...jag kunde inte låta bli...jag behövde energi, snabb energi!!!
fy fan jag har ingen självdiciplin längre...jag önskar jag hade det, men det verkar inte funka för mig. jag e så trött så trött så trött på mig själv just nu...jag vill så mycket men jag har inte orken, inte tiden. jag vill bara sova!!!



det e tur jag har något att leva för! jag älskar verkligen min familj! <3

*patrik swayze*

de som känner mig bra vet att dirty dancing e min favvo film. jag kan se den om & om igen! jag har aldrig tröttnat & kommer aldrig att göra det heller. det har varit min favorit film sen jag va 10 år gammal.

jag e så ledsen, jag sitter & tittar på massa bilder på patrik swayze & det känns så sorligt att han nu e död! 

R.I.P <3






15*09*2009

självkänsla!!! ja va e det egentligen??? e det något som man får den dagen man födds eller e det något man bygger upp under tiden man lever???
man pratar oftast om bara låg självkänsla & förmodligen gör man det för att det inte finns något som kallas för hög självkänsla. man kan helt enkelt aldrig må fööööör bra. lyckliga vill vi alla vara, ha lagom krav på oss själva & ha lagom att göra. så där lagom så att man mår bra. man mår bra att vara den man e & man vill se sig själv med andras ögon. se va de ser & gilla det! men det e inte så enkelt...eller hur????!!!!

varför e vi så rädda för att misslyckas? speciellt vi mammor??? vi jobbar dygnet runt men ändå känner vi inte att vi räcker till! vi vill hela tiden uppnå fler & fler mål & om det nu inte skulle gå så vet vi inte vad vi ska ta oss till. & skulle vi uppnå de mål vi satt upp då e vi iaf inte nöjda. nej då hittar vi på nya mål...& så fortsätter det hela tiden så & det blir en ond cirkel av det hela...
vi har alldeles för höga krav på oss själv!

det är en stor skillnad mellan självkänsla & självförtroende!
ett tips till er alla! läs mia törnbloms böcker! speciellt SJÄLVKÄNSLA NU!

Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når - vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta vad vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik - och i slutändan förlorar vi vår livslust.
Här förklaras den väsentliga skillnaden mellan självförtroende och självkänsla och boken presenterar ett fungerande träningsprogram för självkänslan. Enkelt och humoristiskt visas vad låg självkänsla åstadkommer och hur vi med gott humör och inte alltför mycket grubblerier kan bli medvetna om den egna personlighetens värde.
Självkänsla nu! är som en klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt!


14*09*2009

det e konstigt hur man fungerar nu för tiden. jag menar hur jag fungerar nu för tiden. ena stunden har jag stenkoll på allt för att nästa glömma bort allt jag borde & måste göra. oftast när jag sitter & röker kommer jag på saker jag borde göra & då tänker jag att jag ska ta tag i det när jag sen går in. men inte försn många timmar senare kommer jag på att jag skulle ha gjort det jag borde ha gjort för många timmar sen & inte när jag e på väg & dyker ner i sängen...usch & fy på mig.
det e väl kanske för att jag inte riktigt kommit in i rutinerna ännu, det här med att jobba, jobba, jobba & jobba...& så jobba lite till...
hela tiden har man saker att göra, & skulle jag inte ha något att göra då fan så hittar jag på något iaf...allt för att inte råka sätta mig ner i soffan allt för länge för sedan så fastnar jag bara. orkar sen ingenting, jag blir precis som förlamad. usch & fy för det med...
hur som helst så har jag då nu fastnat framför datorn & jag borde ta tag i disken men det tänker jag skita i. ikväll ska jag bara ta hand om mig själv!!!! ska ta en lång dusch & sen så ska jag börja på en ny bok!!! det e det enda jag känner att jag behöver idag.
imorgon e det en ny dag & då kanske jag får tänka annorlunda...men inte ikväll!!!!


