trötter!

shit va jag e trött nu för tiden! speciellt idag! det kan ju bero på att noah väckte mig fem imorse & jag fick underhålla honom under 45 min för att sedan göra i ordning mig inför jobbet, cykla in till stan (från hällby- strigeln), jobba mellan sju & halv fyra, cykla hem igen, laga mat, städa undan kök & leksaker, hänga tvätt & osv osv...men va vet jag?????

men så trött som jag har varit idag har jag nog ändå inte varit på väldigt länge! skulle lägga matilda här vid sju men det slutade med att jag somnade & matilda gick upp igen för att riktigt ställa till med oordning i hallen...gissa hur glad jag blev när jag väl kunde resa mig upp 2 timmar senare?! det va kläder överallt & hon hade klättrat upp på en stol så hon nådde alla mössor & hattar & alla hennes leksak köksredskaper låg utspridda ÖVERALLT! min lilla bus unge! hon hade kul iaf!

usch & fy för denna dag...jag hoppas på en bättre imorgon! jag behöver förhoppningsvis inte gå upp lika tidigt då...mellan ett & fyra har jag möte med laget på mitt nya jobb...& så ska jag förbi friskis & träna lite axlar. det skulle behövas!

 

godismonster nr 1!!!

det e jag det! helt klart! jag har ätit godis varje dag nu denna vecka & jag har fortfarande inte tröttnat. jag e väl beroende nu, speciellt på kvällarna kommer suget som jag helt enkelt inte kan motstå. usch & fy...men va ska jag göra? jag älskar verkligen godis!!!
hur som helst, det har varit en bra helg.
i fredags va jag hos min kusin, det va meningen att vi skulle äta på grappa tillsammans med en kompis till men sen fick vi reda på att alla hennes arbetskollegor skulle också med så då hade vi ingen lust. jag köpte istället mat (donkan) & vi satt där vi två & verkligen njöt av en god hamburgare. de har italiensk tema på donkan just nu så jag beställte 2 verona grande (tror jag det hette) & det van f*n den bästa burgare jag nånsin ätit! rekomenderar den så klart!!!
kvällen bjöd som vanligt på massa skratt, jag har så fina, roliga vänner! fick även träffa några nya som jag fort började tycka om. härliga människor det finns!
innan krogen va vi förbi java en kortis. de hafe jugo fest & då va vi så klart sugna på att gå dit. träffade några gamla vänner som jag inte sett på åratal. det va kul!
men längtade otroligt mycket efter att få dansa & när vi väl va på nybron va jag såååå trött & lite "annat" så jag dansade i slow motion & jag kunde verkligen se hur fuller jag såg ut att vara. usch...det va jag ju egentligen inte. jag va mer trött, he he, kan tänka mig att ni inte tror på mig...men ärligt, jag va ju inte ens bakis dagen efter, så så mycket kan jag inte ha druckit...

lördagen spenderade jag med min familj! inte bara med min familj, utan med min underbara familj! "älskar"
på kvällen va staffan på fest, grannarna hade slagit ihop sina 30-års fest & så hade de western tema, he he. tyvärr hade vi ingen barnvakt så jag kunde inte hänga med men jag satt själv här hemma med en skål godis & en film som jag hade hyrt som staffan inte velat sett så jag hade det bra. barnen somnade tidigt & jag fick verkligen lite egentid, det uppskattas.

idag, söndag har vi nog mest tagit det lungt. jag va förbi stan en snabbis & inhandlade regnkläder & regnstövlar till barnen & efter det åkte vi hela familjen till parken zoo. usch, jag har tröttnat lite på det. det va typ inge folk där & vi såg knappt några djur men men, matilda uppskattar det verkligen så det kan man göra för sin sessa. hon älskar verkligen parken zoo!!!
middagen fick vi hemma hos oss fast det va inte jag som lagade den. petra hade lagat jätte god kycklinggryta & ris & tog med det hit till oss. underbart! snacka om att vi har pli på våra vänner, he he...
nej men hon e verkligen one of the kind!!! "älskar"!

nu ska vi titta på film tillsammans med matilda, hur det nu ska gå...men ha en bra kväll alla goa! puss puss puss

tisdag kväll!

då va det dax att säga go natt! denna dag har varit toppen, helt underbart! vi har varit ute med barnen & gått en promenad, jag har lagat god mat som vi avnjutit med god aptit & så har jag fått umgås med mina favvo tjejer, kusin veronika & grannen petra! "älskar"

här på kvällen va jag & petra ute på en kvällspromenad! vi skulle testa att gå i skogen, hon hade några dagar tidigare gått men en annan tjej på hällbys skogsområde & jag trodde hon visste vägen. men icke så vi gick typ vilse! det hade inte varit så farligt om det inte började på att bli mörkt. men som tur va träffade vi på en kvinna som gick med sin hund & dotter satt ridande på en häst & de kunde förklara vägen för oss.
innan vi såg att de va dem blev lite skraja för innan dess hade vi hoppat över en död orm...& så varnade de om att en älg va ute på jakt he he...
men skönt va det iaf, vi gick fort & vi joggade lite till & med, typ efter vi hade sett ormen he he...

imorgon ska jag upp halv sex. sen ska jag cykla till mitt nya jobb! önska mig lycka till!
puss puss puss & go natt!


me and petra is the shit!

25*08*2009

idag e jag ledig också. så skönt! matilda fick gå till förskolan iaf då hon bara får vara 15 timmar där dem här veckorna staffan går hemma med noah. hon behöver det! även fast hon vart ledsen när jag skulle lämna henne, men det hade gått över fort fick jag sedan höra.
noah mår lite bättre idag. ingen feber men han verkar helt slut. sover redan fast han sov till åtta. man ser att han e lite blek & inte e han på någe bra humör men huvudsaken han inte har feber så ska det nog bli bra snart...stackarn, han ska alltid åka på massa skit. kan tänka mig att han kommer att få svininfluensan också, men usch usch det vill jag verkligen inte. jäkla vaccinet som inte kommer försn i slutet av september!!!

idag ringde lia (assistenten från jobbet) & berättade för mig att det blivit någe strul med min lön så jag kommer att få lite mindre utbetalt. det e kul, NOT! men hon lovade att det inte ska dröja allt för länge innan jag får mina pengar & det hoppas jag verkligen hon kan hålla för vi har annars inte råd med något annat än räkningar denna månad...
& vi som tänkt åka till ikea på lördag! vi måste ha garderob, förvaringsmöbler till barnen & massa annat men det verkar som att vi kanske inte har råd "ledsen"...

imorgon ska jag cykla till mitt nya jobb!!! nu gäller det hör ni! jag ska nog fixa det!!!!

till Mia!!!!


tack för ikväll!!!!

noah har fortfarande feber!

noah har fortfarande feber, inne på sin fjärde dag nu. stackarn mår inge bra, orkar inte ens vara så där busig som han annars e. ganska skönt på sätt & vis, he he men tråkigt att han ska behöva lida. 
jag e ledig idag iaf, jag har jobbat hela helgen & idag ska jag bara ta det lugnt. behöver samla mina krafter innan jag ska till nya jobbet på onsdag. det blir i för sig bara intro då, jag kör inte riktigt igång försn tisdag nästa vecka. men ändå, vila bör jag!!!!

vilket fint väder vi har idag då! lovely! jag ska duscha & sen ska jag nog bara vara. det blir i så fall lite träning, vilken tid vet jag inte än för jag e inte riktigt vaken ännu men bara det blir av så....!!!!
men absolut första prio blir det att ta hand om noah idag!!!!!


min prins noah!

igår fick noah vaccin på barnavårdscentralen. det gick som det gick, han skrek en hel del stackarn men det gick över fort. men idag har han haft hög feber hela dagen & nu här på kvällen så kräktes han även. usch, min fina noah! det e inte kul att se honom ledsen men även denna gång gick det över fort. en stund efter vart han hur pigg som helst & skulle vara uppe & leka...att han orkar!