10*09*2009

vin e gott!!! speciellt så här när man inte planerat att dricka. petra med sin underbara familj va här & som vanligt lagade hon middag & det va såååå gott. hon prövade någe nytt & gjorde en pasta sås (kantareller, bacon, lök & grädde).  det, pasta & sallad blev en riktig höjdare! mumsilimums!!!
nu sitter jag vid datorn & har precis börjat på mitt andra glas vin & jag njuter av tystnaden. för en gångs skull somnade barnen utan någe problem & tidigt. "me älskar"! innan det busade vi en massa & badade & jag tror de vart ordentligt trötta av det.

imorgon e jag ledig! ikväll ska jag & staffan mysa för jag jobbar sedan helgen!

nu ska jag poppa popcorn!!! sen e det soffan som gäller....heeeeeela kvällen!!!!!


09*09*2009

har absolut inget att blogga om...dagarna rullar på som vanligt, barnen busar för fullt & vi föräldrarna e trött, tröttare, tröttast! men det hör till småföräldrarslivet & till hösten förstås!

såg ni idol ikväll förresten???? sååå bra! "älskar"...

noah har börjat på förskolan!!! det e bara inskolning denna vecka & nästa men ändå...min lill prins! tycker lite synd att han ska behöva börja så här tidigt men vi har inget val. det e antingen nu & här i hällby eller i januari & nånstans in i stan...& vi vill gärna ha båda barnen på samma förskola. sen e det också för att föräldrardagarna inte räcker till för ett år till...synd men så e det...men jag tror inte det blir några problem för noah. nä men däremot kanske för pedagogerna he he...noah e vild & har världens temprament...han e överallt & ingenstans...högt & lågt...oh my va de ska få det jobbigt!!! stackarna!!





08*09*2009

sitter här vid datorn & läser bloggar. underbart skönt! barnen e ute med sin pappa & kusin veronika. matilda va bara tvungen att ha glass så de skulle väl upp till konsum också.
vi har lite mycket just nu. vi har köpt garderob till sovrummet & flyttat kläderna från rummet på övervåningen & ner till nedrevåningen. rummet där uppe ska då bli matildas rum så vi ska måla lite, möblera om, hänga upp nya gardiner & små dona som vanligt. det e rörigt med grejer överallt & jag får inge ro försn allt e klart. & det ska vi försöka bli idag så jag får njuta av en kväll här snart. jag jobbar även helgen så jag måste få vila upp mig innan dess. usch & fy för detta stressiga liv men det e väl en vardag för dem flesta. man får gilla läget som det heter...


idag va jag på en obehaglig besök hos min barnmorska i stan, he he. skönt att det nu e gjort men jäkla va ont det gjorde, fast de tyckte jag va så duktig. jag förstår inte riktigt va jag va duktig på men nu e det över som sagt & jag kan andas ut..."pust"...


det här med att man börjar bli gammal...

håller man på att bli gammal om man jämt glömmer saker, om man måste sätta sig & vila emellanåt för att man har ont i benen, om man får ont i ryggen för att man skurar spisen & om man tappar ord när man pratar med någon????

i så fall e jag gammal!!!!!!!!!!!!!


sommaren e kort!

sen jag började jobba har jag kännt att sommaren varit över. men nu e det nog verkligen så. hösten e här!  men det e ok, det e bara att klä på sig lite mer & tända några värmeljus...hur mysigt som helst juh.
det enda jag inte gillar e nog mörkret, det blir så tidigt mörkt nu & nu när jag jobbar till nio på kvällarna så e det inte så kul. nej, jag e mörkrädd. jag vill helst att det alltid ska vara ljust. jag tål inte mörkret!
i tisdags jobbade jag kväll & cyklade då fram & tillbaka till jobbet. det e en bra bit härifrån & till slagsta. ditåt tog det nog 40 min innan jag kom fram, det va också första gången så jag visste inte riktigt vägen. men hemåt, då gick det fort. det va rena turbon i mina ben, på 25 minuter va jag hemma.
det va rätt otäckt att cykla i mörkret mellan skog, broar & tunnlar...aldrig gör jag om det, iaf inte när jag ska jobba kväll!!!
men skönt va det att vara hemma sen, jag känner fortfarande av det i min kropp!!! 4 dagar senare har jag fortfarande ont i bena & utmattningen känns total. oh my god, jag börjar bli gammal!




RSS 2.0