idag cyklade jag till jobbet, jag hade motvind hela jäkla vägen men det kändes helt underbart när jag väl va framme...samma på tillbaka vägen!!! ska försöka cykla så ofta jag kan nu, träna upp lite på flåset! det behövs!
men imorgon tar jag nog bilen, har lite ärenden på vägen som jag ska hinna med...

middagen spenderade vi hos petra med familj. hemma gjorda hamburgare! "älskar". men tyvärr kunde vi inte stanna så länge då båda barnen blev väldigt trötta! väl hemma sedan vart det inga problem med att lägga dem, de va verkligen helt slut båda två. staffan kör med dem nu när han e pappa ledig, he he...

nä nu ska jag nog ta & hoppa i säng, ska upp tidigt imorgon!  önskar er alla en trevlig helg!!!

torsdag förmiddag!

jag har fortfarande pyjamas på mig, "skäms på mig". väntar på att få duscha sen så kan jag byta om he he. noah ska vara på bvc klockan ett idag. han ska få vaccin stackarn! hoppas att det ska gå bra!!!
efter det blir det nog parken zoo, matilda e på förskolan till halv ett & jag tror det blir ganska lagom att få komma iväg en stund. jag e ledig idag så jag får passa på att vara med familjen, sedan jobbar jag hela helgen!

hoppas ni får en kanon dag allihopa!


min vackraste matilda! <3


19*08*2009

idag har jag jobbat dag. började sju imorse så lite jobbigt va det att gå upp. jobbade ju kväll igår & efter det va jag förbi coop & handlade. väl hem tog det sin lilla stund innan jag kunde varva ner. under natten strulade båda barnen så imorse va jag som sagt trött. men dagen har rullat på bra iaf.
jag har haft en jätte skön dag på jobbet & haft så kul med mina arbetskollegor med mycket skoj & skratt. "älskar"!

längtade hem som bara den efter en lång dag utan barnen. har fortfarande inte vant mig att vara ifrån dem så mycket men samtidigt e det ganska så bra ändå, att sakna dem lite, så när man väl träffar dem så får man inte nog av kramar & kel. när jag kom hem så va inte matilda hemma, hon va ute med grannarna & jag sprang ut & letade efter henne. jag hade inte sett henne sen igår morse så nog hade jag saknat henne allt, min underbara lilla sessa!


annars har jag inte gjort så mycket. mest tagit det lugnt med familjen. jag hann i för sig förbi vårdcentralen en snabbis med matilda. missstänkte urinvägsinfektion för hon klagade mycket på att det sved när hon kissa & så e hon lite röd svullen, men de kunde inte se något på urinprovet så de ska skicka för odling. svar får vi på fredag! men läkaren trodde att hon kan vara förstoppad. då e det kanske inte så konstigt att hon inte vill äta.
hur som helst så va det trevligt att åka iväg med henne en stund även om det va för en tråkig sak. först så vägrade hon följa med men sen gick hon med på det om kusin kiki skulle följa med. så då fick jag ringa kusin & ordna så hon kunde vara där innan vi kom dit.
de läste böcker & pratade en massa. matilda älskar verkligen sin kiki...& jag vet att kiki verkligen älskar matilda. mina älskade tjejer, de bästa jag har!


nu blir det sopranos med staffan en stund innan dax för sängen. imorgon e jag ledig!!! "happy"

tisdag!!!

imorse fick jag väcka matilda så hon inte skulle vara sen på förskolan. men hon ville verkligen inte vakna & skulle absolut inte äta frukost. min lilla tjej va så ledsen & ville inte till förskolan.
men jag fick iväg henne till slut & väl framme vägrade hon nästan släppa mig. men jag kom iväg fort därifrån & istället ringde jag en stund efteråt precis som man ska & då va hon glad. så det går fort över, vad det än e som hon e ledsen över.
hon har ju börjat på en ny avdelning & det kanske inte riktigt fungerar än. imorse gick hon den vägen hon brukade gå förut men då fick jag förklara att hon har ju börjat på den större avdelningen...men då tittade hon mig så där ledsen, med sina valpögon så mitt hjärta höll på att spricka. det e så hemskt när man ser sina barn så där ledsna men på förskolan måste hon va & hon måste lära sig att trivas där. tråkigt men så e det!

idag jobbar jag kväll men innan det ska jag förbi skiftinge vårdcentral & få min nya deligering som jag måste ha om jag ska börja på slagsta hemvård. heidi, en annan kollega från strigeln som också ska börja där, ska dit klockan två idag så då tänkte jag också passa på. ssk verkade jätte trevlig så det ska nog gå bra. men lite nervös e jag allt!

nää nu ska jag laga lite mat. noah sover & staffan e iväg med massa skit till soptippen. skönt att bli av med grejer som bara e i vägen!
hoppas ni får en kanoners dag allihopa! vi hörs!

ledig måndag!

idag har jag då varit ledig & jag har då passat på & sovit länge på morgonen & det kan jag då berätta att det behövdes. det känns som jag går i någon sorts dimma, jag e här men ändå inte här, om ni förstår va jag menar.
jag e väl inte van att ha det så här, det tar verkligen på krafterna. de få jag har!
snart "hoppas" kommer jag nog igång med mitt nya liv, en arbetande mamma! inget e som jag tänkt mig men det kan väl inte bara vara jag som känner så här???!!! det måste finnas fler där ute som känner som mig?! som har varit hemma med barn i flera år & tappat lite av det "verkliga" livet??!!
jag träffade min granne idag & vi pratade lite. hon välkomnade mig till det livet hon lever just nu. man jobbar, man tar hand om barnen, man lagar mat & diskar, man tvättar & plockar undan, man gör allt som behövs för att barnen ska ha det bra & för att inte hemmet ska kollapsa...mer än så hinner man inte. iaf inte va jag känner just nu!
jag vet inte riktigt hur jag ska hinna träna men det får lösa sig!!! jag ska iaf försöka komma igång med det imorgon igen...det va nu några veckor sen sist jag va där. usch & fy på mig...

imorgon ska jag jobba kväll, så då får staffan sova ut lite på morgonen & jag följer med matilda till förskolan. det ser jag fram emot, träffa lärarna & de andra mammorna & prata en stund. sen ska jag hem & umgås med mina grabbar innan jag beger mig in till stan.

det börjar bli sent, jag borde nog lägga mig men jag vill inte. jag har precis läst ut ännu en bok. den handlade om omskärelse på kvinnor, tvångsäktenskap, misshandel & täta graviditeter. tack & lov bor jag i sverige så jag slipper vara med om sånt, men jag kan ändå inte låta bli att läsa om såna saker. det e så hemskt egentligen, jag borde inte för jag blir bara ledsen men ändå. såna böcker får mig att uppskatta min familj, mitt liv, min vardag så mycket. det e då jag verkligen får reda på hur bra jag har det & hur mycket jag har att leva för. det gäller bara att kämpa, kämpa tills man inte orkar alls men förhoppningsvis e jag gammal då & barnen e vuxna, he he...

nu ska jag läsa bloggar...men hoppas ni får sova gott! dröm vackra drömmar allihopa!!!


ryggont & kanske magsår!

inge bra början på denna vecka. jag e inte riktigt på topp, känner mig rätt sliten faktiskt. usch & fy men va det e synd om mig he he...

men vi bryr oss inte om det nu va, jag kan ju kanske visa några bilder på roligare grejer...vi va på kolmården förra veckan. svärmor & familjen. hon bjöd på allt + lite till. så snällt & underbart!!!! & vi hade det så skoj! allihopa!!!













the rose & hallelujah!

sitter vid datorn & lyssnar på lugn musik som use somebody med kings of leon & halo med beyoncé. det e vad jag orkar med idag. inte för att jag e bakis eller nått, utan för att jag e sååå trött. vi tog det rätt lugnt hemma hos veronika igår. petra, michaela, anne, veronika & jag satt mest & pratade & det behövde vi alla!
men idag e det skönt att jag inte e bakis. innan jag fick barn så brydde man sig inte för det. man drack, man blev full, man sov lääääänge, man va bakis & så åt man en massa kebab. men idag så försöker man att inte dricka för mycket, inte bli för full, inte sova för länge &  inte vara för trött så man orkar med att ta hand om barnen. vilken jäkla skilland det e! eller hur mammor???!!! att vi ens orkar?!

förresten så går det bra på jobbet nu. jag behövde några dagar för att komma igång men nu så känns det bra. nästan som semester om jag ska vara ärlig, he he. när jag har rast så har jag rast, när jag har lunch så har jag lunch & inget annat. inga barn som drar & sliter i en, så skönt. det behöver man ibland, eller ganska ofta faktiskt, he he...

staffan fyllde år (26) i torsdags! familjen va här på lite mat & tårta. staffan fick jätte fina grejer som, guitar heroes, pressent kort så han kan tattuera sig & köpa fler spel till sin ps3 & så några hundra på åhlens. glad va han iaf!!!





idag ska jag nog bara ta det lugnt & umgås med mina älskade barn. så fort matilda vaknar & noah har kommit hem vill säga. så vi kanske hörs av ikväll redan "hoppas"!
ha det gött mina undebara! <3


hmmm...????

jäklar...e det så här det känns att vara en arbetande mamma????? jag e helt slut... jag har jobbat mellan 7 & 16 & efter det har jag tvättat, lagat mat, diskat, städat & tagit hand om barnen.
när ska jag hinna göra annat som träna, duscha, läsa, vila osv, sånt som jag tycker om?????? eller bara leka med barnen????? va????? va?????

ja jag hoppas så klart på att jag ska få rutiner så jag kan göra allt det här men just nu känns det som " no no never" ....
usch, inge bra dag idag som ni märker...
jag saknar mina vänner!!!!!
vi hade så kul i lördags...<3

jag & älskade mia!

jag, petra & kusin veronika!

min fina michaela!

jag & min darling petra!

johanna the one and only!

oh my god!

imorse va det typ första gången på tre år som jag gick upp vid sex på morgonen. shit va hemskt det va! jag skakade i hela kroppen, kände mig bakis. & så skulle jag börja min första dag på jobbet. jag sov så illa hela natten för jag va orolig att jag skulle försova mig.
jag e ju inte direkt van att vakna till en väckarklocka...eller ja, barnen kan i för sig låta rätt likt men ändå, ni fattar va jag menar.
men det gick bra på jobbet. det va trevligt att träffa min gamla jobbkamrater. 
tyvärr förstörde min chef min dag en smula när hon berättade att jag ska bli förflyttad till slagsta hemvård 1:a september. man ba, jag kunde åtminstone för njuta av min första dag. men men...jag kan tyvärr inte tacka nej för då blir jag arbetslös & det vill jag ju inte fast jag gärna skulle vilja göra något annat. shit va jag ångrar att jag inte sökte till högskolan redan nu till hösten!!!! "dumma mig!"




hot hot hot!

idag e det varmt. så varmt att man vill bara vara hemma. synd att noah inte går än för då hade vi nog åkt & badat. men i o med att han inte ens kryper "normalt" så kan vi inte det. han skulle bara skrapa sönder sitt ben & efter det skulle ta ett bra tag innan det hade läkts. noah har också eksem så det e lite jobbigt. men näst sommar, då ska vi bada massor. längtar redan dit!
matilda vill bara titta på pippi just nu. tur det för jag har tröttnat rejält på tjorven & skrållan. he he, min tjej att hon aldrig trötnar! hon kan replikerna utantill & det e ju såååå spännande varje gång. förresten om ni inte vet så har matilda börjat kissa på pottan. min stora tjej! trodde aldrig det skulle gå men hon överraskade oss ännu en gång.

staffan köpte matta till trappan igår så det håller han på med just nu. det e så fint! hela trappan ser helt annorlunda ut nu, förstår inte ens hur vi kunde ha det gamla furu färgade förut, det va det första man såg direkt man steg in i huset.

jag svettas ihjäl så nu tar jag en snabbdusch innan min vän tanja med sina barn kommer hit! ska bli så kul!!!!

kramelikram!!!!

jaha, det va detta det!

min mammaledighet (& semester för den delen) börjar närma sitt slut. jag har bara denna vecka kvar, sedan sätter jag igång med mitt jobb, rutiner & allt annat som det e bra att göra för att överleva. det e väl på både gott & ont skulle jag tro. det ska bli skönt att börja med rutinerna igen, att barnen somnar tidigare på kvällarna & vaknar tidigare på morgnarna, att vi äter regelbundet, att barnen börjar på förskolan & massa annat...
men det e bara det att jag har varit hemma i över ett år nu & jag e lite nervös för hur det ska gå för mig sen när jag måste passa tider & stressa ännu mer än va jag gör nu...förmodligen kommer det att gå bra, det brukar lösa sig efter ett tag men ändå...det pirrar i kroppen...jag tror jag bli tokig!
det hjälper att läsa...speciellt om det e en bra bok. så det e typ det enda jag gör nu så fort jag får lugn & ro omkring mig. helt inne i en läsperiod just nu. förra veckan läste jag 2 böcker, veckan innan 3 & nu e jag snart klar med boken jag håller på att läsa just nu. & jag vet redan vad jag ska läsa sen...mmmm....underbart!

i tisdags förra veckan tog vi bilen & åkte ner till frillesås (vid göteborg) & hälsade på hos våra goa underbara vänner, jimmy & johanna. de har tvillingtjejer på 2 år som heter alice & alva. de sötaste tjejorna som finns, så så söta! de bor i det finaste lilla huset på landet, där det e så harmoniskt att bara vara. underbart att bara vara! det e inte direkt så att man e bortskämd med det. johanna passade upp oss med mat & jimmy plockade undan så jag & staffan njöt av riktigt bra semester med fina vänner. varje kväll efter barnen lagt sig hade vi nån sots tema, som te.x tisdag kväll körde vi singstar, onsdag buzz, torsdag guitar heroes & fredag tp (kvinnor mot män). jag & johanna vann så klart med det va inte min förtjänst, det va johannas! shit va hon e allmänbildat!!!!

jag & johanna åkte förbi ullared också, där jag spenderade en hel del pengar & energi! men som tur va det bra grejer jag köpte, sånt som vi behövde så staffan blev inte arg!

tack för allt jimmy & johanna!!! vi syns snart igen!!!


på vägen dit blev det så klart en kort visit på donkan "me like"! mina älskade pussas!


hela vägen ner satt matilda vaken i sin barnstol & pratade & sjöng & va jätte nöjd, medans noah sov i två omgångar!


när vi väl va framme ville noah aldrig mer sova...nej han skulle upptäcka & ha sig heeeeeela tiden!


underbar väder vi tog med oss dit!!!


den kvällen njöt jag av rosevin..."lovely"











på hemvägen va det matilda som sov & noah höll igång hela bilresan hem. men glad va han & hem kom vi!


barnen hade jätte roligt i frillesås, så roligt att de aldrig ville sova, så roligt att när vi kom hem på lördagen & de somnade på kvällen, vaknade de inte försn klockan elva dagen efter! så slutkörda var de båda, he he...
"me and staffan like it very much!!!"


bara så ni vet!

jag har inte glömt bort er!!! jag tar bara en paus i bloggandet just nu. vi har varit borta några dagar men nu e vi hemma så så fort jag har städat, tvättat & plockat undan allt skit som ligger överallt så ska jag nog återkomma! men hoppas ni alla har det bra!
puss puss puss

RSS 2.0